web analytics

Open Brief aan Mark Rutte, schrijfster herbeleeft Iraanse transitie naar Dictatuur.

Shohreh Feshtali vluchtte ca. 30 jaar geleden naar Nederland vanwege doodsbedreigingen aan het adres van haar man. Hij was in het bezit van het omstreden boek “De Duivelsverzen” van Salman Rushdie en daarop stond een Fatwa, oftewel de doodstraf. Na 11 jaar bij de belastingdienst gewerkt te hebben en een perfecte integratie voelde zij zich thuis in Nederland als nooit te voren. Maar sinds maart 2020 zag ze het land transformeren in een land van onderdrukking met steeds minder vrijheden. “De parallellen met Iran uit de jaren 70 zijn ongekend”, vertelt Feshtali in een uitgebreid interview dat daags na deze video op dit kanaal getoond zal worden. Nu behandelen we enkel de Open Brief aan Mark Rutte die de aanleiding was voor Flavio Pasquino om contact met de Iraanse schrijfster te zoeken die maandag 8 maart 2021 haar debuutroman lanceert “Gesluierde jaren”.

wmpl cry AnGel-WinGs.nl

tears AnGel-WinGs.nl

vrij AnGel-WinGs.nl

Lees ook:   Taakstraf en een schietverbodje?

Gerelateerde artikelen

Back to top button