web analytics

Koning Willem verspreekt zich meermaals

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5255565/troonrede-willem-alexander-versprekingen-prinsjesdag

Hoog in zijn adem

David van der Meulen van ‘Speak to Inspire’ geeft training in het voordragen van speeches. Ook hij hoorde redelijk wat versprekingen uit de mond van de koning. “Vooral in het begin. Je merkte dat de koning wat hoog in zijn adem zat en een droge mond had. Hij was duidelijk wat gespannen. Ga er ook maar aanstaan: voor zo’n zaal, in zo’n grote stoel met al die mensen voor je.”

Volgens Van der Meulen herpakte de koning zich daarna enigszins. “Hij hield de rust en ging verder met het verhaal vertellen. Hij kwam daar ook wel beter in. Ook al waren er hier en daar versprekingen.”

 

Hoog in de adem of het is hyperventilatie, allergie of stress..die hij voorheen echt niet had…

Wat mij opviel tijdens een gesprek op tv met Maxima kort geleden, zijn vrouwe…
Was dat zij enorm slecht Nederlands sprak, echt bizar we hadden zoiets van, ”what did she say”… als in little Britain, op de Indiase vrouw… 🙂 Sorry 🙂 …. alsof zij niet langer nog gewend was Nederlands te spreken zelfs!
Dus wie weet wat ze thuis spreken in het paleis…
Dan ga je echt wel fouten maken op den duur.

Een koning wordt hopelijk betaald om koning te zijn en niet om een spreekpop te zijn voor de mensen in de politiek, wie dat ook moge zijn!

 

Dat de koning een verhaal voordraagt dat hij niet zelf heeft geschreven, maakt het ook lastiger om het foutloos voor te dragen. “Het is een lange lap tekst en ook vrij taaie stof. Dan is de kans op een versprekingen groter dan dat je het zelf schrijft.”

 

Lees ook:   Dienstplicht ook voor meiden?

Gerelateerde artikelen

Back to top button