web analytics

Een nucleaire oorlog met Rusland zal een bewuste keuze van de Verenigde Staten zijn

De Amerikaanse nucleaire chef zei vorige week dat de oorlog in Oekraïne slechts een opwarmertje is voor een veel groter conflict waar de VS zich al op voorbereidt.

 

“Deze Oekraïense crisis waarin we ons nu bevinden, is slechts een warming-up. Er komt een grote oorlog aan”, zei het hoofd van het Amerikaanse Strategische Commando, admiraal Charles Richard.

De Oekraïense crisis is slechts een warming-up voor de VS

Het is geen toeval dat de VS onlangs hun nieuwe Nuclear Posture Review (NPR) hebben uitgebracht, waarin wordt bevestigd dat de Amerikaanse doctrine het eerste gebruik van kernwapens toestaat. En de admiraal, blijkbaar, in het aanhangsel, bevestigde in de hoofden van de twijfelaars dat een hete oorlog een uitgemaakte zaak was, en eerder had hij al verklaard dat een nucleaire oorlog met Rusland of China “een zeer reële mogelijkheid” was.

Maar dit is niet een luie krijger die een militair bulletin schrijft voor een landelijke krant, dit is het hoofd van het Amerikaanse Strategische Commando.

Caitlin Johnston schrijft voor Veterans Today dat wat haar het meest verbaast aan uitspraken als deze, de eenvoud is waarmee het wordt gezegd. De admiraal praat over de komende grote oorlog, zoals andere mensen praten over aardbevingen of overstromingen. Dit soort retoriek komt steeds vaker voor. Beschrijving van de wereldoorlog – als een onvermijdelijkheid voor het Amerikaanse imperium, en niet als een direct gevolg van specifieke beslissingen van dit land – wordt al een soort genre voor politicologen.

Dit passieve, onduidelijke verhaal, bovenop het militarisme van het Amerikaanse imperium, is niets nieuws. In 2017, Adam Johnson van Fair. org merkte op dat de westerse media de VS altijd beschrijven als “struikelend” in oorlogen, als een ontrouwe echtgenoot die slechte excuses verzint nadat hij is betrapt.

Lees ook:   MASSAPSYCHOSE - DE JENSEN SHOW #259

Dergelijke retoriek beantwoordt aan de ene kant aan het rechts-nationalistische idee dat Amerika alleen ten oorlog trekt omdat het daartoe wordt gedwongen door krachten buiten zijn controle (koppige krijger, vriendelijke reus die alleen zal aanvallen als hij wordt geprovoceerd) en aan de andere kant , het speelt in op het liberale, hippe idee dat het Amerikaanse leger eigenlijk incompetent en dom is en over het algemeen slecht in oorlog.

Dit komt het duidelijkst tot uiting in het idee dat de VS ondanks hun niet-militaire bedoelingen in de oorlog worden “meegetrokken”:

“Zullen de VS betrokken raken bij een burgeroorlog in Syrië?” — Fox News, 7 april 2017.

“Hoe Amerika oorlog kan voeren met Iran” – The Atlantic, 9 februari 2017.

“Wat er nodig is om de VS in een oorlog in Azië te krijgen” – Quartz, 29 april 2017.

Dus als er een hete oorlog is tussen de VS en een grote mogendheid, zal dat niet zijn omdat iemand daartoe werd gedwongen. Dit zal het resultaat zijn van een specifieke keuze gemaakt door de poppenspelers van het rijk. Dit zal het resultaat zijn van de keuze van de staten om te escaleren, klaagt Caitlin Johnston.


Bron

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button