web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

‘Vrouwen zijn het beu om soldaten te baren’

In september 2014 ontmoetten Russische en Oekraïense muzikanten elkaar voor het eerst in Tsjeljabinsk, Zuid-Oeral, om de aandacht te vestigen op de dramatische militaire conflicten.

Met het liedje: “Zhenzhiny ustali roshat soldaat”, In het Duits: ‘Vrouwen zijn het beu om soldaten te baren’ ze vochten samen tegen de oorlog in Oost-Oekraïne. Vandaag heeft dit lied noch zijn kracht, noch zijn actualiteit verloren. Integendeel! Emotioneel wordt de luisteraar vandaag veel dieper opgepikt, omdat de huidige oorlogsgebeurtenissen tussen Rusland en Oekraïne zeer snel kunnen overslaan en het oorlogstoneel onmetelijk kunnen uitbreiden.

In feite voelen niet alleen wij Europeanen de gevolgen van deze ongelukkige oorlog met de rigoureuze inflatie op ons eigen lichaam.

De oorlogsstokers worden nooit moe van het bedenken van steeds meer uitgebreide beperkingen en vachten voor elke burger.

Het lied en de veelzeggende videoclip, waaraan zo’n 300 mensen deelnamen, raken ieder hart dat gericht is op vrede en het samenleven van alle volkeren als gemeenschap. En het maakt duidelijk hoe dringend het nu is om elke verdeeldheid van de volkeren tegen te gaan.

De clip bevat beelden van verdriet, vernietiging en eenzaamheid, maar eindigt hoopvol met talloze ballonnen die in de kleuren van de Oekraïense en Russische nationale vlaggen vliegen. De oprechte wens voor een vreedzaam samenleven van beide volkeren had niet duidelijker kunnen worden uitgedrukt. Eens te meer is hier het bewijs te zien: de volkeren, die willen geen oorlog!

Volkeren willen in broederschap en eenheid samenleven. Ze willen niet langer betalen met het leven van hun zonen, vaders en echtgenoten zodat hebzuchtige crisisprofiteurs zich kunnen blijven verrijken van oorlogen! ‘Vrouwen zijn het beu om soldaten te baren’ Ik was dol op oorlogsfilms en ik hield van marsen en het gedreun van laarzen.

Lees ook:   Media zwijgt over verkrachtingsgolf door immigranten en asielzoekers

Als je wist hoe sterk ik dacht dat ik was toen ik de trekker overhaalde op het pistool. Maar nu moeten we geen harde geluiden meer uitspugen, als het om oorlogskwesties gaat, want hier is mijn huis en hier treft de bom mij: Nu herken ik mijn angst. Refrein: “Vertel dat aan vrouwen die het beu zijn om soldaten te baren.” (Oekraïens) Muren zonder ramen, huizen zonder licht:

Waar zijn mijn vrienden gebleven en al hun kracht om te helpen? Alles kan in een paar dagen voorbij zijn: O, wat een groot gemeenschappelijk broederlijk graf! Wat doe je alleen thuis als ik ten strijde moet trekken? Het woord “oorlog” maakt je misselijk omdat je gewoon kotst! Refrein: “Vraag het aan de vrouwen die het beu zijn om soldaten te baren.” Wat ga je alleen doen als ik ten strijde moet trekken? Het woord ‘oorlog’ maakt me ziek. Maar mijn vaderland heeft me anders geleerd. Ik spreek over waar ik bang voor ben. Ik ben bang om het woord zelfs maar te zeggen want dingen hangen aan een zijden draadje. Refrein: “Vraag het maar aan de vrouwen die het beu zijn om soldaten te baren.” https://www.kla.tv/23620

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien