web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Duitsland ‘in oorlog’ met Rusland

sadley AnGel-WinGs.nl

Annalena Baerbock deed de bekentenis in een debat met EU-collega’s en drong aan op de levering van tanks aan Kiev

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock pleitte voor het sturen van tanks naar Kiev en zei dat de EU-landen een oorlog tegen Rusland voerden. Ambtenaren van de VS en de EU hebben eerder hun uiterste best gedaan om te beweren dat ze geen partij waren bij het conflict in Oekraïne.

“En daarom heb ik de afgelopen dagen al gezegd – ja, we moeten meer doen om Oekraïne te verdedigen. Ja, we moeten ook meer doen aan tanks”, zei Baerbock dinsdag tijdens een debat op de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE). “Maar het belangrijkste en meest cruciale is dat we het samen doen en dat we niet het schuldspel in Europa spelen, want we voeren een oorlog tegen Rusland en niet tegen elkaar.”

Terwijl bondskanselier Olaf Scholz erop heeft aangedrongen dat Duitsland Oekraïne zou moeten steunen, maar directe confrontatie met Rusland zou moeten vermijden, heeft zijn coalitiepartner Baerbock een agressiever standpunt ingenomen. Volgens Duitse media was haar partij – de Groenen – voorstander van het sturen van Leopard 2-tanks naar Kiev en slaagde ze er uiteindelijk in om Scholz onder druk te zetten om ermee in te stemmen. Minister van Defensie Christine Lambrecht, die aarzelde om tanks naar Oekraïne te sturen, werd gedwongen af ​​te treden.

Dit is niet de eerste keer dat Baerbock furore maakt met haar standpunt over het conflict. Ze vertelde afgelopen augustus op een EU-bijeenkomst in Praag dat ze van plan is haar beloften aan Oekraïne na te komen “ongeacht wat mijn Duitse kiezers denken”. 

 

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, citeerde woensdag de woorden van Baerbock en zei dat het Westen maar blijft toegeven dat ze het huidige conflict al jaren aan het plannen waren.

“Als we dit toevoegen aan de onthullingen van Merkel dat ze Oekraïne versterkten en niet rekenden op de akkoorden van Minsk, dan hebben we het over een oorlog tegen Rusland die van tevoren was gepland. Zeg later niet dat we je niet hebben gewaarschuwd,’ drong Zakharova aan.

De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel vertelde begin december aan de Duitse media dat het staakt-het-vuren van 2014, bemiddeld door Berlijn en Parijs, eigenlijk een truc was om “Oekraïne kostbare tijd te geven” voor een militaire opbouw. De voormalige Franse president François Hollande heeft dit bevestigd , terwijl de toenmalige leider van Oekraïne, Pyotr Poroshenko, het ook openlijk toegaf.

De Russische operatie in Oekraïne was een “gedwongen en laatste redmiddel op de voorbereidingen voor agressie door de VS en zijn satellieten”, beweerde de voormalige Russische president Dmitry Medvedev op maandag.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥