...
Maatschappij & PsycheWetenschap

De weinig bekende smerige geschiedenis van de psychiatrie

De weinig bekende smerige geschiedenis van de psychiatrie | Wakker worden wereld

(Hmmz gaat die wattenstaaf voor de coronatest ook niet -zga- bijna net zo diep in je hersenpan?)

Dr. Peter Breggin, een psychiater, heeft meer dan een dozijn bestverkochte boeken geschreven over psychiatrie en de drugsindustrie. Hij wordt vaak ‘het geweten van de psychiatrie’ genoemd, omdat hij met succes het psychiatrische beroep heeft kunnen hervormen door een van de meest schadelijke praktijken af ​​te schaffen, namelijk lobotomieën en andere experimentele psychosurrogieën.

Hij was de eerste die als jonge man een openbaar standpunt innam tegen lobotomieën en kon daardoor het veld veranderen. Hij is te zien in de uitstekende documentaire van Aaron en Melissa Dykes, “The Minds of Men.” 1

 

Nu 83 jaar oud, heeft Breggin veel gezien, en in dit interview deelt hij zijn eigen evolutie en ervaringen als psychiater. Zijn interesse in de psychiatrie begon op 18-jarige leeftijd, toen hij vrijwilliger werd in een plaatselijke psychiatrische inrichting.

“Het was een nachtmerrie”  , zegt hij . ‘Het leek op de beschrijvingen van mijn oom Dutch over de bevrijding van een nazi-concentratiekamp. De plaats stonk. Mensen zaten in deze kale, kale betonnen gangen.

Ze hadden een televisietoestel dat niet werkte … en ze maakten tafels en stoelen vast zodat de mensen ze niet naar elkaar konden gooien. Er werd helemaal geen aandacht aan besteed. Vaak gewoon daar zitten; sommige hallucinaties, en iemand vertelde me dat het meisje in de hoek, opgerold tot een bal op de vloer bij een radiator, een Radcliffe-student was geweest …

De doktoren waren ongevoelig, de hulpmiddelen waren ongevoelig, er was gewoon helemaal geen liefde. Ik kon het zien, ook al had ik niet echt veel ervaring met het opgroeien met liefde, ik kon voelen dat wat er ontbrak, liefde, zorgzaamheid en koestering was. Het was zo duidelijk. “

Giftige psychiatrie

Breggin werd uiteindelijk de leider van dat vrijwilligersprogramma. Hij en 200 andere studenten schilderden de muren en gingen met patiënten wandelen. Hij vroeg de opzichter om één patiënt per vrijwillige hulp toe te wijzen om echte relaties op te bouwen. De hoofdinspecteur verzette zich tegen het idee, maar gaf uiteindelijk toe. Breggin vertelt dit verhaal in zijn boek “Toxic Psychiatry”. 2

“We hebben uiteindelijk bijna elke patiënt uit dat ziekenhuis gehaald”  , zegt hij . “We hebben ze op verschillende plaatsen geplaatst die veel beter waren. We hebben er wat teruggekregen met hun families. Het was me zo duidelijk dat dit de juiste weg was …

Ik keek naar elektroshocks en insuline-coma-shock waar mensen binnen zouden komen en ze zouden hen een overdosis insuline geven om ze in coma te brengen. Ze zouden schuimen bij de mond, bewusteloos zijn, epileptische aanvallen krijgen en zich klaarmaken om letterlijk te sterven. Daarna gaven ze sinaasappelsap of suikerwater en werden ze weer alert.

Het was me zo duidelijk wat er aan de hand was. Mensen kwamen vol energie binnen – boos, depressief, angstig en vaak resistent … Ze zouden deze insuline-injectie krijgen om ze knock-out te slaan, waardoor ze in feite omkwamen, maar toen ze wakker werden, waren ze als puppy’s. Ze waren dankbaar, ze zeiden: ‘Bedankt, ik heb het gevoel dat je me hebt gered.’ Ze zouden volgzaam zijn … Je hoeft niet voor de gek te houden wat dit was. Ik wist precies wat het was.

Ik wist wat shockbehandeling was … Ik heb hier tegen gevochten, maar we doen het nog steeds … Het is wanneer ze elektroden op het voorhoofd van de hersenen plaatsen … Je krijgt een schok van een spanning … 10 keer wat je nodig hebt om stuiptrekkingen te geven … En het maakt volgzaamheid. Het zorgt ervoor dat mensen het contact met zichzelf verliezen. Het zorgt ervoor dat mensen niet meer kunnen klagen … [Verhoogde stemming] is de kunstmatige euforie [veroorzaakt door] hersenschade. Dit is erg schadelijk voor de hersenen. “

Dit alles motiveerde Breggin om in de psychiatrie te gaan, om het beroep van binnenuit te helpen hervormen. Interessant genoeg vertelde Jerry Klerman, die later de hoogste psychiater in de federale overheid en professor aan Harvard werd, al in 1963 aan Breggin dat er geen toekomst was om mensen te helpen hun mentale veerkracht te versterken.

De toekomst, vertelde Klerman, lag in drugs en het gebruik van computers om te beslissen welke medicijnen hij moest gebruiken. Na zijn eerste jaar op de medische school van Harvard, vertrok Breggin en ging terug naar het Upstate Medical Center (University) in New York, waar hij al stage had gelopen.

“Daarna ging ik naar het National Institute of Mental Health… voor twee jaar. Daar zag ik duidelijk wat er gebeurde. De psychiatrie liet het psychosociale model achter zich.

Mijn vrijwilligersprogramma was al beschreven door de laatste grote federale commissie voor geestelijke gezondheid. Het wordt twee of drie keer genoemd en beschreven als een van de oplossingen voor de enorme problemen in psychiatrische ziekenhuizen … Niets over drugs, drogeren en mensen choqueren.

Het was veel reëler, veel meer over wat er werkelijk aan de hand was met mensen en menselijk lijden, spiritueel, psychologisch. Ik kon dit schrijven gewoon aan de muur zien en ik wist niet zeker wat ik moest doen. Ik werd uitgenodigd om bij het National Institute of Mental Health te blijven.

Ik accepteerde het kort, in de kinderafdeling. Ik was erg geïnteresseerd in het helpen van kinderen. Toen dacht ik: ik kan dit niet. Ik heb ze gewaarschuwd zonder zelfs maar een baan te hebben dat ik wegging. Ik wist niet wat ik anders moest doen, dus ging ik naar een privépraktijk. “

Breggin leidde de drugsvrije psychiatrie

Breggin richtte zich op het helpen van mensen zonder medicatie. “Ik leerde heel snel dat de meest gestoorde mensen kalmeerden en vertelden als iemand om hen gaf, niet bang voor hen was, in hen geïnteresseerd was en niet deed alsof ze superieur waren aan hen”, zegt hij. Medicijnen, legt hij uit, verstikten de patiënten gewoon. Hoewel ze misschien een deel van het lijden konden verlichten, ging die verlichting ten koste van hersenschade.

Breggin vertelt verder hoe hij de terugkeer van lobotomieën en psychosurrogieën voorkwam – strategieën waarbij de hersenen opzettelijk worden beschadigd door elektrische schokken, implantaten van radiumchips of het prikken van het prefrontale gebied van de hersenen met een ijspriem naast de oogbal. , bijvoorbeeld.

Breggin verwijst naar lobotomieën als een verkrachting van de ziel, de permanente verminking van iemands zelf-zijn, aangezien schade aan een deel van de hersenen de integratie van de hele hersenen zal schaden. Zoals door Breggin is opgemerkt, kun je agressie niet ‘eruit plukken’ als een kuil uit een olijf. De hersenen werken zo niet. Het is een geïntegreerd orgaan en mentale processen komen voort uit geïntegreerde processen waarbij veel verschillende delen van de hersenen betrokken zijn.

Lees ook:   Synthetische Cannabis gevaarlijke drugs

Hij besloot dat iemand de waanzin moest stoppen. En hoewel hij geen steun kreeg van een andere bekende psychiater of professor, en door het establishment hevig werd aangevallen, inclusief bedreigingen met fysiek geweld tegen hemzelf en zijn familie, waarbij soms het gebruik van lijfwachten nodig was.

Breggin slaagde er uiteindelijk in. Het is een fascinerend verhaal, dus ik raad ten zeerste aan om naar het hele interview te luisteren. Op de vraag waarom hij dit formidabele gevecht aanging, zegt hij:

“Toen ik zag wat er met mensen werd gedaan, zei ik: ‘Iemand moet dit doen. Ik heb hier geen keus over. ‘ Ik had geen idee waar ik mee te maken had. Ik had geen idee dat er overal vijanden zouden zijn; dat ik met geweld zou worden bedreigd.

Toen ik door studenten van Harvard Medical werd uitgenodigd om te spreken, scheurden die mensen alle tekenen over de bijeenkomst weg; dat er een terugslag zou zijn op de studenten en dat soort dingen. Ik had geen idee waar ik tegenaan liep. “

De rechtszaak die een einde maakte aan lobotomieën

Het einde van lobotomieën werd veroorzaakt door een rechtszaak die werd aangespannen door een jonge advocaat genaamd Gabe Kaimowitz namens een chronisch gehospitaliseerde patiënt die was beloofd dat hij zou worden vrijgelaten uit het psychiatrische ziekenhuis als hij een experimentele psychochirurgie zou ondergaan. Breggin vertelt het verhaal:

“[Kaimowitz] kwam erachter dat ze een psychochirurgie-experiment gingen doen in het staatsziekenhuis met een plaatselijke universiteit, Wayne’s State. Het was allemaal klaar om te gaan. Hij kwam tussenbeide. In feite wordt de zaak bij zijn naam genoemd, wat ongebruikelijk is … Kaimowitz v. Het Department of Mental Health Wayne State University.

Een panel van drie rechters kwam bijeen over de zaak. Deze [patiënt] was geïnterviewd door de commissaris voor geestelijke gezondheid. Hij was chronisch in het ziekenhuis opgenomen en had vervolgens naar verluidt een verpleegster seksueel misbruikt of zoiets, maar er was geen verslag van en er was zeker geen oordeel over; geen bijeenkomsten erover. Hij was een levenslange patiënt. De commissaris vertelde hem dat hij eruit kon komen als hij de psychochirurgie onderging.

Welnu, de rechters hebben zijn zaak bekeken en besloten dat hij eerst zou worden ontslagen omdat hij illegaal werd vastgehouden. Ze hebben John Doe ontslagen. Toen zei de staat: ‘Nou, de zaak is voorbij.’ Ze zeiden: ‘Nee. Jullie hebben dit allemaal opgezet. We gaan ernaar kijken. ‘

Nou, ik was de go-to person omdat … [Kaimowitz] me binnenbracht. Ik kon de eerste dag niet getuigen omdat ze me aan het filmen waren. Ze wilden me dwingen een nacht te blijven zodat … ze het hele weekend de tijd hadden om de zaak met de chirurgen te bespreken. Volg mij?

Natuurlijk dwingen ze me ’s middags te getuigen,’ s ochtends filibusteren. Gabe zei: ‘Dit is echt jammer, want nu hebben ze het hele weekend om met de chirurgen over je getuigenis te praten.’ Ik zei: ‘Nee, nee, nee. We filibuster terug. Ik zal vanmiddag over iets anders getuigen. ‘

Hij zei: ‘Hoe ga je dat doen?’ Ik zei: ‘Nou, ik zal het hebben over de geschiedenis van de psychiatrie. Ik ga het verbinden met de vernietigingskampen, die sterk waren gemodelleerd naar psychiatrische ziekenhuizen. Laat de vergelijking zien en hopelijk zullen de rechters een beroep doen op de Code van Neurenberg, die zegt dat die man natuurlijk niet als vrijwilliger in een psychiatrisch ziekenhuis kan werken omdat hij zich in een totale instelling bevindt, net zoals de Code van Neurenberg werd toegepast.

Hij zei: ‘Oké.’ Ik stelde hem een ​​paar vragen en we gingen die middag en deden dat. Toen begon ik de maandag daarop te praten over psychochirurgie. Ze waren zo onvoorbereid dat ze alleen maar dit papier van 100 pagina’s konden doornemen dat ik had geschreven …

We wonnen het proces en het stopte ter plekke alle psychochirurgie in de staatsziekenhuizen in de federale programma’s. NIH stopte; VA stopte en alle staatsziekenhuizen stopten. Dit was 1972-1973. “

Het is belangrijk om te beseffen hoe belangrijk dit was, om een ​​einde te maken aan de terugkeer van lobotomieën en experimentele psychochirurgie. Het werd algemeen aanvaard als een praktische oplossing voor allerlei problemen, waaronder rassenrellen en gedragsproblemen bij jonge kinderen.

Het begin van het einde van de psychochirurgie was begin jaren zeventig. In die tijd kreeg Breggin, die het grootste deel van zijn carrière moeite had om steun te krijgen, de steun van de Congressional Black Caucus, die de sociale gevolgen van psychochirurgie bij zwarte kinderen kon zien, evenals van bepaalde conservatieve senatoren die dachten dat het zo was. immoreel.

‘Ik was de eerste die lobotomieën in het openbaar bekritiseerde, laat staan ​​de eerste psychiater. Het was gek. Ik begrijp nog steeds geen mensen. Ik werk er hard aan, maar ik schiet steeds tekort. Ik kon niet geloven dat ik dit zo alleen deed, ”  zegt hij.

De gevaren van het uitspreken tegen Prozac

Breggin had ook een handje om het nieuws over de  gevaren van Prozac te verspreiden . In zijn boek uit 1991, “Toxic Psychiatry”, noemde hij kort dat Prozac waarschijnlijk veel schade zal aanrichten, en dat er al berichten waren dat de drug gewelddadige agressie veroorzaakte. (prozac schijnt de hele persoonlijkheid van mensen te veranderen, ook nadat men het gebruikt heeft en is gestopt)

Hij werd later gevraagd om de enige wetenschappelijke expert te zijn die de wetenschap samenstelde voor enkele tientallen rechtszaken tegen Eli Lilly, waarin patiënten of hun families beweerden dat de drug gewelddadige episodes, zelfmoord, moord, manie of psychose had veroorzaakt. Het drama en de intriges rondom dit proces zijn in tegenspraak met elke goede spionageroman, dus luister voor meer details naar het interview.

Om maar een voorbeeld te noemen: op het moment van zijn verklaring tegen Eli Lilly kregen hij, zijn vrouw en dochter allemaal een ernstige ziekte. Bij toeval ontdekte een loodgieter die ze hadden gebeld om een ​​probleem in de kelder op te lossen, dat de kachelpijp voor de gaskachel was losgekoppeld en uit het zicht lag, alsof hij met opzet verborgen was, om gas het huis in te pompen.

Voordien had het gezin doodsbedreigingen ontvangen en Breggin had de FBI gebeld. Agenten die beweerden de FBI te zijn, hadden zijn familie bezocht, maar er klopte duidelijk iets niet.

‘Toen ik de FBI terugbelde, zeiden ze dat ze geen gegevens hadden dat ze me kwamen  opzoeken’, zegt Breggin . ‘Het werd heel raar … We waren in deze vreemde wereld. Mensen werden boos op mij in het publiek. Dat gebeurt trouwens nooit meer … Ik wil dat mensen weten dat de omgeving totaal veranderd is.

Zoveel mensen weten nu dat medicijnen gevaarlijk zijn en dat shockbehandeling vreselijk is. Maar de kracht van de psychiatrie groeit en de farmaceutische bedrijven groeien… en steeds meer mensen worden gerekruteerd door alle advertenties en alle nepwetenschap. Het is allemaal nepwetenschap. Je kunt al mijn boeken bekijken. Als je het sneller wilt, zoek dan mijn YouTube-kanaal op. “

In grote lijnen bleek het Eli Lilly-proces in het voordeel van Eli Lilly te zijn opgelost en Breggin werd opgezet om zijn onderzoek te mislukken. De eisers verloren de zaak en Eli Lilly werd vrijgesproken. Uiteindelijk kwamen er echter bewijzen naar voren waaruit bleek dat de advocaten van Eli Lilly een aantal van de eisers hadden omgekocht en een geheime schikking hadden getroffen, op voorwaarde dat ze de zaak verloren.

Lees ook:   Liefde op het eerste gezicht

Een rechter van het Hooggerechtshof in Kentucky verklaarde het proces als fraude en veranderde het vonnis in “een geheime schikking met vooroordelen”. Toen de rechter besloot het bedrag van de geheime schikking bekend te maken, werd hij verwijderd en vervangen door een andere rechter die besloot dat het schikkingsbedrag niet openbaar mocht worden gemaakt omdat het Eli Lilly zou kunnen schaden. De volledige details van deze opmerkelijke zaak zijn te vinden in het boek van Breggin, “Medication Madness.” 3

Elektroshockbehandeling – een samenzwering uit de echte wereld

Een psychiatrische behandeling die Breggin niet heeft kunnen elimineren, is elektroshockbehandeling (ECT), die eigenlijk steeds vaker wordt gebruikt. Breggin zegt:

“Ik heb gewerkt aan de behandeling van een deukschok. Ten slotte werd er een class action-suit aangespannen tegen de fabrikanten. Ze verloren van de eerste fabrikant. Er zijn maar twee [fabrikanten] in Noord-Amerika, en ik was er niet bij betrokken. Toen riepen ze me erbij. Natuurlijk verwachtten ze, nogmaals, dat ze het gewoon buiten de rechtbank zouden krijgen.

Ik heb een wetenschappelijke briefing gedaan voor de rechter over hersenschade door ECT. De rechter oordeelde dat er voldoende bewijs was voor hersenschade om er een juryvraag van te maken. Dit was enorm. De rechter concentreerde zich op het allerbelangrijkste wat hij kon.

Het farmaceutische bedrijf schikte binnen enkele dagen en legde een verklaring af aan de FDA dat ECT hersenschade en ernstig geheugenverlies kan veroorzaken. Dat staat allemaal op mijn website, en ik heb er blogs over geschreven … om je de aard te laten zien van wat beslist een samenzwering is van mensen die samenwerken aan hetzelfde doel en er kwaadaardig over zijn.

Binnen enkele dagen keurde de FDA voor het eerst ECT goed voor therapieresistente depressie, wat niets betekent. Het wordt steeds vaker gebruikt. Het is niet minder. Ik denk niet dat we het hiermee hebben vertraagd, maar we hebben een grote winst gemaakt. We hebben nu een record van een farmaceutisch bedrijf dat aan de FDA toegeeft dat het hersenschade veroorzaakt, enzovoort.

Dan komt de FDA met al haar kracht meteen terug en keurt dan voor het eerst ECT goed. Ze hadden het nooit goedgekeurd. Ze probeerden het en er was zoveel tegenstand dat ze het niet deden. Toen de farmaceutische bedrijven gewond raakten, was het binnen enkele dagen dat ze het goedkeurden. Wauw.”

Over Neuralink en transcraniële gelijkstroomstimulatie

Breggin bespreekt ook de gevaren van transcraniële gelijkstroomstimulatie en Neuralink, een transcranieel implantaat ontworpen door de Elon Musk Company. Elon doet dit waarschijnlijk omdat hij zich zorgen maakt over de integratie van kunstmatige intelligentie, die eraan komt.

Hij vreest dat het menselijk ras ondergeschikt kan worden aan kunstmatige intelligentie. Hij denkt dat een van de conserveringsstrategieën is om ons in staat te stellen gelijke tred te houden met deze vorderingen. Breggin opmerkingen:

“Dit is het nieuwe snijvlak dat ik probeer over te brengen op mensen. Ik heb een nieuwe show. Als je naar mijn YouTube-kanaal gaat en naar [mijn interview met] de Dykes kijkt … Ik heb hierover een show gedaan en zei dat dit erger is dan de psychiatrie die we nu hebben. Ik concentreer me op alle elektronica.

De FDA heeft elektroden op de hoofden van kinderen goedgekeurd om ze de hele nacht aan te laten om ze een laagspanningsstimulatie te geven, die door de huid gaat, de zenuwen omhoog gaat, helemaal naar de frontale kwabben in een volledig ontwrichtende hamer. -achtige, verpletterende manier. Het zal de kinderen bot maken. Het is verschrikkelijk. Ze hebben het vier weken bestudeerd en goedgekeurd, als je je dat kunt voorstellen.

Het is laagspanning, maar we weten dat het hersengolven verstoort. Het is bizar dat ze dit hebben goedgekeurd. Ik begon dit op te nemen en toen, of eigenlijk via Aaron en Melissa, ontdekte ik wat er werd gedaan door Elon Musk. Wat interessant voor mij is, is dat hoewel Musk zo briljant is, hij dom is over de hersenen. Dat komt waarschijnlijk omdat de neurochirurgen en psychiaters die hij raadpleegt, dom zijn over de hersenen.

Ik bedoel, ze zijn gewoon dom. Hij wil meerdere draadachtige elektroden in de hersenen plaatsen, in webben van neuronen, en in laagspanningsstimulatie. Dit is krankzinnig. De hersenen kunnen dit niet tolereren. Hij hoopt te [kunnen] communiceren, maar er zal geen communicatie zijn.

De hersenen gaan niet met deze elektroden praten. Dat is niet hoe de hersenen werken. De hersenen praten tegen zichzelf. Het zal niet met Elon Musk [of iemand anders] praten en hij zal de hersenen verstoren die tegen zichzelf praten. Het is vreselijk om te doen.

Ik wou dat iemand die Elon Musk kent, zou zeggen: ‘Je zou met Peter Breggin moeten praten. Hij zegt dat uw adviseurs dom zijn. ‘ Hij is al van plan om FDA-goedkeuring te krijgen voor een aantal neurologische aandoeningen en dat zal het begin zijn van de aanval. Hier is het echt dodelijke deel – een deel om echt over na te denken en af ​​te sluiten – en dat is dat de defensie-afdeling, DARPA, Musk financiert.

The Dykes ontdekten dat de machine zal worden gebruikt om deze elektroden in te naaien… door de financiering van DARPA en te werken via UCLA, dat altijd hersenmoordenaars is geweest. We sloten programma’s bij UCLA die ver teruggaan. We hebben veel verschillende soorten programma’s stopgezet in mijn antipsychochirurgiecampagne. “

Bronnen en referenties:

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button