web analytics
...

Waarom verlieten de Anunnaki de aarde?

Voor de Anunnaki Sumeriërs was Nibiru het hemellichaam geassocieerd met Marduk. De naam betekent ‘oversteekplaats’ of ‘overgangsplaats’ in het Akkadisch. De meeste Sumerische teksten verwijzen naar het als een planeet. Het kan zich bevinden in de buurt van Thuban of Kochab (Ursa Minor) in de Enuma Elish, die destijds de poolster was. Nibiru is afgeleid van Sumerische spijkerschriftgeschriften die 9.000 jaar oud zijn. Nibiru betekent “planeet van de kruising” in spijkerschrift, en het spijkerschriftteken was meestal een kruis of een gevleugelde schijf. Sumeriërs leefden in vruchtbare gronden tussen de Eufraat en de Tigris, in het zuiden van het huidige Irak.

Lees ook:   Perzische Mythologie, Goden en Godinnen

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!