web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Twitter helpt!!! Help je ook mee?

Afbeelding
Mijn naam is Susanne
3 maanden geleden ben ik in eerste instantie in mijn eentje de de actie TwitterHelpt begonnen op Twitter omdat ik zag dat steeds meer mensen in de problemen raakte door de snel stijgende kosten van energie en de inflatie.
Vooral de mensen met de laagste inkomens werden direct geraakt.
Ik begon met ondersteuning te bieden in de vorm van een voedselpakket voor één week in de hoop dat ze dan de rest van de maand net voldoende over zouden houden voor de rest van de maand.
Ik ging geld inzamelen en hulp pakketten samenstellen en actief mensen betrekken op Twitter om in te springen bij een hulpvraag met de vraag of ze wat levensmiddelen, een maaltijd of een (voedsel)hulp pakket wilde sturen of TwitterHelpt financieel wilde ondersteunen
Nu 3 maanden later hebben een snel groeiend fantastisch netwerk van mensen die bereid zijn mensen in acute nood te helpen en daar ben ik dankbaar voor maar we hebben ( want inmiddels zijn we met velen ) nog veel meer mensen nodig want de vraag om hulp groeit harder dan het aanbod van hulp. Dat alles met als slogan ” door mensen voor mensen”
Vorige maand is er een platform gelanceerd https://www.twitterhelpt.nl waar je alles aan kan bieden of weg kan geven wat jij wilt. Een account aanmaken is zo gedaan dus kom op, sluit je aan en laten we elkaar helpen!
Dus niet alleen op Twitter kan je helpen maar ook buiten de Twitter omgeving want de hulp is natuurlijk niet alleen beperkt tot mensen die een account op Twitter hebben. Iedereen mag helpen, iedereen mag om hulp vragen als je het niet meer redt.
Organisatorisch krijgt het steeds meer vorm en ook media aandacht. Vorige week nog stonden we met een mooi artikel in het AD. Het was een premium artikel maar omdat ik graag wil dat iedereen het kan lezen heb ik het op de website als blog geplaatst. Dit artikel drukt precies de essentie uit waar #TwitterHelpt voor staat. Je kan het hier lezen
Daar waar ik 3 maanden geleden alleen begon is de kern steeds verder uitgebreid met een aantal mensen waaronder een chefkok ( en goede vriend onderstussen) die zich dagelijks in het zweet werkt om de lekkerste maaltijden vers te bereiden, vervolgens in te vriezen en dan op afroep die kosteloos te verstrekken en versturen aan mensen die zonder eten zitten.
De volgende logische stap is het oprichten van een stichting. Daar zijn we nu druk mee bezig en daarover houden we je uiteraard op de hoogte.

Dus:

https://www.twitterhelpt.nl/

Lees ook eens:  De onzin van tegenwoordig die veel geld kost.

Helaas hebben wij een slechte regering die liever geld geeft aan een oorlog die niet onze oorlog is!
En de mensen hier vergeet…

Je kunt helpen met wat je over hebt, al is het een jas!

https://www.gofundme.com/f/twitterhelpt

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥