web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

Emotionele manipulators herkennen (en weglopen)

Ik heb onlangs twee klanten gehad met een soortgelijk probleem.

Beiden hebben een hechte, persoonlijke relatie met een emotionele manipulator. Beiden ervaren angst, stress en woede in hun eigen huis. Beiden lijden hierdoor aan hun eigen gezondheid en welzijn.

En dat zette me aan het denken.

Ik geloof dat er een groot aantal van ons zijn die zo iemand in ons leven hebben. Iemand die de vreugde uit ons zuigt, rinkelt in ons zenuwstelsel en ons emotioneel manipuleert om hun zin te krijgen. Misschien wonen we bij hen in, misschien zijn ze in onze familie of misschien zijn ze een collega of buurman.

Dus, hoe gaan we om met dit soort mensen in ons leven, vooral als we niet van confrontaties houden en ons nog niet moedig genoeg voelen om voor onszelf op te komen? Welnu, er zijn een paar manieren om met hen om te gaan, die ik hieronder ga bespreken, maar eerst wil ik in detail treden over wie deze mensen zijn en wat hun gedrag drijft.

Emotionele manipulatoren zijn grensmisbruikers

In mijn laatste artikel over grensmisbruikers schreef ik over hoe een gebrek aan grenzen en een laag zelfbeeld ervoor zorgt dat anderen over ons heen kunnen lopen. Het is heel subtiel hoe ze dit doen, zo subtiel dat je denkt dat je het je verbeeldt. Het is als een afknelling, een stap over de streep, waarvan je niet beseft dat het gebeurt totdat het te laat is.

Zoals ik al zei, zijn dit vaak mensen die heel dicht bij ons staan ​​en daarom is het zo moeilijk te begrijpen dat het gebeurt. Ten eerste voelen we ons schuldig omdat we ze veroordelen. We geven ze excuses waarom ze op een bepaalde manier doen, zeker dat het komt door iets dat we verkeerd hebben gedaan. We kijken naar binnen naar ons eigen handelen en gedrag en denken “misschien was het iets wat ik deed?”.

Hun manieren zijn subtiel, ze doen net genoeg om je te beheersen, maar niet genoeg om echt uit zichzelf te komen.

We voelen de behoefte om elk onrecht recht te zetten, ons in te spannen om ze te plezieren en de ijzige, ongemakkelijke, ongemakkelijke sfeer te vermijden die ze zo gemakkelijk kunnen koesteren om ons te straffen en ons weer onder hun controle te brengen.

Lees ook:   Alles kan men namaken - films

Als het iemand in je omgeving is waar je om geeft, kan het ongelooflijk moeilijk zijn om hun gedrag te zien voor wat het is, emotioneel manipulatief. Toch moeten we.

Emotionele manipulators hebben de behoefte om anderen te controleren

Vaak zien deze mensen je vreugde, je licht, je geluk en je gevoel van welzijn en willen ze dat grijpen. In deze staat ben je vrij van hun controle en dat vinden ze niet leuk.

Ze hebben geen emotionele intelligentie om hun acties te begrijpen. Ze zijn zich diep onbewust van hun gedrag, anders zouden ze goed in de spiegel kijken en op zoek gaan naar de pijn die ze moeten aanpakken om vooruit te komen in hun leven.

Ik merk dat de meeste emotionele manipulators gewend zijn om in een machtspositie te verkeren. Het is een plek waar ze een gevoel van controle kunnen vinden als ze in het verleden uit de hand zijn gelopen. Het is deze behoefte om iemand in hun leven te controleren, voor hun eigen voordeel, die hun gedrag drijft. Controle over anderen voedt hun gevoel van veiligheid en zekerheid.

Misschien hebben ze zich in het verleden niet veilig gevoeld, misschien voelen ze zich nu niet veilig? Hoe dan ook, dat is gewoon excuses geven aan hun gedrag.

Hoe beheersen emotionele manipulators onze emoties?

Ik geloof dat er een spectrum van emotionele manipulatoren is, van narcisten tot degenen die gewoon onbewust manipulatief zijn.

Ik heb ook geschreven over energievampieren, een type persoon dat anderen uitbuit voor hun eigen voordeel, je energie nemen zodat je wegkomt van een interactie met hen en je uitgeput en uitgeput voelt.

Wat ik zo verrassend vind, is hoe gewoon het is voor mensen die zo iemand in hun leven hebben en de reeks emoties die we kunnen voelen als we te maken hebben met iemand die zo doelbewust manipulatief is.

Vaak kan er sprake zijn van intense irritatie, dit is een teken dat je grenzen worden verlegd en je begint op te flakkeren van woede. Maar vaker wel dan niet, is angst het sterkste gevoel in aanwezigheid van zo iemand.

Hoe ze angst en schuldgevoelens gebruiken om je te beheersen

De angst komt wanneer je weet dat je een onaangename interactie met deze persoon zult hebben. Je weet dat ze ervoor zullen zorgen dat je je zo ongemakkelijk mogelijk voelt, wetende dat je er niet tegen kunt en alles zal doen om hen te plezieren en het te vermijden.

Lees ook:   Transhumanisme zal tijdens de nieuwe lockdown agendapunt nummer 1 worden voor de schoolgaande kinderen

Het kan een doelbewust samengestelde ijzige sfeer zijn, muggenziften en je uitlachen, de stille behandeling of subtiele opmerkingen die zijn ontworpen om je het gevoel te geven dat je iets verkeerd hebt gedaan.

Dus naast de angst is er ook een schuldgevoel dat je iets verkeerd hebt gedaan of ze op de een of andere manier van streek hebt gemaakt, want waarom zouden ze zich anders zo gedragen? Onze geest zoekt naar rationele antwoorden en daarom nemen we vaak de schuld op ons voor hun gedrag.

Ze hebben de gave  om je het gevoel te geven dat jij het probleem bent . Hoe ironisch.

Een ander gevoel is een tinteling in de solar plexus, in de bovenbuik. Het is geen verrassing dat  dit chakra  gaat over controleproblemen en zelfrespect. Energiemanipulators oefenen doelbewust hun macht uit over mensen met een laag zelfbeeld, omdat ze gemakkelijker te controleren zijn en hun eigen behoefte aan controle in hun leven voeden.

Ze darmen ons zenuwstelsel, laten ons gespannen en aangesloten op elke kleine verandering in de atmosfeer of subtiel licht.

Stop met het geven van energiemanipulators wat ze willen

Nu we weten wie ze zijn, waarom ze zo zijn en hoe ze graag werken, kunnen we ze en hun emotionele manipulatie beginnen te zien voor wat het is, wat een krachtige plek is om in te zijn.

Maar hoe kun je beginnen weg te lopen? Bekijk eerst dit artikel dat een goede samenvatting geeft van hoe om te gaan met deze mensen.

Het hoeft niet opgelost te worden in confrontaties of ruzies, wat vaak het gevolg is van opgebouwde woede die je op een breekpunt brengt en nergens toe brengt. Er is een andere manier om de controle terug te krijgen die je verloren hebt en dat is door te stoppen met proberen en los te laten.

We moeten stoppen met proberen om ze te plezieren, stoppen met ons te bekommeren om wat ze denken en ons weer op ons eigen leven gaan concentreren. Energiemanipulators houden van controle over jou omdat het hun eigen behoefte aan controle in hun leven voedt, dus stop met hen te geven wat ze willen.

Lees ook:   12-Jarige bedenkt oplossing voor vergeten baby in auto

Het kan alleen veranderen als jij verandert. Dus laat je angst om niet aardig gevonden te worden en je behoefte aan hen om je te accepteren los. Dat doen ze niet, dus laat het los.

Stop met hen te plezieren en begin jezelf te plezieren

Ze zullen je hoe dan ook de ijzige atmosfeer en stille behandeling geven, dus wat je hoeft te doen is stoppen met je zorgen te maken. Het maakt niet uit of ze je niet mogen, je hebt zoveel anderen die van je houden en je accepteren zoals je bent.

Het maakt niet uit of ze niet begrijpen waar je vandaan komt, want dat zullen ze nooit, dus stop met proberen. Ze zullen jouw perspectief nooit zien, dus verspil je tijd niet met proberen ze zover te krijgen.

Onthoud dat ze ongelukkig zijn en het gevoel hebben dat ze geen controle meer hebben over hun eigen leven, dus probeer anderen te beheersen om zich beter te voelen over zichzelf.

Onthoud dat ze hun kracht volledig verliezen als je stopt met het weggeven van de jouwe aan hen. Weet je nog dat je absoluut niets verkeerd hebt gedaan, dus is het niet tijd om hun waardeloze, manipulatieve tactieken te mijden? Ik denk het wel.

Over de auteur:

Antonia is een beoefenaar van systematische kinesiologie, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Met een root cause-benadering van ziekte, werkt ze met het fysieke, emotionele en energetische lichaam om onevenwichtigheden te ontdekken en je te helpen verbinding te maken met de aangeboren helende kracht tussen je geest en lichaam.

Met de overtuiging dat de wortel van de meeste ziekten voortkomt uit emotionele stress en trauma, richt haar praktijk zich op het voorzichtig losmaken van emotionele blokkades en het herprogrammeren van onderbewuste overtuigingen om je te ontlasten van lijden en genezing te vergemakkelijken. Ze vindt het geweldig om jou te helpen bij het hervinden van een gezonde en vertrouwensvolle relatie tussen jou en je lichaam.

Antonia ontdekte Kinesiologie nadat het haar hielp haar eigen blokkade te ontdekken rond het gevoel dat ze liefde waard is. Deze levensveranderende gebeurtenis leidde haar opleiding bij de Academie voor Systematische Kinesiologie in 2017 en hielp anderen het wonder van Kinesiologie te ervaren.

https://www.antoniabeamish.com

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥