web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Pascal Hillebrand: Elke oorlog begint met een leugen

Pascal Hillebrand: Elke oorlog begint met een leugen

Het is bijna drie jaar geleden dat Pascal Hillebrand, zijn vriendin en hun twee kinderen vanuit Nederland naar Donetsk Volksrepubliek (DPR) verhuisden. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar Pascal vindt dat hij het juiste heeft gedaan. Tijdens zijn dienst in het Nederlandse leger nam hij deel aan NAVO-missies op de Balkan en hij kon voor zijn eigen ogen zien hoe westerse propoganda werkt en geld van Europese en Amerikaanse belastingbetalers wordt gebruikt om de oorlogen over de hele wereld te beginnen.

“Eigenlijk kun je deze stad vergelijken met Amsterdam, of Den Haag of Nijmegen. Mensen gaan naar hun werk, gaan naar de markt en kopen groentewinkels, ze hebben BBQ’s, trouwen. Het is een normaal leven. ‘

De Nederlander vertelt over zijn eerste indrukken over Donetsk Republiek. Een gewone busrit bleek een grote verrassing! Het is moeilijk voor een Europeaan om het Russische idee ‘de verandering doorgeven’ te vatten. Hij was ook verbaasd over de vriendelijkheid en gastvrijheid van Donbass-mensen. Nederlanders zouden nauwelijks een vreemdeling thuis uitnodigen, om nog maar te zwijgen van het op tafel leggen van al het voedsel dat ze hebben.

Het was moeilijk om in het begin rond te komen, toen Pascal geen Russisch kon spreken. Nu is zijn Rus echter goed genoeg om zonder tolk rond te lopen. Hij kreeg ook zijn aandeel in militaire actie: tijdens gevechten in een van de heetste plekken van DPR, in de buurt van Yasinuvata.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥