web analytics
11:11 Dubbele getallen
Tweelingzielen

Tweelingziel of niet

Er wordt beweerd dat je tweelingvlam alles is wat je niet bent en alles wat je nodig hebt; ze zijn in werkelijkheid je wederhelft. Dit verklaart waarom tweelingzielrelaties worden beschouwd als een van de meest gepassioneerde relaties die mensen kunnen ervaren.

Omdat je je waarschijnlijk afvraagt ​​of je je tweelingziel al hebt ontmoet of nog zult ontmoeten (niet te verwarren met je zielsverwant ), ben je op de juiste plek.

Houd er echter rekening mee dat, of uw potentiële geliefde nu uw tweelingziel is of niet, de binding tussen tweelingvlammen slechts één idee van een gelukkige relatie vertegenwoordigt: u bent vrij om te kiezen hoe een succesvolle relatie er voor u uit ziet.

Verywell Mind sprak met een relatietherapeut en een gecertificeerde hypnotherapeut/NLP Practitioner om meer inzicht te krijgen in tweelingzielrelaties.

Lees verder om meer te weten te komen over een mogelijk fenomeen achter tweelingzielrelaties, de acht tekenen van een tweelingzielrelatie, waar het concept vandaan komt, de stadia van dit soort relaties en wat u kunt doen als u denkt dat uw partner niet uw partner is. tweelingvlam.

Bestaan ​​er tweelingvlammen?

Het is belangrijk om deze vraag uit de weg te ruimen: bestaan ​​tweelingvlammen echt? Het hangt af van wie je het vraagt.

Lastenia Francis, PhD, LMFT , een huwelijks- en gezinstherapeut, en oprichter van Meaningful Emotion Therapy, die het mogelijke bestaan ​​van tweelingvlammen opmerkt. Dr. Francis zegt: “Het is heel gebruikelijk dat mensen een directe verbinding hebben. Sterker nog, deze kan vaak uitgroeien tot meer dan alleen die verbinding en leiden tot een proces van zelfontdekking.”

Gebaseerd op wat het grote publiek en spirituele leraren zeggen over tweelingvlammen, is een mogelijke verklaring voor diep gepassioneerde relaties wat wetenschappers ‘limerentie’ noemen. 1

Zij [onze tweelingvlammen] zijn spiegels die ons worden voorgehouden. Die spiegel zorgt ervoor dat je kunt groeien, jezelf kunt ontwikkelen en trauma’s en triggers kunt verwijderen.

Limerence beschrijft een staat van obsessie en verlangen naar een andere persoon. 2 De verliefdheid op de ander kan ertoe leiden dat mensen een geïdealiseerde versie van het object van hun genegenheid opbouwen, ook wel het limerent-object of LO genoemd. 1

Psycholoog Dorothy Tennov bedacht de term limerence na talloze onderzoeken naar romantische liefde te hebben uitgevoerd. 3 Haar werk is gebaseerd op de subjectieve ervaringen van degenen die ze interviewde, en de verzamelde observaties vormen de basis van Tennovs Limerence Theory. 4

Veel van de mensen die Tennov interviewde, meldden een diep verlangen naar een andere persoon. Terwijl de liefde van sommige mensen onbeantwoord bleef , merkten anderen op dat hun liefde beantwoord werd. 1

Dus hoewel sommige mensen misschien niet geloven dat tweelingvlammen echt zijn, suggereert de beperking dat het zeker mogelijk is om een ​​bijna onverklaarbare gehechtheid aan een andere persoon te voelen.

Tekenen dat je je tweelingziel hebt ontmoet

Nu je weet dat een tweelingzielrelatie mogelijk is, heb je waarschijnlijk iemand in gedachten. Misschien is deze persoon iemand die je het grootste deel van je leven kent. Of misschien kwam je een willekeurig persoon tegen op sociale media en had je het idee dat er iets speciaals aan hem was.

Ongeacht hoe schattig je bent, je weet gewoon dat je er echt van houdt.

Hoewel het lastig kan zijn om zeker te weten of de persoon in kwestie jouw tweelingziel is, zijn hier enkele tekenen die op een tweelingzielrelatie kunnen wijzen: 5

 • Je voelt je met hen verbonden : Tweelingvlammen zijn verbonden door geest, lichaam en ziel. Het is de ‘vonk’, of de magnetische aantrekkingskracht die je voelt ten opzichte van de ander. Misschien heb je zelfs het gevoel dat je deze persoon nodig hebt of ernaar verlangt .
 • Je hebt het gevoel dat je ze kent : aangezien je tweelingziel je ontbrekende stukje is, zul je waarschijnlijk een diep gevoel van vertrouwdheid en veiligheid voelen in hun aanwezigheid.
 • Je deelt een intense romantische passie: romantische liefde en lust zijn bedwelmend, en je zult waarschijnlijk opgetogenheid en extase voelen in een tweelingvlam-verbintenis.
 • Je voelt wanhoop als je denkt dat je gevoelens niet beantwoord worden: Als je niet zeker weet hoe je tweelingvlam over jou denkt, kun je wanhoop of zelfs fysieke pijn voelen totdat hun gevoelens voor jou bevestigd worden.
 • U ervaart fysieke sensaties : Limerentie kan lichamelijke reacties veroorzaken, zoals zweten, een snelle hartslag of trillen.
 • Je kunt je gevoelens voor hen niet beheersen : de Limerence-theorie suggereert dat limerent-gevoelens oncontroleerbaar en onvrijwillig zijn. Dus zelfs als je probeert je gevoelens te onderdrukken , zul je dat waarschijnlijk niet kunnen als het om je tweelingvlam gaat, en het zal heel moeilijk zijn om er niet aan te denken. Je kunt zelfs een tweelingvlam ontmoeten, ook al heb je al een relatie met iemand anders.
 • Je voelt dit soort intensiteit niet voor iemand anders : Er wordt aangenomen dat je slechts voor één persoon tegelijk beperkte gevoelens kunt ervaren.
 • Als je elkaar ontmoet, vervul je een gevoel van verlangen : Tweelingvlammen brengen het grootste deel van hun leven door met het zoeken naar elkaar. Als je elkaar ontmoet, zul je waarschijnlijk merken dat er een leegte in je leven is opgevuld en dat je je heel voelt.

Waar komt het concept van tweelingvlammen vandaan?

Hoewel liefde wordt onderzocht in talloze teksten, films, gedichten en liefdesliedjes, blijft ons algemene begrip ervan en waarom het gebeurt ongrijpbaar en mysterieus. Maar de Griekse filosofie is verantwoordelijk voor veel opvattingen over liefde.

Tweelingvlammen in de Griekse mythologie

De oude Griekse filosoof Plato probeerde de betekenis van liefde te achterhalen6 en deed dat in zijn baanbrekende werk: ‘Symposium’. 7

Het “Symposium” is een dialoog bestaande uit verschillende toespraken waarin de betekenis van liefde wordt onderzocht. Elke toespraak is een ode aan de Griekse god van de liefde: Eros8

Een van de toespraken in de dialoog, gehouden door de Griekse komische toneelschrijver Aristophanes, introduceert het concept van tweelingvlammen.

De toespraak van Aristophanes

In zijn toespraak zegt Aristophanes dat mensen vroeger rond waren en vier armen, vier benen, twee paar geslachtsdelen en twee gezichten op één hoofd hadden. Hij zei dat de goden op een dag echter geloofden dat deze mensen veel te veel macht hadden en hen in tweeën sneden, waardoor de menselijke vorm ontstond die we vandaag de dag kennen. 5

Lees ook eens:  DE ODYSSEE – HOMEROS

Daarom brachten mensen de rest van hun leven wanhopig door met het zoeken naar hun wederhelft: hun tweelingziel. 

De fasen van een tweelingvlamrelatie

Als we het concept van limerence gebruiken om tweelingzielverbindingen te verklaren, suggereert de Limerence Theory dat er verschillende stadia zijn van een limerent-vereniging :

 1. Eerste ontmoeting : Een relatie begint wanneer je iemand ontmoet tot wie je je aangetrokken voelt .
 2. Gevoelens van onzekerheid sluipen de kop op : Nadat deze persoon je aandacht trekt, vraag je je af of hij of zij je gevoelens kan beantwoorden.
 3. Obsessie : Deze onzekerheid kan ertoe leiden dat u over deze persoon gaat nadenken .
 4. Gepassioneerde gevoelens nemen toe : Of de persoon jouw gevoelens nu beantwoordt of niet, de passie zal in dit stadium hoog zijn.
 5. Een afname van gevoelens : de Limerentietheorie suggereert dat zodra de liefde van een persoon wordt beantwoord of ontkend, de onzekerheid (die de romantische gevoelens voedde ) verdwijnt. Zo beginnen de gevoelens in intensiteit af te nemen of helemaal af te nemen.

Hoewel deze intense relaties vaak opraken, geeft het onderzoek van Tennov aan dat de gepassioneerde fase een leven lang kan duren.

Zijn tweelingvlammen anders dan zielsverwanten?

Ja! Omdat afhankelijkheid een mogelijke verklaring kan zijn voor tweelingzielrelaties, kunnen we de observaties van Tennov 3 gebruiken en deze vergelijken met verschillende definities van zielsverwanten.

Kailani Raye , gecertificeerd hypnotherapeut en NLP-beoefenaar die twee jaar als levens- en mindsetcoach heeft gewerkt en het Four-Letter Project heeft opgericht , zegt: “Als ik aan zielsverwanten denk, zijn zij de persoon met wie we zouden moeten leven. Op spiritueel gebied heb ik het gevoel dat mensen aan ons gebonden zijn. We hebben meerdere zielsverwanten. Maar we eindigen niet altijd met tweelingvlammen.’

Raye zegt dat tweelingzielrelaties vaak bedoeld zijn om ons iets over onszelf te leren. “Zij [onze tweelingvlammen] zijn spiegels die ons worden voorgehouden. Die spiegel zal je in staat stellen te groeien, jezelf te ontwikkelen en trauma’s en triggers naar boven te halen.”

Volgens Raye zullen onze tweelingvlamrelaties ons dichter bij onze zielsverwanten brengen.

Tweelingvlammen versus zielsverwanten

Een tweelingvlam is je wederhelft, en een zielsverwant wordt gedefinieerd als ‘iemand die qua temperament perfect bij een ander past’. 9 Een andere definitie van een zielsverwant is ‘iemand met wie je een speciale relatie hebt omdat je dezelfde gevoelens, houdingen en overtuigingen deelt.’ 10

Gebaseerd op de definitie van een zielsverwant, wordt gesuggereerd dat je zielsverwant iemand is met wie je compatibel bent – dit kan een romantische partner of een platonische vriend zijn. 10

Tweelingvlammen

 • Gebaseerd op intense romantische passie
 • Typisch romantisch/seksueel van aard, kan platonisch zijn
 • Meestal van korte duur, maar kan levenslang zijn
 • Beide partners zijn tegenpolen
Lees ook eens:  Telepathische communicatie tussen geliefden | 14 tekens 
Zielsverwanten

 • Gebaseerd op compatibiliteit
 • Kan romantisch/seksueel of platonisch zijn
 • Kan elke tijdsduur zijn
 • Beide partners delen vergelijkbare kwaliteiten

Je kunt dus overeenkomsten in karakter en persoonlijkheid delen met een zielsverwant. Aan de andere kant is je tweelingvlam meer dan waarschijnlijk je tegenovergestelde.

Kunnen tweelingvlammen uiteenvallen? 

Helaas wel. Niet alle tweelingvlamrelaties zullen de tand des tijds doorstaan. Dr. Francis zegt dat “tweelingzielen, net als elke andere relatie, het potentieel hebben om niet de grootste [vereniging] te zijn, omdat het een onrealistische verwachting schetst van zo’n onmiddellijke verbinding.”

Bovendien zullen, op basis van de observaties van Tennov, tweelingzielrelaties waarschijnlijk tot een breuk leiden. Tennov ontdekte dat limerent-relaties gemiddeld twee jaar duren. 3 Levenslange limerent-obligaties zijn volgens de observaties van Tennov zeldzaam. 3

Bedenk echter dat elke relatie (al dan niet een tweelingziel) die onder druk staat door ongezonde patronen, onverenigbaarheid, afstand of zelfs een slechte timing tot een breuk kan leiden.

Kunnen mijn tweelingziel en ik weer bij elkaar komen?

Verzoening is in het algemeen altijd mogelijk, en het hangt eigenlijk gewoon af van de betrokken mensen en of ze al dan niet veranderingen hebben aangebracht en de tweede (of zelfs derde) keer een gezondere relatie kunnen creëren.

Alles wat voor jou is, zal nooit aan je voorbij gaan.

— KAILANI RAYE, GECERTIFICEERDE HYPNOTHERAPEUT, NLP-BEOEFENAAR

Raye zegt: “Mensen hebben over het algemeen het vermogen om te veranderen. Soms moet je mensen ervaren, en op dit moment dienen ze als een tweelingvlam waarin je al je triggers ervaart en tot veel doorbraken leidt. “

Ze merkt op dat jij en je tweelingziel na deze periode misschien afstand van elkaar nodig hebben, omdat patronen moeilijk te doorbreken zijn als je nog in de relatie zit. Raye gelooft ook dat “Alles wat voor jou is, nooit aan je voorbij zal gaan.”

Raye merkt op dat ze ook eerder getuige is geweest van verzoening. Ze vertelt dat sommige mensen de weg naar elkaar terugvonden nadat ze ruimte en tijd hadden gehad om te groeien. Na de genezingsperiode gelooft ze dat “tweelingvlammen het vermogen hebben om in een ‘soulmate-schip’ te stappen.”

Zijn tweelingvlamrelaties giftig?

Er is geen sluitend bewijs dat zegt dat tweelingzielrelaties inherent giftig zijn. Maar Raye merkt op dat de giftigheid van een relatie echt afhangt van de mensen die bij de relatie betrokken zijn en hun niveau van emotionele intelligentie gedurende hun tijd samen.

Obsesseren over liefde

Als je merkt dat je veel aan je tweelingvlam denkt, kan dit een probleem worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verslaafd te raken aan liefde.

Liefdesverslaving (ook wel pathologische liefde genoemd) beschrijft een obsessieve vorm van liefde . Iemand met een liefdesverslaving kan zo geïnteresseerd raken in een andere persoon dat hij andere aspecten van zijn leven verwaarloost. 11

Wanneer het geloof in tweelingvlammen ongezond wordt

Raye waarschuwt mensen om niet te veel van hun relaties te baseren op het concept van tweelingvlammen. Ze stelt: “Als we zo sterk afhankelijk zijn van dit ene ding [het concept van tweelingzielen]”, kan dit geloof ongezond worden omdat we ons “losmaken van onze eigen intuïtieve kracht.”

Raye suggereert dat we nog steeds ‘de controle moeten hebben over ons oordeel, onze gedachten, [en] daden’.

Wat als mijn partner niet mijn tweelingziel is? 

Het is helemaal oké als je niet weet of niet zeker weet of je partner je tweelingziel is. Omdat het meeste bewijs dat het bestaan ​​van tweelingvlammen suggereert, is verzameld uit persoonlijke anekdotes, is het moeilijk om te weten of relaties tussen tweelingvlammen 100% reëel zijn.

Dr. Francis zegt dat het belangrijk is om in elke relatie rekening te houden met het niveau van betrokkenheid. “De meeste relaties kunnen werken als je toegewijd bent aan het werk.”

Het is de moeite waard te vermelden dat de manier waarop u naar uw partner kijkt ook van invloed kan zijn op de kwaliteit van uw relatie.

Uit een onderzoek bleek bijvoorbeeld dat mensen die geloofden dat hun partner hun ideale partner was, een grotere relatietevredenheid rapporteerden dan degenen die niet geloofden dat ze een relatie hadden met hun zielsverwant. 12

Gezien dit alles kan de manier waarop u naar uw partner kijkt belangrijker zijn dan hoe u heeft besloten uw relatie te labelen.

Als we het idee laten vallen dat iemand ‘de ware’ is, maken we ruimte om onze partner te ontmoeten waar hij of zij zich bevindt en om het werk te doen dat nodig is om een ​​bloeiend partnerschap op te bouwen.

Lees ook eens:  Wanneer je tweelingziel met iemand anders date
— LASTENIA FRANCIS, PHD, LMFT

Het concept van tweelingvlammen is subjectief

Bedenk dat het idee van tweelingvlammen (en zielsverwanten) zeer subjectief is, en dat mensen om verschillende redenen romantische gevoelens ontwikkelen.

Dus voordat u uw partner in de gaten gaat houden en online quizzen over relatiecompatibiliteit gaat doen, moet u begrijpen dat het doel van elke relatie is om een ​​band te creëren waarin u zich veilig, geborgen en gerespecteerd voelt. Dat gezegd hebbende, als je gelukkig bent in je relatie, omarm dat dan!

Wat zorgt ervoor dat mensen verliefd worden?

Als je je nog steeds zorgen maakt of jouw speciale persoon een tweelingziel is, zouden andere factoren een rol spelen in wat ervoor zorgt dat mensen verliefd worden (hint: geen van deze is gerelateerd aan een tweelingvlam of zielsverwant).

Uit onderzoek blijkt dat biologische en persoonlijke voorkeuren van invloed zijn op de mate waarin u zich tot een andere persoon aangetrokken voelt Natuurlijke lichaamsgeur  zin in seks en eigenschappen als vriendelijkheid, intelligentie, lichaamsvorm en toewijdingsniveau zijn bijvoorbeeld belangrijke factoren. 

Houd in gedachten dat liefde voor iedereen iets anders voelt en betekent. Wat de één beschouwt als een zielsverwantrelatie, kan een ander beschouwen als een tweelingzielrelatie. Bovendien geloven sommige mensen misschien niet in een van deze concepten.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥