web analytics
...

Poetin zegt dat Rusland high-tech nucleaire en laserwapens ontwikkelt

fdcd76c9cb5ffb43d3165d3b23798fc0 via Angel-WingsPoetin zegt dat Rusland high-tech nucleaire en laserwapens ontwikkelt, en waarschuwende ‘provocateurs’ zullen er spijt van krijgen dat ze de rode lijnen van het land hebben overschreden

De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat de overgrote meerderheid van de atoomvoorraad van het land in het Sovjettijdperk binnenkort zal worden vervangen door moderne wapens, waarbij hij waarschuwt dat Moskou van plan is zichzelf te verdedigen tegen buitenlandse agressie.

Als onderdeel van zijn jaarlijkse toespraak voor de Federale Vergadering in Moskou op woensdag, zei Poetin dat zijn regering “positieve relaties wil hebben met iedereen op het internationale toneel, inclusief degenen met wie de relaties onlangs zijn verbroken. We willen echt geen bruggen verbranden. “

Tegelijkertijd waarschuwde hij echter dat “degenen die dit standpunt als zwakheid aanzien, moeten weten dat de Russische reactie [op elke vorm van agressie] asymmetrisch, snel en hard zal zijn.” Die plannende provocaties, zei hij, “zullen spijt hebben van hun daden op een manier waarop ze al lang nergens anders spijt van hebben gehad.”

Als onderdeel van de plannen van het land om zichzelf te verdedigen, zei hij, wordt de voorraad strategische wapens momenteel gereviseerd, waarbij oudere apparatuur uit het Sovjettijdperk wordt bijgewerkt ten gunste van technologie van de volgende generatie, zoals ‘hypersonische en laser’- bewapening.

Onder de revisie onthulde hij dat de geavanceerde RS-28 Sarmat-raket vanaf 2022 aan troepen in het veld zal worden geleverd. Een zware intercontinentale ballistische raket, hij kan bogen op maximaal 15 nucleaire kernkoppen die op individuele doelen kunnen worden gericht en die elk 350 kiloton leveren. van atomair hellevuur. Op schepen gemonteerde raketten en andere projectielen van de “volgende generatie” zullen in de nabije toekomst ook worden ingezet.

Lees ook:   Roman Protasevitsj en waarom...

Volgens de president zal aan het einde van de komende drie jaar meer dan tweederde van de Russische militaire uitrusting “modern” zijn , terwijl dit jaar ook meer dan 88% van de kernwapens zal zijn.

Poetin verwees ook naar de Peresvet, een geheim laserkanon waarvan wordt gezegd dat het de potentie heeft om zowel vijandelijke vliegtuigen als binnenkomende raketten neer te schieten. Het wapen is naar verluidt al ingezet op installaties in het hele land.

“We hebben geduld, zelfvertrouwen en gerechtigheid aan onze kant”, voegde Poetin eraan toe. ‘Ik hoop dat niemand eraan denkt om de rode lijnen te overschrijden in hun betrekkingen met Rusland. Waar die lijn zit, is aan ons om te bepalen. “

De VS ontwikkelen momenteel naar verluidt een op de grond gebaseerd intercontinentaal ballistische raketsysteem van $ 100 miljard ter vervanging van hun Minuteman-III-raketten uit de Koude Oorlog. Het werd echter bekritiseerd door experts, waarbij de Federation of American Scientists beweerde dat het programma werd aangedreven door lobbyen uit de industrie in plaats van een echte behoefte aan het lanceringscomplex “in een veiligheidsomgeving na de Koude Oorlog”.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!