web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Hongarije waarschuwt EU voor sancties tegen Rusland

Boedapest vertelt Brussel dat het niet eens zal praten over het toevoegen van meer beperkingen

Boedapest weigert te onderhandelen over verdere EU-beperkingen gericht op Russische energie omdat er momenteel geen alternatief is voor leveringen uit Moskou, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto zaterdag.

De EU heeft Moskou meerdere keren sancties opgelegd als reactie op het conflict in Oekraïne, en dringt aan op een volledige stopzetting van de energievoorziening uit Rusland.

“We zijn niet eens bereid om te onderhandelen over sancties op energie, of het nu olie of gas is”, zei Szijjarto op een economisch forum in Tihany, eraan toevoegend dat “de moed van de Hongaarse regering” Boedapest heeft geholpen de druk vanuit Brussel te weerstaan.

“Er is geen zekerheid van de energievoorziening naar Europa zonder gebruik te maken van Russische bronnen” , stelde Szijjarto, met het argument dat Russisch gas in de nabije toekomst niet kan worden vervangen.

De minister van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat de “grotendeels misplaatste reactie op sancties” op de Russische militaire campagne een van de factoren is die de inflatie opdrijft en bijdraagt ​​aan een wereldwijde recessie.

Hongarije, wiens economie sterk afhankelijk is van olie en gas uit Rusland, werd in mei vrijgesteld van een EU-breed verbod op Russische ruwe olie. Het blok verbood de import van olie over zee, maar Hongarije blijft de grondstof via een pijpleiding ontvangen.

Lees ook eens:  MIND GAMES: 'Mass Formation Psychosis', van COVID tot Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orban zei vorige maand dat Europa “zichzelf in de voet heeft geschoten” met zijn ondoordachte sancties tegen Rusland.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥