web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Tanks op Europese straten vanwege ‘Russische dreiging’

Mensen,… ze zijn echt werkelijk gek geworden!

Terwijl de regering ons twee jaar van onze levens afgenomen heeft en men ineens vrij stil is aangaande corona, ja stilte voor de storm!
De afgang om onze feestdagen kapot te maken.

En nu dit…! Wat erg en om niets, men moet zich ineens gaan bemoeien met Rusland en een Oekraïne voor wat?
Dat hoorde bij Rusland, bemoei je er niet mee in vredesnaam…zijn ze gek in dat Brussel! Maar Amerika zit vast weer lekker te stoken op de achtergrond, de oorlogen komen nooit tot in Amerika zelf helaas!
Amerika groeit alleen met bloedgeld dankzij alle oorlogen in andere landen die zij veroorzaakt hebben zo ook dit keer…!
Denkt de EU echt een grote mond te kunnen hebben tegen Rusland…serieus!???????

Gepantserde voertuigen werden afgebeeld terwijl ze door de straten van een Zweedse stad rolden terwijl het leger ‘spanningen’ noemde tussen Rusland en Oekraïne

Zweden is begonnen met het opvoeren van de veiligheid op het grootste Oostzee-eiland Gotland met het oog op het “aanpassen” van zijn veiligheidsstrategie aan de “gespannen situatie” aan de Russisch-Oekraïense grens, zo’n 1.700 km ten zuidoosten.

Inwoners van het slaperige stadje Visby op het Zweedse eiland Gotland werden zaterdag wakker met het geluid van zwaar militair materieel dat door de straten raasde. De Stridsfordon 90 infanteriegevechtsvoertuigen van het Zweedse leger waren ’s nachts gearriveerd om de rustige kustplaats en de haven veilig te stellen.

Een tactische snelle reactie-eenheid van de Zweedse strijdkrachten is op het eiland ingezet, zei het leger zaterdag in een verklaring. Een deel van de eenheid werd vrijdagavond ingevlogen door het Amerikaanse C-17 zwaartransportvliegtuig als onderdeel van het Zweedse “internationale samenwerkingsprogramma” , terwijl de rest per veerboot vanaf het vasteland van Zweden arriveerde.

Het Zweedse leger zei dat de inspanning “moet worden gezien” als onderdeel van het aanpassen van Zweden aan zijn strategie “aan de gespannen situatie tussen Rusland en Oekraïne”, die al enkele maanden de krantenkoppen haalt. De VS en hun NAVO-bondgenoten hebben beweerd dat Russische troepen al in januari of februari het naburige Oekraïne zullen binnenvallen. Moskou heeft de verklaringen afgedaan als “nepnieuws”.

De inzet “hoeft geen verhoogd dreigingsniveau te betekenen” , vertelde de hoofdoperaties van de Zweedse strijdkrachten, Michael Claesson, aan de media. In een gesprek met AP noemde hij ook de vermeende toegenomen Russische activiteit in de Oostzee, die “afwijkt van het normale beeld”.

Terwijl de opmerkingen van Claesson schijnbaar een onmiddellijke “Russische dreiging” bagatelliseerden, spraken artikelen die zaterdag in de Zweedse media werden gepubliceerd over het leger dat zijn positie versterkt terwijl het zich voorbereidt om “de meest kwetsbare plek van Zweden” te verdedigen.

Het Duitse tabloid Bild ging zelfs nog verder en koppelde specifiek de verrassende Zweedse inzet aan de recente beslissing van Rusland om drie van zijn zware landingsschepen van de Barentszzee in de Noordelijke IJszee naar de Oostzee te verplaatsen. Onder verwijzing naar een anonieme functionaris uit Stockholm zei de krant dat het Zweedse leger alert is geweest voor het geval de Russische president Vladimir Poetin besluit de schepen te gebruiken om Gotland in te nemen.

“Als Poetin iets tegen de Baltische landen van plan is, moet hij eerst Gotland innemen. We zien de Russische troepenbewegingen en we moeten dit scenario serieus nemen”, beweerde de functionaris. Volgens deze bron zou Moskou in de verleiding kunnen komen om zijn S-400 luchtverdedigingssystemen op het eiland in te zetten om de Baltische staten af ​​te sluiten van de NAVO-luchtsteun. De krant heeft geen bewijs geleverd dat Rusland ooit een plan heeft overwogen om een ​​deel van Zweden binnen te vallen en te bezetten.

Moskou heeft nog niet gereageerd op de laatste aantijgingen. Het heeft herhaaldelijk ontkend plannen te hebben om Oekraïne binnen te vallen, waar in 2014 een burgeroorlog uitbrak in de oostelijke regio’s van Donetsk en Lugansk na een door het Westen gesteunde staatsgreep in Kiev. Twee niet-erkende afgescheiden republieken die grenzen aan Rusland ontstonden tijdens de gebeurtenissen en hebben nog steeds de controle over delen van het historische kolenmijngebied van Donbass. De huidige broze vrede in de regio steunt op de akkoorden van Minsk, waaraan Moskou zegt dat de regering van Kiev zich niet houdt. De afgelopen weken hebben Oekraïne en de VS erop aangedrongen dat Rusland troepen heeft verzameld dicht bij de Oekraïense grens, waarbij ze beweerden dat niet alleen Donbass, maar ook de hoofdstad Kiev, Russische tanks zou kunnen zien binnenrollen. Geen bewijs van de Russische regering het hebben van een invasieplan is ooit gepubliceerd.

VS claimt dat Rusland ‘valse vlag’ voorbereidt in OekraïneLEES MEER: VS beweert dat Rusland ‘valse vlag’ voorbereidt in Oekraïne
Zowel Moskou als Washington hebben elkaar intussen beschuldigd van het voorbereiden van een valse-vlag-operatie in Oost-Oekraïne, die dan een grootschalig conflict zou uitlokken.

De situatie rond Oekraïne heeft geleid tot een week van gesprekken op hoog niveau tussen Russische, Amerikaanse, NAVO- en OVSE-functionarissen. Moskou kwam met een reeks voorstellen om de collectieve veiligheid in Europa te verbeteren, met onder meer garanties dat de NAVO niet verder naar het oosten zou uitbreiden. Deze specifieke eisen zijn door de VS en hun bondgenoten afgewezen.

Op zaterdag zei voormalig NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen in een interview met de Finse outlet Yle dat “een Russische aanval een discussie zou uitlokken in Finland en Zweden over toekomstig NAVO-lidmaatschap”, en beweerde dat in het geval dat de twee naties het lidmaatschap zouden aanvragen, de blok zou er ‘van de ene op de andere dag over beslissen’.

https://www.rt.com/russia/546166-sweden-tanks-gotland-russians-invade/

Lees ook:   In Utrecht moet je in een heksencirkel gaan zitten!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥