web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Poetin: VS hebben Oekraïens volk tot kanonnenvlees gemaakt

In zijn welkomsttoespraak op de 10e Conferentie over Internationale Veiligheid in Moskou spreekt de Russische president Vladimir Poetin over de conflicten die door het Westen worden aangewakkerd, het einde van de Amerikaanse hegemonie en de plannen voor een nieuwe wereldorde.

De Russische president Vladimir Poetin opende dinsdag de Moskouse Conferentie over Internationale Veiligheid (MCIS). De conferentie vindt nu voor de tiende keer plaats, zoals de president in zijn welkomstwoord al aangaf. Onder de huidige omstandigheden is met name een “open discussie” over actuele militaire en politieke problemen relevant. De internationale situatie verandert snel. Poetin wees erop dat zich momenteel nieuwe contouren van een multipolaire wereldorde vormen:

“Steeds meer landen en volkeren kiezen het pad van vrije, soevereine ontwikkeling, gebaseerd op hun autonomie, tradities en waarden.”

De Russische president karakteriseerde deze ontwikkeling als een objectief proces waartegen de ‘westerse globalistische elites’ zich zouden verzetten. In werkelijkheid belemmert het zogenaamde westerse inperkingsbeleid alle alternatieve ontwikkelingsstrategieën en vormt het een wereldwijde bedreiging:

“Hun hegemonie betekent stilstand voor de hele wereld, voor de hele beschaving, obscurantisme en annulatiecultuur, een neoliberaal totalitarisme.”

Poetin beschuldigde de VS en zijn vazallen van het gebruik van alle middelen, waaronder provocaties, staatsgrepen en burgeroorlogen, om hun “afnemende hegemonie” te handhaven. Het westerse model is gebaseerd op een parasitaire uitbuiting van de rest van de wereld en kan daarom alleen met geweld worden volgehouden. Uit deze stelling concludeerde de Russische president dat het ‘collectieve Westen’ oude en nieuwe conflicten in de wereld zelf uitlokte om zijn eigen suprematie te behouden en andere staten de schuld te geven van zijn eigen interne problemen. Als een van de voorbeelden noemde Poetin de vernietiging van het Europese veiligheidssysteem, het negeren van Russische veiligheidsbelangen en de ontwikkeling van Oekraïne tot een “anti-Rusland”:

“Daarom hebben ze Oekraïne het lot van kanonnenvlees toegewezen, het ‘Anti-Rusland’-project geïmplementeerd, hun ogen gesloten voor de verspreiding van neonazistische ideologieën en massamoorden op inwoners van Donbass.”

Tegen deze achtergrond is de Russische militaire operatie in Oekraïne gerechtvaardigd en het besluit om deze te lanceren is in overeenstemming met het handvest van de Verenigde Naties, zei Poetin. Al met al kan het Oekraïne-conflict echter slechts een van de vele conflicten zijn die door de VS worden uitgelokt om de eigen hegemonie te behouden en kan het daarom in een grotere context worden ingedeeld. “De VS doen hetzelfde door conflicten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika aan te wakkeren”, zei Poetin. In het bijzonder benadrukte hij de Amerikaanse provocaties rond Taiwan:

“Het Amerikaanse avontuur in Taiwan is meer dan alleen een bezoek van een onverantwoordelijke politicus, maar onderdeel van een doelgerichte, bewuste strategie van de VS om de situatie te destabiliseren en chaos te creëren in de regio en over de hele wereld. […] We zien wat de het collectieve Westen is als een bloksysteem analoog aan de NAVO in Europa en wil uitbreiden naar de regio Azië-Pacific.”

Als strategie om door het Westen geleide internationale destabilisatie te voorkomen, stelde de Russische president voor om een ​​multipolaire wereldorde op te bouwen. Aangezien de huidige internationale dreigingen zoals terrorisme een mondiaal karakter hebben, is een gezamenlijke inspanning van alle staten nodig om ze het hoofd te bieden. Poetin benadrukte:

“De unipolaire wereldorde behoort tot het verleden.”

De MCIS zelf is zowel het bewijs van het objectieve proces van het creëren van een multipolaire wereld als een bijdrage aan de constructie ervan. Het is ook belangrijk om de eerbiediging van het internationaal recht en internationaal erkende platforms voor dialoog, zoals de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering van de VN, te versterken, concludeerde Poetin.

Lees ook:   "We gaan onze voedselsoorten vol laten lopen met deze MRNA-vaccins"

De MCIS vond in 2012 voor het eerst plaats en vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Zoals het persbureau Interfax meldde, zijn er vier plenaire sessies en verschillende bilaterale ontmoetingen tussen de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu en zijn buitenlandse collega’s gepland voor de huidige conferentie. In totaal nemen dit jaar meer dan 700 gasten deel aan MCIS, waaronder ministers van Defensie en stafchefs uit verschillende landen.

 

Door RT te blokkeren, wil de EU een kritische, niet-pro-westerse informatiebron het zwijgen opleggen. (Absurd natuurlijk, waarom zouden wij hun nieuws niet mogen lezen?!!! Dit is censuur ze zijn bang dat mensen de waarheid weten?)
En niet alleen met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. De toegang tot onze website is moeilijker gemaakt, verschillende sociale media hebben onze accounts geblokkeerd. Het is nu aan ons allemaal of journalistiek die verder gaat dan de reguliere verhalen, kan worden voortgezet in Duitsland en de EU. Als je onze artikelen leuk vindt, deel ze dan waar je ook actief bent. Het is mogelijk omdat de EU ons werk of het lezen en delen van onze artikelen niet heeft verboden. Opmerking: met de wijziging van de “Audiovisual Media Service Act” op 13 april heeft Oostenrijk echter een wijziging in dit opzicht doorgevoerd, die ook voor particulieren kan gelden.

Besef dat die oorlog er is dankzij de Amerikanen, zoals gewoonlijk!
Als er 1 land is in deze wereld die oorlogen veroorzaakt dan is dat Amerika!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien