web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

YouTube Alternatieven en Rumble weigert het verzoek van Frankrijk om Russische nieuwsbronnen te verwijderen

Zoals de meeste levende, ademende mensen op deze aarde met een smartphone, heb ik lang genoten van toegang tot YouTube voor verschillende inhoud. Van grappige video’s en politiek commentaar tot instructievideo’s en aankomende filmvoorbeelden, het is de favoriet van deze familie als een simpele Google-zoekopdracht niet voldoende is.
Toen een van mijn favoriete YouTube-kanalen echter werd gecensureerd en ervoor koos om naar zijn concurrent Rumble te verhuizen, merkte ik dat ik steeds minder naar YouTube keek. 
Hier is een goed voorbeeld van waarom ik me steeds meer op Rumble bevind: de kampioenen van de vrijheid van meningsuiting weigerden de knie te buigen voor de eisen van de Franse regering voor censuur.
Rumble’s zeer publieke reactie op het Franse leiderschap heeft het nu in Boss Status geplaatst, samen met mensen als Elon Musk en gouverneur Ron DeSantis.

Dat moet pijn doen
Er is een algemene verwachting dat media- en technologieorganisaties geen door Rusland gesteunde media publiceren of uitzenden met het argument dat dit zou zijn om Russische propaganda en verkeerde informatie te “ondersteunen” en te verheffen.

Rumble legde in een epische Tweet uit dat:

“Onlangs eiste de Franse regering dat we bepaalde Russische nieuwsbronnen uit Rumble verwijderen.”
In tegenstelling tot zijn Big Tech-concurrenten zoals YouTube en Facebook, heeft Rumble besloten niet in te gaan op het verzoek van Frankrijk, door simpelweg te zeggen:
“Gebruikers met impopulaire meningen hebben gratis toegang tot ons platform onder dezelfde voorwaarden als onze miljoenen andere gebruikers.”
Terwijl Rumble de wettigheid met de Franse regering betwist over hun verzoek, hebben ze besloten om “de toegang tot Rumble voor gebruikers in Frankrijk uit te schakelen”, en hier komt het beste deel:
“Deze beslissing zal geen materieel effect hebben op ons bedrijf, aangezien Frankrijk minder dan één procent van onze gebruikers vertegenwoordigt.”
Au! Het is oké, president Macron; koop een café au lait en een croissant. Je zult je beter gaan voelen, dat beloof ik.

Bekende angst
In veel opzichten is de angst die links heeft voor Rumble dezelfde angst die ze hebben voor Elon Musk en zijn overname van Twitter. Rumble Chief Executive Chris Pavlovski en nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk hebben vergelijkbare gedachten over wat hun platforms wel en niet zouden moeten toestaan.
De missie van Rumble is “het beschermen van een vrij en open internet”, en de CEO heeft vaak beweerd dat zijn platform “immuun is om cultuur te annuleren”.
Het is dus geen wonder dat het videocontentplatform steeds meer belangstelling heeft gekregen voor kijkers van allerlei pluimage die het zat zijn dat Big Government en Big Tech beslissen wat ze wel en niet kunnen consumeren van internet.

Lees ook:   IS verkoopt organen van doden en gewonden!!!

Zoals de heer Pavlovski heeft gezegd, en wat ook hun weigering verklaart om Russische mediasites te verwijderen:

“We zijn een beweging die creativiteit niet verstikt, censureert of straft.”
Dat is een heel andere houding ten opzichte van contentmoderatie dan Instagram, Facebook en YouTube, die actief hebben samengewerkt met het Department of Homeland Security en de FBI om te beslissen welke content is toegestaan ​​en wat niet.

Het palet verbreden
Als je een artikel uit welke bron dan ook leest, zal Rumble waarschijnlijk worden beschreven als een toevluchtsoord voor rechts-extremisten en ‘Qanon’-complottheoretici. Hoewel de heer Pavlovski beweert dat het nooit zijn bedoeling was dat de site een conservatief platform zou zijn, lijken er veel conservatieven te zijn.

Voormalig president Donald Trump is een supporter geweest; Dan Bongino is erg actief op de site. Hij wordt vaak gezien als de nieuwe Rush Limbaugh, en One America News wordt uitgezonden op Rumble. In volledige openheid, dat doen wij bij The Political Insider.

Dit jaar heeft Rumble ongeveer 44 miljoen maandelijkse bezoekers geklokt, waarmee hij andere conservatieve media zoals Breitbart, Newsmax en The Daily Wire overtreft. De heer Pavlovski beweert:
“Er is hier geen ideologie. Als er iets is, zijn we gewoon neutraal.”
En daar is niets mis mee. Dat zou eigenlijk de norm moeten zijn in een land waar de vrijheid van meningsuiting wordt beschermd. Dat is het hele punt .
Ongeveer een maand geleden migreerde een persoon die niet bekend stond als conservatief, maar die meer als progressief werd beschouwd in zijn overtuigingen, van YouTube naar Rumble; Russel merk.
Voor degenen die niet bekend zijn, Russell Brand is een acteur, spiritist en herstellende verslaafde die meedenkt over verschillende politieke en sociale kwesties, van gezondheidszorg, politieke corruptie, huwelijksgelijkheid en progressieve hervorming van het strafrecht.

Lees ook:   HET VERRAAD - DE JENSEN SHOW

Hij is nauwelijks het uithangbord voor rechtse ultra-MAGA-types, maar hij zit op Rumble. Maar de vraag is, waarom?

Dubbele standaard
Russell Brand, die nog steeds een voetafdruk op YouTube heeft, had op een van zijn YouTube-uitzendingen verklaard dat de National Institution of Health Ivermectine als COVID-behandeling had toegevoegd toen ze het medicijn voor behandeling ‘proefden’. Toen meneer Brand zich bewust was van zijn onopzettelijke fout, gaf hij een correctie en verontschuldiging.
Dat was echter niet genoeg voor de YouTube-waakhonden die hem zijn, zoals hij citeerde, ‘eenmalige waarschuwing’ gaven. Interessant genoeg wees de heer Brand erop dat Rachel Maddow van MSNBC in een YouTube-video die nog steeds op de site stond had gezegd:
“Het virus stopt bij elke vaccinatie.”
Hij wijst erop dat we allemaal weten dat dat niet waar is en stelt een geweldige vraag waar we allemaal het antwoord op weten:

“Is er een standaard voor onafhankelijke kanalen … en een andere voor de reguliere media?”
In zijn aankondiging dat hij zou gaan uitzenden op Rumble, zei dhr. Brand:
“Ik steun en hou van jullie allemaal. Als je van Donald Trump houdt, dan hou ik van jou. Als je van Joe Biden houdt, dan hou ik van jou. Ik wil dat we samen nieuwe systemen creëren en ik geloof niet dat deze geïnstitutionaliseerde systemen in de financiële, overheids- of mediawereld ooit de gewone mensen zullen dienen. Ik geloof dat we ons op een punt van crisis bevinden en dat de dingen snel en radicaal moeten veranderen. En ik geloof dat we onze boodschap vrijer kunnen communiceren op Rumble.”

Lees ook:   Pokémon Go verboden in Iran

 

MEER HIER:

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien