web analytics
11:11 Dubbele getallen

De littekens die de dochters van giftige moeders tijdens hun leven dragen

730784e73d3b365b9b3d0d3d14d7b9c1 AnGel-WinGs.nlHet woord “moeder” draagt ​​veel gewicht en positieve energie. We noemen de aarde die ons leven geeft en in leven houdt ‘moeder aarde’. Een moeder is bedoeld om zorgzaam, onbaatzuchtig en zorgzaam te zijn. Ze wordt verondersteld een veilige ruimte te creëren die is ontworpen om ons te helpen bloeien en ons de lessen te leren die we nodig hebben om op liefdevolle manieren te overleven.

Niet iedereen krijgt echter dat type moeder. Voor sommigen was ‘moeder’ niet meer dan een woord. Ze was een moeder van associatie, maar ze maakte de naam niet waar. Ze voedde een dochter op die zich onbemind voelde en die zelfs als volwassene blijft worstelen en verlangen naar verzorging en zorg. Een giftige moeder is erger dan helemaal geen moeder hebben, omdat ze de volgende littekens op haar dochter achterlaat.

Ze voelt zich liefde onwaardig

 

Elk kind verlangt ernaar om bemind te worden, vooral door de eerste persoon die ze in de wereld leren kennen. Dit is hun eerste ervaring van wat liefde is. Als ze opgroeien in een huis waar ze niet de liefde krijgen die elk kind verdient, ontstaat er een soort identiteitscrisis die ze zich al op zeer jonge leeftijd eigen maken. Naarmate ze groeien en beseffen dat het niet is dat liefde niet bestaat, maar simpelweg dat hun moeder de keuze heeft gemaakt om te weigeren hen vrijelijk liefde te geven, beginnen ze zich helemaal terug te trekken uit emoties.

Dissociëren van gevoelens, inclusief liefde, lijkt een gemakkelijkere manier om met het gebrek om te gaan dan het risico te lopen voortdurend teleurgesteld te worden en je af te vragen waarom ze het niet waard zijn om het te ontvangen. Deze kinderen worden volwassen met een emotioneel pantser. Ze kunnen nauwelijks iemand van hen laten houden omdat ze de mogelijkheid hebben laten gaan. Ze hebben vermijdende en angstige hechtingsstijlen.

Lees ook:   4 Jarig kind overleden dankzij autodief

Ze heeft het gevoel dat ze niets goed kan doen

 

Een kind dat opgroeit met een giftige moeder die niet goed van ze kan houden, geeft niet meteen op. In het begin proberen ze haar aandacht te trekken en haar genegenheid te winnen. Ze gaan in de loop van de tijd tot het uiterste. Sommigen proberen in opstand te komen, in de hoop dat dat haar aandacht zou trekken en zich zorgen om hen zou maken. Anderen proberen zo succesvol mogelijk te zijn, in de hoop haar trots te maken.

Maar als dat alles hen niet de liefde oplevert die ze van haar verlangen, krijgen ze het gevoel dat niets wat ze ooit doen goed genoeg zal zijn. De giftige moeder stelt een norm van onbereikbare perfectie waar haar kind altijd tekort aan heeft. Dit onderdrukt het potentieel van de persoon die ze bedoeld zijn te zijn, omdat ze vastzitten naar iets onbereikbaars.

Ze wenste dat ze anders was, of beter

 

De dochter van een giftige moeder vraagt ​​zich altijd af of zij het probleem is. Ze vraagt ​​zich af of ze misschien anders was, of haar moeder dan van haar mot zou houden. Misschien als ze intelligenter was, dunner, of had gedacht om medicijnen te gaan studeren, zoals de dochter van haar moeders vriend, met wie ze haar altijd vergeleek.

Er komt een punt waarop ze het opgeeft en stopt met proberen. Haar zelfrespect krijgt een deuk en ze kan amper van zichzelf houden. Er zijn dagen dat ze de persoon die haar in de spiegel aankijkt nauwelijks kan uitstaan, want als haar moeder niet volledig van haar kon houden om wie ze was, hoe zou ze dan van zichzelf kunnen houden?

Ze weet niet hoe ze nee moet zeggen en grenzen moet stellen

 

Lees ook:   Pitbull bijt man in kruis

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk voor een kind dat zo lang heeft geprobeerd iemand te plezieren die niet tevreden kon zijn, om als volwassene geen mensenplezier te worden. Dochters van giftige moeders zijn echt bang om nee te zeggen. Ze hebben vaak het gevoel dat hun waarde ligt in hoeveel ze voor andere mensen doen.

Ze zijn bang dat als ze nee zeggen, terwijl ze echt iets niet kunnen doen, ze de persoon die het hen vraagt ​​teleur zullen stellen, of erger nog, onbemind zullen worden. Het enige wat ze ooit wilden was de goedkeuring van hun moeder. Nu raken ze uitgeput door meer te geven dan ze aankunnen, en vooral meer dan ze ontvangen.

Ze heeft het gevoel dat ze nergens thuishoort

 

Een moeder hoort de veilige plek te zijn die we thuis mogen noemen. Het is iets speciaals en geruststellends om te weten dat hoe oud we ook zijn, we haar veilige en gastvrije armen kunnen tegenkomen om ons weer geaard en zeker te voelen. Toen die armen echter nooit warm of verzorgend waren, kan het voelen alsof er nergens een veilige plek is, geen centrum of thuis om naar terug te gaan als de zaken er slechter aan toe gaan.

Deze dochters voelen zich verloren en jagen vaak eindeloos op plekken die ze hun thuis willen noemen. Ze zijn vervuld van schaamte en angst omdat ze zich uitgekozen voelen en dat gevoel hebben sinds ze op jonge leeftijd werden uitgesloten van de liefde van hun moeder.

Ze gaat ervan uit dat niemand anders om haar kan geven

 

Kleine meisjes die zich als kind nooit veilig hebben gevoeld, hebben het moeilijk om het gevoel te hebben dat iemand hen de liefde en zorg kan geven waar ze zo naar verlangen. Hun moeder had de persoon moeten zijn die hun definitie van wat het is om bemind te worden heeft gevormd en ze heeft hen laten zien dat dat niet kan. Dit is iets wat ze hun hele leven met zich meedragen.

Lees ook:   Jensen - transgender in rolstoel

Ze leren al op zeer jonge leeftijd op zichzelf te vertrouwen en weten niet hoe ze daar ooit mee moeten ophouden en zijn kwetsbaar om voor de verandering eens voor iemand anders te zorgen. Ze kunnen het niet helpen, maar denken dat zelfs als iemand om hen geeft en nu van hen houdt, ze op een dag zeker zullen stoppen, dus het lijkt gemakkelijker om ze in de eerste plaats niet toe te laten.

Ze weet niet hoe ze moet vertrouwen

 

Het grootste probleem met opgroeien met giftige moeders is niet alleen dat deze dochters niet weten hoe ze anderen moeten vertrouwen, maar dat ze ook niet weten hoe ze zichzelf moeten vertrouwen. Ze kunnen hun eigen waarnemingen en gedachten ook niet vertrouwen. Er was een tijd dat ze kinderen waren toen ze echt geloofden dat ze liefde waard waren, maar dat idee werd verworpen, zodat ze zichzelf niet meer vertrouwden. In plaats daarvan ontwikkelden ze diepe onzekerheden en een overweldigend gevoel van kwetsbaarheid.

Er is goed nieuws

 

Het goede nieuws is dat alleen omdat je bent opgegroeid met de schade van een giftige moeder, je er niet aan gebonden bent. Je kunt haar patroon helen en doorbreken. Kijk in elke relatie altijd naar hoe je je voelt en vraag jezelf af: zorgt deze persoon ervoor dat je meer van jezelf gaat houden? Wil je met ze oud worden?

Liefde is meer dan kussen en vlinders, het is veel meer dan dat. 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button