web analytics
11:11 Dubbele getallen
Mediums / Toekomst

Tarotlegging : waar is Kate Middleton

Bekers 5 

Globale betekenis: Naar het verleden kijken. Wat is verloren, voorbij? Draai je om en zie de mogelijkheden die je nog hebt (gesymboliseerd door de twee kelken die nog overeind staan). Loslaten en verder gaan met de mogelijkheden die je ter beschikking staan.

De droevig aandoende persoon op tarotkaart Kelken Vijf kijkt naar drie omgevallen kelken (Kunnen haar kinderen betekenen). Uit de kelken stromen rode en groene vloeistoffen. De rode vloeistof doet denken aan bloed en verwijst naar liefde en levenskracht. De groene vloeistof verwijst door zijn kleur naar groei, ontwikkeling en harmonie.

Dat deze vloeistoffen wegstromen, kan er op duiden dat betrokkene zich niet meer zo veerkrachtig voelt en dat hij door tegenslagen geen fut meer heeft om verder te gaan. Mensen die een depressie hebben doorgemaakt, herkennen vaak het gevoel van gebrek aan veerkracht dat uit deze kaart spreekt.

De zwarte mantel duidt op rouw en verdriet, maar ook op verstarring. Deze kaart geeft meestal aan dat een persoon veel met het verleden bezig is, maar dat het beter voor hem zou zijn zich op het heden en de toekomst te richten. Hij heeft immers nog twee kelken overeind staan. Met die kelken kan hij verder om zijn toekomst te scheppen. In tarotsymboliek duidt een naar links gerichte persoon vaak op naar binnengerichtheid of gerichtheid op het verleden. In Kelken Acht zie je een persoon die duidelijk naar rechts gaat. Dit is de kant van de toekomst.

Een brug is meestal een symbool van een overgang en symboliseert de overgangssituatie op weg naar een nieuwe vorm van bestaan.

 

https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-kelken-vijf/

Bekers Vijf staat voor verdriet, pijn en melancholie. De kaart geeft aan dat er iets was wat voor jou een lange tijd veel betekend heeft en nu kapot is. Bekers Vijf laat ook zien dat je niet aan je lot bent overgelaten met je pijn. Je kunt op de begripvolle en meelevende steun van vrienden rekenen. Ondanks deze steun in je verdriet is de pijn wel serieus. Het kan dan ook enige tijd duren voor je weer vrolijk en vol levenslust bent. De kaart geeft aan dat je door je eigen gemakzuchtig handelen iets onderschat hebt en kapot hebt gemaakt. Bekers Vijf laat wel zien dat er een uitweg is zodat je niet onnodig in deze diepe droefenis hoeft te blijven zitten.

Lees ook eens:  Beroemde wiskundige berekende de datum voor de omverwerping van Zelensky

Je hebt een verlies geleden dat er gevoelsmatig behoorlijk inhakt. Je weet even niet meer waar je het zoeken moet. Je bent echter niet alles kwijt, zorg dat je niet in dit gevoel blijft hangen.

Koning van Zwaarden – Omgekeerd

Vaak zie je in een legging dat de Koning van Zwaarden een vader symboliseert die het huishouden tiranniseerde met zijn ‘gelijk’ en het
‘Vaders wil is wet’-principe.

 

https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-zwaarden-koning/

De Koning van Zwaarden zou een welkome kaart moeten zijn, maar de omgekeerde versie zou je op je hoede moeten maken. Dit is een intens persoonlijke boodschap en één die onmiddellijke aandacht nodig heeft want de omstandigheden laten zoals ze zijn zou kunnen leiden tot een fatale fout – niet fysiek fataal, maar één die leidt tot het einde van een job, relatie, opportuniteit, of andere situatie. Net als een enkelzijdig zwaard heeft de Koning van Zwaarden omgekeerd een botte en een gevaarlijke kant, en je moet voorzichtig navigeren om ervoor te zorgen dat niemand gewond raakt.

 

De Maan – Omgekeerd

Stemmingswisselingen.

Vandaar ook dat een vraag die vaak speelt bij deze kaart luidt: “Wat is waarheid en wat is bedrog?”
https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-de-maan/

Omgekeerd: De waarheid die aan het licht komt is iets minder ontnuchterend. Het kan zelfs een aangename verassing zijn. Omdat de maan nu ondersteboven ligt gaat deze kaart ook over verduistering en verdwijning. Het vergeten als in de tijd die alle wonden heelt. Nu is er geen sprake van groei of dagend inzicht, maar van een vervagend perspectief. De maan in deze positie biedt je inzicht zonder al te veel trauma of laat een verdriet langzaam in de tijd verdwijnen.

Lees ook eens:  Robbert van den Broeke jaar voorspelling 2022 over wijde uitbraak zeldzaam pokken virus UITGEKOMEN!!

Kan duiden op coma of depressie

In het algemeen kan de Maan een van de twee dingen betekenen. Het ene is dat er iets verborgen is, dat dingen niet volledig worden onthuld.

 

Ridder van Pentakels

Betekenis: Een verantwoordelijk en hardwerkende man. Hij heeft voldoende vaardigheden om van dienst te kunnen zijn. (William?)

https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-pentakels-ridder/

Zwaarden 10

Deze kaart geeft evenals De Dood een einde en een daarop volgend nieuw begin aan.
Deze kaart duidt op het einde van een situatie, hetzij omdat deze niet werkt, hetzij omdat die situatie achterhaald is. Betrokkene realiseert zich misschien dat die zwaarden in zijn rug zijn beperkende overtuigingen zijn waarmee hij zichzelf verlamt. Door het langzaam loslaten van die overtuigingen breekt een nieuwe dag aan. Hij begint de wereld te zien zoals die werkelijk is, en ziet de wereld niet langer door de gekleurde bril van zijn eigen opinies.

Betekenis: Onverwacht ongeluk en pijn.

https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-zwaarden-tien/

Zwaarden Tien geeft het einde en afscheid aan of het grote loslaten. Met Zwaarden Tien wordt het willekeurige, soms gewelddadige en daardoor ook voortijdige einde bedoeld. Het aantal zwaarden laat de samengebalde kracht van het verstand zien, dat er met geweld een einde aan maakt. Vaak gaat het geforceerde einde gepaard met een zware levenservaring maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan zijn dat er niet alleen een einde komt aan belangrijke ervaringen maar ook aan vervelende situaties of slechte gewoonten die je leven negatief beïnvloeden. Zwaarden Tien gaat altijd om een pijnlijk afscheid dat je beleeft met een bezwaard gevoel of met opluchting.

 

Zwaarden 10 vertelt over verdriet, leed, pijn, maar ook over het einde daarvan als de zon opkomt na een lange nacht. Het ergste is achter de rug en soms zijn je gedachten wel je ergste vijand. Beperkende gedachten en overtuigingen zorgen er vaak voor dat je vast blijft zitten in oude denkpatronen.

Koning van Bekers

Gevoelig man, heeft inzicht in de wet van oorzaak en gevolg. Wijs leider. Begripvol. 

Anderszins kan dit erop duiden dat hij niet verdrinkt in zijn emoties, waardoor hij mogelijk enigszins koeltjes overkomt. Het is ook goed mogelijk dat hij zijn gevoelens onderdrukt. (William?)

https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-kelken-koning/

Gerechtigheid

Lot, Karma. Balans opmaken. De wet van oorzaak en gevolg,  je oogst wat je zaait. Zelfbeoordeling. Rechtszaak.

De saffier in het midden van haar kroon bedekt het deel van het voorhoofd, dat geassocieerd wordt met het derde oog of het zesde chakra.

What goes around, comes around. (spreekwoord)

Karma is a bitch.

Tarotkaart Gerechtigheid duidt op oorzaak en gevolg en krijgen wat je toekomt. In leggingen die te maken hebben met relaties, duidt deze kaart meestal op strubbelingen en soms zelf een scheiding…

https://tarotstapvoorstap.nl/tarotkaarten/tarotkaart-gerechtigheid/

De tarotkaart gerechtigheid staat voor alle situaties waarin het recht zegeviert.

Als deze troef uit de grote arcana valt in een situatie waar sprake is van leugens en bedrog, zal de waarheid snel aan het licht komen.

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥