web analytics
11:11

Opstelten weer grootste privacyschender van Nederland

 Opstelten weer grootste privacyschender van Nederland

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Jusitie heeft de Big Brother Award gewonnen voor het schenden van de privacy van Nederlanders.  Nederlanders konden de afgelopen tijd stemmen op de genomineerden. Ongeveer 4000 mensen deden dat en van hen gaf 66 procent de voorkeur aan Opstelten. De andere kandidaten waren de Belastingdienst (18 procent) en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken (16 procent).

Het is al de derde keer dat Opstelten de prijs mee naar huis neemt. Volgens Bits of Freedom blijft hij stug doorzetten met inbreukmakende plannen, zoals het opslaan van gegevens van burgers, zonder dat er onderscheid wordt gemaakt tussen verdachten en niet-verdachten.

Naast de omstreden bewaarplicht, die zelfs volgens Opstelten zelf in strijd zou zijn met Europese regels, is de minister genomineerd voor het doorzetten van zijn hackplannen, ondanks bezwaren van onder andere het College Bescherming Persoonsgegevens en voor het langer willen opslaan van kenteken- en locatiegegevens die zijn verzameld door ANPR-camera’s. Tot slot dankt hij zijn nominatie aan het rechtvaardigen van onrechtmatige opsporingsbevoegdheden in de Blackshades-zaak.

Ook de scholen in Nederland kregen een Big Brother Award. Basisscholen wisselen op grote schaal informatie van leerlingen uit met uitgevers van lesmateriaal, zoals werd onthuld in RTL Nieuws.

Alles bij de bron; RTL

Bron lees de site ook eens door…!

https://privacynieuws.nl/nieuwsoverzicht/divers-nieuws/actie/14060-bba-2014-opstelten-weer-grootste-privacyschender-van-nederland.html

Opstelten mag ook zijn ontslag hoor!

Lees ook:   Coronavirus is het einde in zicht- Jensen

Gerelateerde artikelen

Back to top button