web analytics
11:11 Dubbele getallen

“MH17 neergeschoten door Oekraïense straaljager”

“MH17 neergeschoten door Oekraïense straaljager”

Hearses carrying the bodies of some victims of Malaysia Airlines MH17 off Airbase Eindhoven, Netherlands. July 23, 2014.:
Het passagiersvliegtuig MH17 van Malaysia Airlines is niet, zoals vaak gesteld, neergehaald door een Boek, een grond-luchtraket, maar door een Oekraïense straaljager. Dat moet blijken uit een documentaire van de Britse omroep BBC, die volgende week wordt uitgezonden. Bij de explosie van de Boeing 777 boven (Oost-)Oekraïens grondgebied op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden, voor het leeuwendeel Nederlanders, om het leven.
In het BBC-programma wordt “nieuw bewijs” aangeleverd dat het vliegtuig mogelijk door een Oekraïens gevechtsvliegtuig is neergeschoten. Een andere theorie die aan bod komt, is dat er twee bommen aan boord waren in een door de Amerikaanse geheime dienst CIA gesteunde “terreuroperatie”, een verwijzing naar een zogenaamde false flag-operatie.

CIA
Ooggetuigen stelden destijds meer dan één vliegtuig in de lucht te hebben gezien. Een van de honderd voor de documentaire geïnterviewde getuigen zegt te hebben gezien hoe de Boeing werd neergeschoten door twee jets, waarvan eentje de cockpit viseerde om de bemanning uit te schakelen.

Aan het woord komt ook de privé onderzoeker Sergej Sokolov. Hij en zijn meer dan honderd man sterk team onderzochten de site van de ramp en vonden geen enkel spoor van een Boek. Volgens hem is het neerhalen van MH17 het werk van de CIA in samenwerking met de Oekraïense geheime dienst.
‘False flag’

De false flag-operatie had, steeds volgens Sokolov, de bedoeling de reputatie van Rusland – de dag zelf al aangeduid als de dader – onderuit te halen om het land een sanctieregime op te leggen, om de wereld te tonen dat Rusland een “barbaars land” is en om een stapje verder te zetten in de NAVO-omsingeling van Rusland.

Lees ook:   Zeker vier weken zitten en je bek houden

Als tegengewicht haalt de BBC in de docu de “burgerblog” Bellingcat van een zekere Eliot Higgins aan, die de versie dat Poetin het heeft gedaan “bewijst” door alle info op het internet op een rijtje te zetten.

https://www.hln.be/hln/nl/31172/Rampvlucht-MH17/article/detail/2686026/2016/04/25/MH17-neergeschoten-door-Oekraiense-straaljager.dhtml

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button