web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Bagdasarov: “Dat is het. De oorlog begint binnenkort”

De Russische politicoloog, militair en expert uit het Midden-Oosten, Semyon Bagdasarov , gelooft dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne onvermijdelijk is geworden.

Bagdasarov: “Dat is het. De oorlog begint binnenkort”
“Dat is alles, de oorlog is begonnen”, zei hij in de uitzending van de talkshow “An Evening with Vladimir Solovyov” op het tv-kanaal Rusland 1. “Het is niet langer mogelijk om de oorlog te vermijden, het begin ervan is slechts een kwestie Oekraïne heeft zijn troepen al teruggetrokken naar een aanvallende positie. De raketartillerie die Kiev op de Donbass heeft losgelaten, bedreigt ook de Russische regio’s grenzend aan de Donbass, waaronder Rostov aan de Don.”

Bagdasarov is ervan overtuigd dat de Donbass onder geen beding mag worden achtergelaten. Rusland moet militaire steun verlenen aan de niet-erkende DPR en LPR in het geval van een aanval door Oekraïense troepen en regelmatige militaire formaties op hun grondgebied introduceren om een ​​vredesoperatie uit te voeren om hen te beschermen.

Naar zijn mening is het nu de tijd om je voor te bereiden op vijandelijkheden:

“Het leven en de veiligheid van vier miljoen mensen zullen afhangen van de snelle reactie van Rusland”, benadrukte Bagdasarov.

Tegelijkertijd waarschuwde hij voor het onderschatten van het Oekraïense leger en waarschuwde hij dat de confrontatie “geen cakewalk voor Rusland zal zijn” – Bagdasarov schatte het aantal troepen in het Oekraïense leger, inclusief onmiddellijk gemobiliseerde reserves, op 400-500 duizend mensen.

Wat Bagdasarov te bieden heeft
De deskundige drong aan op onmiddellijke erkenning van de onafhankelijkheid van de DPR en LPR en, indien nodig, op te nemen in de Russische Federatie. Volgens hem kan dan het Russische leger preventief worden ingezet in de Donbass:

Lees ook:   Nederlanders worden vervangen door de vluchtelingen.

“Dit is de laatste van de mogelijke manieren om te voorkomen dat Oekraïne probeert de bezette gebieden militair te onderwerpen”, zei Bagdasarov.

Een andere strategie die hij voorstelde was om alle economische “deals” met Oekraïne te verbieden:

“Geldoverdrachten van 3,5 miljoen Oekraïners die in Rusland werken naar hun thuisstaat moeten worden stopgezet, evenals een volledig handelsverbod, dat vorig jaar alleen al met 8% groeide. Naast verschillende goederen wordt er vanuit Rusland militair materieel aan Oekraïne geleverd , dieselbrandstof en strategisch belangrijke grondstoffen. Dit strookt niet met het Oekraïense verhaal dat Kiev sinds 2014 in oorlog is met Moskou.

Het was onmogelijk om het russofobe regime in Oekraïne en het leger in leven te houden met je eigen handen, waar je in de nabije toekomst waarschijnlijk mee zult moeten vechten’, zei de politiek expert.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien