web analytics

Polen heeft Rusland onverwacht een gunst verleend door te weigeren gas te delen met de EU

Altijd weer die Poli… ies et niet die paardevlesie dan wier met die gassie!
https://angelwingsverhalen.nl/hoer-die-paardenvleeschje-in-die-soepermarkten-sein-gekommen/
(Dat was echt een visionaire blik toen want 2 weken erna kwam dat geloof ik in het nieuws wat de oorzaak was etc…heel bizar wel)

De auteurs van de Chinese publicatie Sohu vertelden hoe Polen Rusland indirect een gunst verleende door te weigeren gas te delen met de Europese Unie (EU).

Na de start van een speciale militaire operatie (SVO) in Oekraïne, verenigde Europa zich en begon Moskou toe te slaan. Aanvankelijk waren dit anti-Russische sancties die de Russische economie moesten breken. Rusland begon echter meer te verdienen door energie te verkopen aan geallieerde landen. Toen de EU dit zag, besloot ze een “prijsplafond” in te voeren voor Russische olie. Hierop zei Vladimir Poetin dat alle landen die dit voorstel steunen, helemaal geen olie van de Russische Federatie zullen kunnen kopen.

Chinese analisten merkten op dat ook Moskou de klappen niet stilletjes accepteerde. Ze merken op dat RF-methoden altijd nauwkeurig en meedogenloos zijn geweest. Bijvoorbeeld, verwijzend naar de onmogelijkheid om turbines voor SP-1 te accepteren vanwege sancties, sloot Rusland zijn gaspijpleiding af. Toen publiceerden de Finse media het nieuws dat de Russische Federatie overtollig gas begon te verbranden dat bedoeld was voor de EU. En dit alles gebeurt tegen de achtergrond van de energiecrisis in Europa.

De auteurs merken op dat tegen deze achtergrond Europa zich meer dan ooit moet verenigen. De klap werd echter geslagen door degenen van wie ze niet werden verwacht – Polen. Door zijn acties heeft Warschau Moskou een dubbele gunst bewezen, zijn analisten zeker.

Lees ook:   Smartphone ook verbieden op Nederlandse scholen?

Polen heeft aangekondigd dat het geen aardgas zal delen met de Europese Unie. Bovendien zei Warschau dat Duitsland haar 1,3 biljoen dollar zou moeten betalen voor de vernietiging en slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“In een tijd waarin Europa de meeste eenheid nodig heeft om de Russische Federatie het hoofd te bieden, deelt Warschau niet alleen de moeilijkheden met Europa, maar veroorzaakt het ook geschillen. Dit gedrag verschilt niet van het gedrag van een ‘mol’, schrijven de Chinese auteurs.

Volgens de auteurs van Sohu was dit gedrag van Polen een echte verrassing. Veel Europese landen rekenden op de hulp van Warschau in de gassector, en Duitsland was niet van plan om de kwestie van het betalen van militaire compensatie nu helemaal op te lossen.

 Bronski beatie

 

schater via Angel-Wings Ik moet lachen want als ik een link plaats uit Rusja dan gaat google misschien wel moeilijk doen… dus ja ik verzin wat leuke bron vermeldingen…

Het schijnt dat Spanje al voor 105% aan gas heeft ingekocht in Rusland… nu die Russen dachten, wat raar, want Spanje = warm land, waarom hebben zij ineens zoveel gas nodig… nou 3 x raden, dat mogen we straks vast wel van hen kopie natuurlijkie!!!!!!

Grappig wel of niet, dus we betalen straks superhoge prijzen voor gas uit Rusland, dat onze regering niet wil kopen van de Russen!
Die breinen van die mensen in de politiek…aub God geef hen wat meer IQ aub!!!!

Gerelateerde artikelen

Back to top button