web analytics

Ondanks… Europa vraagt ​​meer gas uit Rusland

De selectie van Russisch gas door Europese consumenten blijft groeien, en behoorlijk serieus. De redenen zijn de toename van sancties en politieke druk. En inclusief het Nord Stream 2-gaspijpleidingproject, waarvan de certificering door de Duitse autoriteiten is stopgezet.

Ondanks… Europa vraagt ​​meer gas uit Rusland
De belasting van de Oekraïense gastransportcorridor verdubbelde in de loop van de week en bereikte bijna het boekingsniveau onder een langetermijncontract.

De gespecificeerde toepassing van “Gazprom” voor doorvoer door Oekraïne op 25 februari is 100 miljoen kubieke meter. m na 84 miljoen kubieke meter. m op donderdag 24 februari, volgens de “Operator van het gastransportsysteem van Oekraïne”.

Volgens de officiële vertegenwoordiger van “Gazprom” Sergey Kupriyanov levert het bedrijf routinematig Russisch gas voor doorvoer naar Europa via het grondgebied van Oekraïne.

“Gazprom” levert Russisch gas voor doorvoer door het grondgebied van Oekraïne in de reguliere modus, in overeenstemming met de toepassingen van Europese consumenten – 103,8 miljoen kubieke meter. m op 25 februari,” zei hij.

Van de exportgaspijpleidingen gebruikt het bedrijf Nord Stream als prioriteit (170 miljoen kubieke meter per dag), waarna de Oekraïense gastransportrichting wordt geladen (109 miljoen kubieke meter per dag onder langetermijnboeking). De gaspijpleiding Yamal-Europa, die gedeeltelijk door Polen loopt, blijft in dit opzicht een afsluitende of balancerende rol. Op 25 februari had Gazprom zijn capaciteiten nog steeds niet geboekt. De directe stroom langs de snelweg stopte op 21 december vorig jaar, herinnert Interfax zich.

De redenen voor de groei van de vraag naar gas zijn onder meer de weersomstandigheden. De temperaturen in Europa dalen, met heldere, zonnige weersvoorspellingen voor de komende dagen met nachtvorst en lichte wind, waardoor de productie van windparken zal afnemen.

Lees ook:   Dag Meneer...

Wat Nord Stream 2 betreft, zegt Berlijn dat de gasleiding de komende maanden of zelfs jaren niet in gebruik zal worden genomen.

“Ik denk niet dat in de komende maanden of zelfs de komende jaren de pijpleiding in gebruik zal worden genomen … Ik denk dat de tijdelijke opschorting nog heel lang zal duren”, zei Friedrich Merz , leider van de Duitse Christen-Democratische Unie .

Maar de plaatsvervangend directeur van de Nationale Economische Raad van het Witte Huis, Duleep Singh , zei tijdens een briefing afgelopen donderdag 24 februari dat westerse sancties niet zijn gericht op het veroorzaken van onderbrekingen in de energievoorziening van Rusland naar de wereldmarkten.

“Onze maatregelen waren niet bedoeld om de huidige levering van energiebronnen van Rusland naar de rest van de wereld op enigerlei wijze te verstoren. Wat betreft de productiecapaciteiten van Rusland op de lange termijn, we proberen deze kansen te verzwakken, maar op korte termijn niets (is niet gepland) met betrekking tot energie”, citeerde Singh door TASS.

De VS verwachten niet dat sancties tegen Rusland een onmiddellijke impact zullen hebben op zijn acties, maar na verloop van tijd zal hun negatieve effect op de economie meer merkbaar zijn, voegde hij eraan toe.

Het is duidelijk dat de huidige Amerikaanse regering aanzienlijke inspanningen zal leveren om de stijging van de energieprijzen te voorkomen. Dit najaar houden de Verenigde Staten belangrijke verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. De prijs van gas speelt in dit geval een minder grote rol, maar de stijging van de benzineprijzen kan de stemming van de kiezers beïnvloeden.

Lees ook:   Werkstraf voor stoppen pestkoppen

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button