web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

VS bereiden chemische aanvallen onder valse vlag voor in Oekraïne – Moskou

De Amerikanen denken dat een provocatie vanwege de gevechten niet goed zal worden onderzocht, zo beweert het Russische leger

De VS bereidt zich voor op valse vlag-chemische aanvallen in Oekraïne om Moskou de schuld te geven van het gebruik van verboden giftige stoffen, zei de chef van de Russische nucleair-biologische en chemische verdedigingstroepen, Igor Kirillov.

De Amerikanen zijn van mening dat de internationale gemeenschap door de gevechten tussen Russische en Oekraïense troepen niet in staat zou zijn een effectief onderzoek naar dergelijke “provocaties” te organiseren, waardoor Washington aan de verantwoordelijkheid zou kunnen ontsnappen, zei Kirillov dinsdag tijdens een briefing.

Het Russische ministerie van Defensie heeft informatie verkregen dat een trein met een lading chemische stoffen in een van zijn wagons op 10 februari klaarblijkelijk was aangekomen in de door Oekraïne gecontroleerde stad Kramatorsk in Donbass, zei de commandant.

De 16 metalen dozen met speciale markeringen die suggereren dat ze BZ (3-Quinuclidinylbenzilaat) bevatten, evenals CS (chloorbenzylideenmalononitril) en CR (dibenzoxazepine), intimiderende middelen voor oproerbeheersing, werden vergezeld door de “burgers van vreemde naties , ‘ beweerde hij ook.

Volgens Kirillov werden de chemicaliën onder toezicht van de Oekraïense veiligheidsdienst (SBU) in een plaatselijke metallurgische fabriek gelost en op door de VS geleverde gepantserde voertuigen geplaatst die later als onderdeel van een konvooi naar een contactpersoon vertrokken.

 Oekraïne beschuldigd van chemische oorlogsvoering

Rusland stelde ook vast dat elf auto’s met speciaal gemarkeerde granaatscherven op 19 februari in Kramatorsk waren gelost, aldus de commandant. De granaten van dit type waren eerder in de VS geüpgraded om intimiderende chemische stoffen te kunnen afleveren, voegde hij eraan toe.

Lees ook eens:  COVID-19-STERFGEVALLEN: 1 OP DE 45 RH- EN 1 OP DE 8 RH + -PATIËNTEN (NYP / CUIMC)

De NAVO heeft ook een grote levering van middelen voor chemische bescherming aan Oekraïne gepland, waaronder honderden tegengiffen voor verschillende giftige stoffen, zo beweert Kirillov.

“De feiten van de gelijktijdige levering van giftige chemicaliën en middelen om zich ertegen te beschermen wijzen op een poging om tijdens het conflict grootschalige provocaties uit te voeren met behulp van de BZ-psychoactieve chemische stof van militaire kwaliteit”, zei hij .

Ondanks de aankondiging van de uitputting van al hun voorraden BZ in 1990, hebben de VS monsters bewaard van het giftige middel, dat acute psychose, desoriëntatie, hallucinaties en geheugenstoornissen veroorzaakt. Washington behoudt de mogelijkheid om de stof in aanzienlijke hoeveelheden te produceren, beweerde de commandant.

Als in Donbass een provocatie met chemische wapens wordt uitgevoerd, “zullen de ware schuldigen worden geïdentificeerd en ter verantwoording worden geroepen”, waarschuwde Kirillov.

Russische troepen in het gebied hebben alle middelen om het gebruik van giftige stoffen snel op te sporen en dergelijke incidenten in te perken, verzekerde hij dinsdag tijdens de briefing, eraan toevoegend dat ze niet alleen de stof kunnen identificeren die wordt ingezet, maar ook het land waar het is geproduceerd.

Chemische oorlogsvoering is verboden volgens het Verdrag inzake chemische wapens (CWC) van 1997, waarbij de VS, Oekraïne en Rusland alle partijen hebben ondertekend. Het document verbiedt hun legers zelfs om agenten voor oproerbeheersing of traangas te gebruiken, ondanks dat ze zijn toegestaan ​​bij wetshandhaving.

Lees ook eens:  De energiecrisis van de EU is hun schuld – Poetin

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥