web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Betrapte Irakezen terug

https://nieuws.vtm.be/binnenland/158806-76-irakezen-keren-vrijwillig-terug

76 IRAKEZEN KEREN VRIJWILLIG TERUG

17/09/2015

76 Irakezen hebben ervoor gekozen om vrijwillig terug te keren naar hun thuisland. 45 keren vliegen morgen al terug, volgende week woensdag volgen er nog eens 31. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt via Twitter bevestigd door staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) gemeld.
Francken kondigde afgelopen zondag in VTM NIEUWS aan dat asielzoekers uit Irak voorlopig geen asiel meer krijgen in ons land. Het Commissariaat voor de Vluchtelingen en Staatlozen vond het namelijk verdacht dat meer dan de helft van de asielaanvragen van jonge mannen uit Irak komt, die allemaal dezelfde verhalen vertellen die bovendien niet blijken te kloppen. “Zolang dat wordt onderzocht, staat het Bagdad-beleid ‘on hold’”, zei Francken.
Asielzoekers die vrijwillig terugkeren naar hun thuisland, krijgen daarvoor 250 euro per volwassene of 125 euro per minderjarige.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥