web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Waarom heeft niemand het over natuurlijke immuniteit?

35e54471f00500c63b857d701eebe52c AnGel-WinGs.nlDaisy schreef onlangs een artikel over de  “othering” van de niet-gevaccineerde . Ze ging in detail over hoe individuen de niet-gevaccineerde mensen de schuld geven van alles dat tegenwoordig fout gaat. Ik deel haar bezorgdheid. Er is een lange, gedetailleerde geschiedenis van het ‘anderen’ van een bevolking, wat tot allerlei verschrikkingen heeft geleid.  Het is echter ook verkeerd op een meer alledaags niveau. Het publieke debat rond de pandemie lijkt zich uitsluitend te richten op vaccinatie als middel om groepsimmuniteit te bereiken. Degenen die hersteld zijn van de ziekte en een natuurlijke immuniteit hebben, worden volledig genegeerd.

Natuurlijke immuniteit.

Het meest frustrerende voor mij, het afgelopen anderhalf jaar, is  het voortdurend veranderende verhaal  en het verwerpen van voorheen goed begrepen wetenschappelijke waarheden. Natuurlijke immuniteit is een van die concepten uit de eerstejaars biologie die velen tegenwoordig volledig lijken te negeren.

Ik denk dat dit een natuurlijk gevolg is van de ‘cultus van expertise’ die we in de Verenigde Staten hebben. Het lijkt erop dat iedereen met specifieke referenties automatisch wordt uitgesteld, ongeacht hoe bekwaam ze zijn … of meer verraderlijk, waar hun financiële belangen liggen.

 

Als meer van ons bereid zouden zijn kritisch na te denken over  de ‘wetenschap’  die tegenwoordig in het nieuws is, zouden we meer vertrouwen kunnen hebben in het omgaan met onze gezondheid. Een gezonde, zelfverzekerde bevolking die bereid is om ruzie te maken en te slepen met het accepteren van medische behandelingen waarmee ze zich niet op hun gemak voelen, is moeilijk te omzeilen.

Een populatie die bereid is alles te doen om ” terug naar normaal ” te gaan, is dat niet.

We gaan niet “terug naar normaal”. 

Al in april 2020 schreef Daisy dat we  nooit “weer normaal” zouden worden.  En ik ga akkoord.

Maar we kunnen iets beter geïnformeerd vooruit.

Ik ben in gesprek geraakt met medische professionals over de vraag of mensen die hersteld zijn van de ziekte gevaccineerd moeten worden. Deze gesprekken zouden drie jaar geleden als volkomen belachelijk zijn beschouwd. Maar nu lijkt het erop dat we allemaal eerstejaars biologie opnieuw moeten leren. Dus ik zou het concept van natuurlijke immuniteit willen herzien om mijn gedachten te ordenen en misschien anderen te helpen die het gevoel hebben dat hun hoofd in de war is.

Ik heb mijn oude biologieleerboek van de universiteit : Life: The Science of Biology , door Purves, Sadava, Orians en Heller. Ik heb de zesde editie, gepubliceerd in 2001, dus ongeveer 20 jaar oud. Ik heb ook een nieuwer biologieboek voor de universiteit omdat ik een grote nerd ben. Het is  Campbell Biology , door Reece, Urry, Cain, Wasserman, Minorsky en Jackson, gepubliceerd in 2014. Beide leerboeken beschrijven hoe ons immuunsysteem werkt, en beide zeggen ongeveer hetzelfde.

 

Ons lichaam heeft twee belangrijke manieren om zich tegen ziekten te verdedigen.

Onze  aangeboren afweermiddelen  zijn dingen zoals onze huid en slijm. We worden hiermee geboren en ze maken het moeilijk voor verschillende ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen en meercellige parasieten om ons lichaam binnen te komen. Ons lichaam heeft ook een immuunsysteem dat alle infectieuze agentia herkent en aanvalt die voorbij onze aangeboren afweer komen.  

Lees ook:   We hoeven geen kinderen meer te baren

Ons immuunsysteem is echt geavanceerd en bij gezonde personen werkt het behoorlijk goed. Stel dat een soort pathogeen voorbij de aangeboren afweer van het lichaam komt en cellen in de gastheer begint te infecteren. In dat geval zal het lichaam van de gastheer op zijn beurt antilichamen gaan produceren die specifiek de binnendringende ziekteverwekker zullen aanvallen. Het gastheerlichaam zal doorgaan met het produceren van antilichamen totdat de gastheer sterft of de binnenvallende cellen sterven, en het lichaam van de patiënt kan weer normaal worden.

Het beste is dat, zelfs nadat de actieve infectie voorbij is, het lichaam van de gastheer de herinnering aan de antilichamen die het tijdens de infectie heeft geproduceerd, zal behouden. Dus als de voorheen geïnfecteerde persoon de ziekteverwekker opnieuw tegenkomt, heeft het lichaam onmiddellijk de antilichamen om de ziekteverwekker te doden. Ze worden zelden weer ziek, en als ze dat doen, is het over het algemeen erg mild.

Zelfs de ongelooflijk pro-vaccin  Wall Street Journal  had hier onlangs een artikel over.

Meestal laat de WSJ hun artikelen ongeveer een week op de opiniepagina staan. Echter, binnen vierentwintig uur begroef WSJ  dit artikel over natuurlijke immuniteit . Jeff had  onlangs een geweldig artikel over  alternatieve media . Dit voedt zeker zijn verhaal over hoeveel goede informatie nu wordt begraven.

Hoe dan ook, het WSJ-artikel bespreekt  mucosale immuniteit  versus  interne immuniteit . De auteur (een neuroloog) stelt dat hoewel vaccins de interne immuniteit stimuleren, ze niets doen om de mucosale immuniteit aan te pakken. De virussen dringen de organen van de gastheer niet binnen, daarom worden de meeste gevaccineerde mensen niet echt ziek. Maar de virussen leven en reproduceren nog steeds in met slijm beklede monden en neusholtes. Daarom verspreiden gevaccineerde mensen zonder symptomen nog steeds als een gek Covid. Degenen onder ons die hersteld zijn, hebben echter zowel mucosale als interne immuniteit.

Voor het geval u verder bewijs nodig had van de werkzaamheid van natuurlijke immuniteit.

Een  Israëlisch onderzoek toonde  onlangs aan dat gevaccineerde mensen 13 keer zoveel kans hadden om besmet te raken en 27 keer zoveel kans op symptomatische infecties als mensen met natuurlijke immuniteit. 

Alex Berenson  plaatste deze informatie op 25 augustus op Twitter en het platform  verbood  hem permanent op 28 augustus. Medische professionals beginnen er echter lawaai over te maken, zoals  Martin Kulldorff , een epidemioloog van Harvard. Hopelijk beginnen meer mensen te luisteren.

De voordelen van natuurlijke immuniteit zouden niet zo schokkend moeten zijn als ze lijken.

Dat zien we immers al lang bij andere ziekten. Een voorbeeld: toen ik een kind was, kreeg iedereen nog waterpokken. We moesten allemaal school missen en ongeveer een week thuisblijven. Ik ben de oudste van acht kinderen en ik denk dat het vaccin uitkwam toen mijn jongste broers en zussen kinderen waren. Maar ik weet dat de oudste vier van ons waterpokken hebben gehad.

Een van mijn broers ving het twee keer. De eerste keer ving hij het op toen ik het deed. We waren een paar dagen behoorlijk ziek en hadden ongeveer een week uitslag die ons lichaam bedekte. Ik heb nooit meer waterpokken gehad. Mijn broer pakte het echter voor de tweede keer op school op. Hij had maar een dag heel lichte koorts en de tweede keer vier of vijf blaren. Dat was het.  

Lees ook:   Ballet

Niets van wat ik hierboven heb gezegd, is zelfs maar in de verste verte controversieel.

Als je naar de geschiedenis van de pokken kijkt  , gaan de gegevens meer dan 2000 jaar terug dat overlevenden van de pokken de zieken verpleegden. Zelfs toen was het algemeen bekend dat overlevenden niet opnieuw ziek zouden worden.  

Is pokken nu precies hetzelfde als Covid? Nee, niet precies. Het verhaal van de uitroeiing van de pokken  is een verbazingwekkend verhaal  . Sindsdien lijken we te blijven hopen dat we elke ziekte met vaccins kunnen vernietigen. Maar dat is niet per se realistisch. Om te beginnen heeft  pokken geen geregistreerde dierlijke gastheren . Dit betekent dat als je het eenmaal bij mensen hebt uitgewist, het weg is. Van Covid is bekend dat het bij veel verschillende diersoorten voorkomt, of het nu bij dieren of in een laboratorium is ontstaan  . Het zal nooit echt verdwijnen. Mensen kunnen soms de overhand krijgen. Maar het zal altijd leven en evolueren binnen een verscheidenheid aan dierlijke gastheren.

Dit is niet het moment om te wanhopen.

Moeten we dan allemaal wanhopig onze handen uit de mouwen steken over het feit dat er een nieuwe ziekte in ons midden is die waarschijnlijk nooit zal worden uitgeroeid? Nee. We leven al millennia met de verkoudheids- en griepvirussen. Ze zullen ook niet worden uitgeroeid omdat ze snel muteren en een verscheidenheid aan gastheren hebben.  

Ik probeer niet ongevoelig te zijn voor de mensen die Covid hebben geleden. En aangezien het nu algemeen aanvaard lijkt dat Covid in een laboratorium is ontstaan, probeer ik ook niet de absoluut kwade geesten te bagatelliseren die betrokken zijn bij het maken van deze ziekte tot wat het is. Maar we leven al millennia met ziekten. Ook hier kunnen we mee leren leven.

Sommige mensen voelen zich helemaal op hun gemak bij de nieuwe mRNA-vaccins.

Persoonlijk voel ik me niet op mijn gemak met het mRNA. Maar ik zal niet proberen iemand van gedachten te doen veranderen. Ik had Covid en ik heb natuurlijke immuniteit. Ik had een extreem laag risico op complicaties door Covid. (Ik ben achter in de dertig, bijna op mijn ideale gewicht en geen opmerkelijke vitaminetekorten.) En ja hoor, ik voelde me maar ongeveer een dag ziek.

Ik heb nooit koorts of luchtwegklachten gehad. Ik had ongeveer vierentwintig uur pijn en was de dag erna moe. Mijn smaak- en reukvermogen verdwenen, daarom werd ik getest. Ze zijn niet teruggekeerd, wat deprimerend is omdat ik van lekker eten houd, maar ik kan ook zonder. Geen enkel kind op deze planeet zou één race of één ontmoeting met vrienden moeten missen omdat ik niet meer echt van koffie kan genieten.

Lees ook:   Het aantal landen waarin Russische militaire bases worden opgericht, groeit

 

 

Anderen hebben het veel erger gehad. Je kunt HIER en hier  lezen over Daisy’s ervaring met Covid . Ze heeft ook met haar nieuwsbrieflezers gedeeld dat ze een naast familielid heeft verloren aan Covid – een gezonde man van midden veertig die geen comorbiditeiten had. Bernie Carr, de oprichter van ApartmentPrepper.com, heeft een langdurige strijd gehad, waaronder  ziekenhuisopname en langdurige afhankelijkheid van zuurstof , en Greg Ellifritz, van ActiveResponseTraining.com,  kwam vrij dicht bij het sterven zelf,  maar is aan het herstellen.

Voor iedereen die aarzelt om te vaccineren maar zich toch zorgen maakt over de ziekte zelf, zijn er veel andere behandelingsopties. Nogmaals, de mensheid behandelde ziekten lange tijd voordat vaccins op het toneel verschenen. Enkele van de eerste artsen die Covid-patiënten behandelden, vormden  Front Line Covid-19 Critical Care Alliance  om goedkope behandelingsopties te ontwikkelen en te delen. Dit artikel gaat over  het thuis beheersen van de symptomen van Covid  voor degenen die niet ziek genoeg zijn om in het ziekenhuis te worden opgenomen. 

Dit is geen argument voor of tegen vaccins.

Als niemand bereid was iets nieuws te proberen, zouden we nooit vooruitgang boeken. Maar de proeven moeten worden uitgevoerd door volledig geïnformeerde, instemmende personen. Dat is niet wat we nu hebben. Wat we nu hebben is dwang.

Ik probeer angst en hysterie tegen te gaan.  Ik wil iedereen, zoals ikzelf, die zelfs maar matig wetenschappelijk geletterd is, aanmoedigen om je oude studieboeken opnieuw te bekijken. Bouw aan je zelfvertrouwen om je eigen beslissingen te nemen. Er wordt te veel angst gezaaid rondom deze ziekte. We worden afgeleid door een ziekte die  99,5% van de geïnfecteerde mensen onder de 55 jaar zal overleven  als onze rechten worden weggenomen, en onze internationale reputatie van zelfs maar een klein beetje bekwaam en betrouwbaar valt uit elkaar. 

Sta jezelf niet toe opgeslokt te worden door angst. Dezelfde dingen die ons in het verleden meestal gezond hielden, zullen ons nu meestal gezond houden. Eet voedzaam, beweeg regelmatig en geniet van de zon.

Betekent dit dat als je gezond bent, er nooit iets ergs met je zal gebeuren? Natuurlijk niet, net zoals het gehoorzamen aan alle verkeersregels niet per se zal voorkomen dat een dronkaard tegen je aanbotst. We kunnen risico’s in ons leven niet uitsluiten. Het enige wat we kunnen doen is proberen de kansen in ons voordeel te stapelen.

Hoe bouw je aan je veerkracht en mentale kracht?

Veerkracht en mentale kracht  zijn een groot deel van de voorbereiding. Als u teruggaat naar de eerste principes, kunt u door uzelf op te leiden meer vertrouwen krijgen in uw beslissingen voor uzelf en uw gezin. Vertrouwen zal je helpen standvastig te blijven tegen de opkomende gekte die we in de wereld zien. Ben je zeker van je voorbereidingen? Heb je jezelf onderweg bijgeschoold? Laten we erover praten in het opmerkingengedeelte. 

Dit is niet het moment om toe te geven aan angst. Nu is het tijd om sterk te worden.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥