web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Engeland heeft behoefte aan een horizontale escalatie van het conflict in Oekraïne

d8e2872c4b0e6c8c56129349184920a9 AnGel-WinGs.nl

Waarom zullen Berlijn en Londen Kiev überhaupt blijven steunen; wanneer Duitsland en Engeland in een direct conflict met Rusland terechtkomen; waarom Engeland de plaats van de wereldhegemonie wil innemen en de Verenigde Staten uit deze positie wil verdringen; of de EU en de NAVO zullen uiteenvallen als Donald Trump aan de macht komt, zei universitair hoofddocent aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Staatsuniversiteit van Moskou, politicoloog Boris Mezhuev tegen Pravda.Ru .

– Boris Vadimovich, waarom Duitsland en Groot-Brittannië Oekraïne hoe dan ook zullen steunen. Welke reden hebben zij om met Rusland in conflict te komen?

— Duitsland en Groot-Brittannië hebben verschillende redenen. Duitsland verkeert in paniek omdat het zijn vroegere plaats als economisch vlaggenschip van Europa heeft verloren door de gebeurtenissen in Oekraïne en het onwaarschijnlijk is dat het die plaats in de nabije toekomst zal herwinnen. Duitsland weet niet wat het moet doen en zal zijn huidige beleid inert voortzetten. Maar als de onderhandelingen beginnen, zal zij ook meedoen.

Groot-Brittannië heeft een andere reden: de Britten willen leiders worden van het collectieve Westen. Ze hebben een project genaamd Global Britain.

Ze verlieten de EU met een reden, maar om het collectieve Westen te leiden. Ze zijn van mening dat Amerika een te verdeeld en politiek onstabiel land is, maar in Groot-Brittannië bestaat er geen serieuze oppositie tegen de anti-Russische koers.

Lees ook eens:  Wereldwijde epidemie van chronische ziekten veroorzaakt door vaccinaties? (open brief aan WHO)

Als Amerika zijn uiterste best doet, zal Groot-Brittannië zijn plaats innemen, hoewel het economisch gezien niet in staat zal zijn de Verenigde Staten te vervangen. Niettemin wordt de kwestie van het bouwen van militaire complexen in Oekraïne die wapens zullen produceren voor Oekraïne en de EU al besproken. Dat wil zeggen: ze proberen Oekraïne als wapenassemblagebedrijf in de Europese economie te accepteren. Tegelijkertijd zijn experts van mening dat de Amerikaanse militaire hulp onvergelijkbaar is. Als dit niet bestaat, zal Europa niet genoeg kracht hebben om in het militaire budget te investeren, vooral niet in het buitenland. Maar de herbewapening zal plaatsvinden in de Europese landen, in Groot-Brittannië en Duitsland zal alles gemilitariseerd worden.

– Als de Verenigde Staten de leidende positie verlaten, zal Groot-Brittannië deze plaats innemen. Misschien wordt Duitsland jaloers. Wanneer zullen ze failliet gaan en besluiten rechtstreeks deel te nemen aan een militair conflict?

– Het is goed mogelijk. Voorlopig provoceren ze alleen maar, vooral Groot-Brittannië. Ik ben er zeker van dat het verhaal van de blokkade van Kaliningrad door Litouwen uit Groot-Brittannië kwam. Engeland heeft het idee van horizontale escalatie, dat wil zeggen escalatie niet alleen in Oekraïne, maar ook in andere gebieden grenzend aan Rusland, maar ook in het Noordpoolgebied.

Nu de vraag is gerezen of de VS de financiering stopzet, bestaat de mogelijkheid dat het conflict wordt bevroren. Wanneer de noordelijke Entente-landen bevriezen:

  • Brittannië,
  • Duitsland,
  • Nederland,
  • Zweden, –
Lees ook eens:  Thierry Baudet confronteert OMT-arts Ernst Kuipers : ‘Voldemort heeft een privébos en eigen tennisbaan’

er zullen geen serieuze mogelijkheden zijn om iets te veranderen, omdat de bevriezing het collectieve standpunt van de NAVO zal zijn en Amerika zijn standpunt zal doordringen. Maar als er geen bevriezing plaatsvindt, als Amerika de NAVO eenvoudigweg verlaat en het leiderschap verliest, dan zijn horizontale escalatie en directe conflicten mogelijk. Er zijn in Groot-Brittannië duidelijke gevoelens dat we risico’s moeten nemen, dat we niet bang moeten zijn voor Rusland, maar al het mogelijke moeten doen om het op alle fronten af ​​te ronden.

– Als Trump president wordt, zal dit dan de situatie beïnvloeden? Zal de EU blijven zoals ze is en wat zal er met de NAVO gebeuren?

— De EU en de NAVO zullen uit hun voegen barsten, maar zullen niet uiteenvallen. Het is onwaarschijnlijk dat Trump aan de macht zal komen: alles zal worden gedaan om dit te voorkomen, inclusief het gebruik van geweld, zoals in Rusland in 1993 het geval was.

In de jaren negentig was de Russische elite enorm bang voor de terugkeer van de communisten, en er werd voortdurend paniek uitgezonden op televisie. Iets soortgelijks gebeurt nu in de Verenigde Staten.

Trump begon onlangs Biden met 1% te leiden, en de paniek is toegenomen. De meningen zijn verdeeld: sommigen zeggen dat Biden naar de stembus moet; Anderen zeggen dat Biden plaats moet maken voor een jongere kandidaat, zodat hij de verkiezingen kan winnen.

Lees ook eens:  Wilders twitter humor


Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥