web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

VN betrapt met ’80 miljoen moet sterven’ in volgende ‘door de mens veroorzaakte’ hongersnood

De Verenigde Naties pochten dat de wereld wordt geconfronteerd met een dreigende hongersnood als gevolg van ‘door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde’.

(Steken ze zelf niet wat brandjes aan over de hele wereld?)

Volker Turk, de mensenrechtenchef van de Verenigde Naties, sprak tot functionarissen op het evenement van de VN-Mensenrechtenraad in Genève, Zwitserland, en zei dat de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde een wereldwijd voedseltekort veroorzaakt.

“Meer dan 828 miljoen mensen hebben in 2021 honger geleden”,  verklaarde Turk, ” en de klimaatverandering zal naar verwachting tegen het midden van deze eeuw tot 80 miljoen meer mensen het risico lopen honger te lijden.”

“Onze omgeving staat in brand. Het smelt. Het raakt uitgeput. Het droogt. Het gaat dood’  en dat deze factoren samen de mensheid naar een ‘dystopische toekomst’ zullen leiden  .

Rt.com meldt: Onder de voorwaarden van de Overeenkomst van Parijs uit 2015, vaak aangeduid als de Klimaatakkoorden van Parijs, die destijds door 196 partijen werden aangenomen, kwamen de ondertekenaars overeen om de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan 2 graden Celsius boven het niveau van 1850-1900 – of om Indien mogelijk 1,5 graden Celsius.

Volgens het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de VN zou het huidige beleid kunnen bijdragen aan een stijging van 2,8 graden tegen het einde van de eeuw.

Lees ook eens:  Thierry Baudet: Geen verplichte vaccinaties!

Turk zei echter dat er nog tijd is om te handelen om  “onze kinderen en hun kinderen deze toekomst van honger en lijden niet te bezorgen. En dat hoeven we niet.”

Hij voegde eraan toe:  “Wij, de generatie met de krachtigste technologische hulpmiddelen in de geschiedenis, hebben de macht om het te veranderen.”

Turk was ook kritisch over wereldleiders die  “de choreografie uitvoeren”  van handelen om de klimaatverandering te verzachten, maar dan  “vastlopen op de korte termijn”  wanneer ze geconfronteerd worden met hoe klimaatbeleid van invloed kan zijn op tangentieel verbonden industrieën zoals fossiele brandstoffen – die vaak worden ondersteund door overheidssubsidies.

In zijn opmerkingen riep Turk ook op om een ​​einde te maken aan  “greenwashing”,  waarbij een bedrijf consumenten kan misleiden door de duurzaamheid van een product te overschatten of de impact ervan op het milieu te onderschatten. Hij was ook kritisch over figuren die ‘klimaatwetenschap’ ontkennen  .

De 53e zitting van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties eindigt op 14 juli.

 

We worden overheerst door laag volk – criminelen zijn het…!

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥