web analytics

Waarom de Russen betaald willen krijgen in Roebels

Het wordt wel de laatste en zwaarste strafmaatregel genoemd die het Westen kan uitdelen aan Rusland: het land financieel afsnijden van de buitenwereld via SWIFT. Maar hoe werkt dat systeem eigenlijk en waar wachten we nog op nu de invasie op Oekraïne is begonnen? V

Specifieke Russen worden persoonlijk aangepakt, zoals invloedrijke zakenmensen, bestuurders en parlementsleden. Hun tegoeden worden bevroren, transacties geblokkeerd en ze krijgen een reisverbod.

Verder mag de rechtstreekse gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland (Nord Stream 2) voorlopig niet gebruikt worden, en worden onder meer de twee grootste Russische staatsbanken, Sberbank en VTB, afgesloten van de Europese financiële markt. Ook wordt de export van bepaalde technologische producten naar Rusland verboden en mogen Russische bedrijven geen obligaties meer uitgeven op westerse beurzen.

Maar dan ligt er dus nog één laatste, pijnlijke maatregel op tafel: Rusland helemaal afsluiten van het wereldwijde betalingsverkeer door de afkoppeling van SWIFT. Die roep wordt steeds luider: zo zeggen D66-fractievoorzitter Jan Paternotte en VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans voorstander te zijn van het afsluiten van Rusland.

https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5290845/swift-sancties-tegen-rusland-betalingsverkeer-gas-olie-banken

Russische banken uit Swift verbannen, mogelijk grote internationale economische gevolgen

Nog nooit is het eerder gebeurd, maar de Europese Unie stuurt aanvalswapens naar Oekraïne. “Dit is een keerpunt” in de geschiedenis, zei Europees Commissaris Ursula von der Leyen zondagavond.

De Europese Unie stapelde afgelopen weekeinde strafmaatregel op strafmaatregel. Die waren gericht op banken, op oligarchen, op Poetin zelf, zijn minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov en hun web van rijke Russen.

Maar nog nooit ging Brussel zo ver als zondag, toen het bepaalde dat Oekraïne wapens krijgt. Zelfs wapens die lidstaten al eerder naar Oekraïne verscheepten, zullen door Brussel zullen worden betaald.

Lees ook:   HPV Vaccin

Ik stemde Nee tegen de EU!
Kijk wat ze aanrichten!

https://www.trouw.nl/buitenland/russische-banken-uit-swift-verbannen-mogelijk-grote-internationale-economische-gevolgen~b5779dbe/

Er is van alles te bedenken om Rusland te straffen bij een inval in Oekraïne en er flink van langs te geven. Het land kan economisch en financiële sancties opgelegd krijgen door bijvoorbeeld Russische bedrijven op de zwarte lijst te zetten, een importverbod voor technologie, elektronica en chips, of restricties voor financiering op kapitaalmarkten.

De zwaarste sanctie lijkt het saboteren van het internationaal financieel verkeer met Rusland, door Russische banken af te koppelen van Swift. Het is een soort financiële atoombom, want met een druk op de knop wordt dan een groot deel van het internationale betalingsverkeer naar en uit Rusland lamgelegd.

https://nos.nl/collectie/13888/artikel/2418405-financieel-blokkeren-van-rusland-verstandig-of-dom

Zelfs een kleuter kan je vertellen dat dit retedom is!

We mogen nog heel blij zijn dat Ome Putin ons nog gas gunt…nu verdienen ze er ook aan, maar goed aangezien ze nergens geld kunnen omwisselen, hebben ze er niets aan, dus vandaar dat we moeten betalen in
ROEBELS!

Logisch toch!?

Gerelateerde artikelen

Back to top button