web analytics
...
Tips

Hier vind je 10 tips om je eigen natuurlijke plantenvoeding te maken.

Hier vind je 10 tips om je eigen natuurlijke plantenvoeding te maken.

Het water van de eieren. Als je eieren kookt bewaar dan het water waarin je de eieren gekookt hebt en laat dit afkoelen. De eieren geven calcium af aan het water en dit is goed voor je planten.
Nu we toch bij eieren zijn, bewaar ook de schillen van je biologische eieren en maal deze fijn als je er een aantal hebt. Deze fijngemalen eierschillen zijn een prima bron van calcium voor planten die van een kalkrijke grond houden zoals geranium, lavendel, druiven, hortensia etc.

Thee: afgekoelde thee die je nog over hebt kan je verdunnen met water en aan je planten geven. Thee bevat tannine, een stof die de groei van planten op biologische wijze bevordert. Iedere theesoort is geschikt als meststof. Je kunt gebruikte theezakjes in het gietwater voor de planten doen. Je kunt losse thee ook door de potgrond mengen. Gebruik niet te veel, want je moet je planten niet overbemesten.

Ook koffieprut kan je door de aarde werken voor een goede voeding.

Een aftteksel van groente en fruit afval is ook prima als mest voor je planten. Bewaar hiervoor de schillen van je groente en fruit in een eemer en giet hier kokend water overheen. Laat dit 1 dag trekken en gebruik het water dan als meststof voor je planten.

Ook het kookwater (ongezouten) van de groente of aardappels die je gekookt hebt kan je gebruiken om je planten te voeden.

Je kunt ook een aftreksel maken van tuinafval, ook hier het afval in een emmer doen en met kokend water bedekken. 1 dag laten trekken en je plantenvoeding is klaar.

Lees ook:   Spotify gratis te downloaden en te gebruiken

Strooi een beetje zuiveringszout bij je tomatenplanten hierdoor worden je tomaten zoeter van smaak

Als je een krachtige blender of keukenmachine hebt kan je ook instant compost maken door de schillen van groente en fruit en bijvoorbeeld koffieprut samen met voldoende water in de blender te doen en hier een soort ‘plantensmoothie’ van te maken. Deze smoothie kan je dan aan je planten geven. Ze zullen je er dankbaar voor zijn.

Ook epsom zout (bitterzout) is goed voor planten die van magnesium en zwavel houden. Vooral Magnesium is een belangrijk element in het bladgroen van de plant. Aardappels, rozen tomaten, wortelen, paprika, maar ook coniferen en andere bladhoudende planten houden van wat extra magnesium. Los een eetlepel bitterzout op in een liter water en geef dit aan de planten.

https://aromalifestyle.nl/natuurlijke-plantenvoeding/

Leuke website!

Gerelateerde artikelen

Back to top button