web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteMaatschappij & Psyche

Amerikaanse inlichtingendienst iPhones andere smartphones, computers, zelfs televisie-software

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft een enorme hoeveelheid geheime CIA-data gelekt. Dinsdag werden er meer dan 8000 documenten vrijgegeven in het kader van het mysterieuze project ’Vault 7’. Het is volgens de website het grootste lek van WikiLeaks ooit. Mogelijk worden er nog meer documenten vrijgegeven.

Uit de documenten blijkt dat de Amerikaanse inlichtingendienst schadelijke software gebruikt om iPhones en andere smartphones, computers met Windows en zelfs televisie-software aan te vallen om informatie te verzamelen.
De documenten beschrijven het systematisch binnendringen van vreemde computers door de CIA. De informatie is afkomstig uit een anonieme bron die een discussie wil losmaken over de vraag in hoeverre het gebruik van digitale wapens gelegitimeerd is in een democratie.

Smart-tv
Een van de manieren waarop de CIA mensen bespioneerden was volgens de uitgelekte informatie via een smart-tv van het merk Samsung, de F8000. De experts van de dienst zetten het apparaat van buiten af zogenaamd uit. Het apparaat werkte daarna als een microfoon waarmee de bezitter werd afgeluisterd.

Volgens WikiLeaks beschikt de CIA over een eigen afdeling voor cyberaanvallen waar ongeveer tweehonderd experts werken.

Assange
Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, zit al sinds de zomer van 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen, om te ontkomen aan vervolging door Zweden, waar hij wordt verdacht van verkrachting, en de Verenigde Staten. Daar wordt hij mogelijk vervolgd voor het publiceren van vertrouwelijke overheidsdocumenten.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/27749862/__CIA_tapt_af_via_smartphone_en_tv__.html

Gek genoeg lijkt google dit ook te kunnen… als je een gesprekje hebt met elkaar, zie je even later reclame op je pc… van datzelfde onderwerp…?
How strange…!
https://twitter.com/wikileaks?ref_src=twsrc%5Etfw

Lees ook:   ICU-directeur ontslagen omdat hij het aantal doden door covid met meer dan de helft terugdringt
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien