...
Maatschappij & Psyche

Praat met iemand die afwezig is – Gestalt Self Therapy

Praat met iemand die afwezig is – Gestalt Self Therapy

bts wallpapers ; snoowy_ 2016 #random #Random #amreading #books #wattpad

Denk aan bv. een afwezige minnaar. Spreek hardop tegen hem of haar alsof hij of zij voor je zit.

Ga op een stoel zitten die tegenover een lege stoel staat. Roep een afwezige minnaar aan; zeg haar of zijn naam hardop. Stel je voor dat hij / zij op de lege stoel voor je zit.

Ga dan in haar of zijn (lege) stoel zitten en identificeer je met hem of haar. Neem de fysieke houding en emotionele toestand van deze minnaar aan. Speel deze minnaar na en vertel je bestaan. Zeg wat je denkt.

Keer vervolgens terug naar uw stoel en vertel uw gevoelens jegens haar of hem. Zeg de onvoltooide emotionele zaken die je met deze geliefde hebt tegen haar of zijn lege stoel, alsof hij / zij daar zit. Zeg wat je haar hebt onthouden.

Druk uw wrok, eisen en waardering uit naar de lege stoel, die haar of hem vertegenwoordigt.

Ga op zijn of haar stoel zitten en word weer haar of hem en antwoord.

Wissel afwisselend je afwezige minnaar uit en spreek als jezelf. Wissel van stoel om aan te geven welke rol jij of de afwezige geliefden speelt. Reageer in elke stoel op wat je op de andere stoel zei.

PRESENTIFICEER EN DIALOOG

Elke gebeurtenis uit het verleden die u zich herinnert, bestaat als een huidige ervaring – u herinnert het zich nu. Elke geplande, verwachte of verwachte toekomstige gebeurtenis bestaat ook als een huidige fantasie.

Je verdedigt tegen onbewuste gevoelens: je ontkent dat je ze hebt. Je denkt dat je geliefden de gevoelens hebben die je ontkent en je reageert erop alsof ze emoties hebben die je maar ontkent. Schiffman bestempelt uw ongepaste emotionele reacties als pseudo-emoties op anderen op wie u verborgen, onbewuste gevoelens projecteert.

Lees ook:   De echte reden waarom het steeds moeilijker wordt om rond te komen

Pseudo-emoties verslaan je. De emoties die je verbergt, worstelen om expressie, maar je versterkt pseudo-emoties die je ware gevoelens verbergen. U gebruikt uw intelligentie en ervaring niet om daarmee problemen op te lossen.

Je verstoten angsten en projecties kunnen creëren wat je wilt vermijden.

Je wilt misschien liefde en acceptatie, boosheid of verveling uiten en dan je geliefden ertoe brengen je af te keuren of af te wijzen. Wanneer je een ontmoeting depressief, angstig, geobsedeerd door bepaalde gedachten beëindigt en je gespannen voelt, hoofdpijn, hartkloppingen of ademhalingsmoeilijkheden ervaart, heb je pseudo-emoties uitgedrukt.

Voel de pseudo-emotie die je hebt jegens een geliefde, maar spreek die uit tegen een kussen, de zee of een niet-veroordelende vriend. Voer een denkbeeldige, ongeremde, overdreven dialoog hardop met deze minnaar. Speel haar of zijn rol uit; benadruk de delen die je pseudo-emotie veroorzaakten.

Spreek als een minnaar wanneer ze of reageert op een manier die je niet leuk vindt. Voel jezelf in haar of zijn plaats. Ervaar de sub die je op haar of hem projecteerde. Nu kunt u begrijpen welke emoties uw projectie motiveren en uw bewustzijn van de realiteit van uw interactie vergroten.

Let op een intense of pijnlijke ervaring, een neurotisch symptoom of een psychosomatische klacht die een minnaar bij u oproept, en een ervaring, symptoom of klacht waarvan u denkt dat deze een verborgen emotie kan bedekken.

Spreek in wat zowel jij als de geliefde die je speelt, denkt en voelt. Rollenspel je geliefde; zeg haar of zijn gedachten en die van jou meer dan jij en hij / zij normaal gesproken zouden doen. Zeg wat je denkt dat hij / zij denkt, ook al is het irrationeel. Karikatuur, overdrijf gebaar, beweeg je hele lichaam, maak gezichten. Escaleer deze rollenspel-ontmoeting; voel het maximaal. Laat je gevoelens crescendo.

Lees ook:   Avondklok 3. De waarheid zie je niet meer op tv!

Als je je emoties hebt losgelaten, verander dan de geliefde die je hebt gespeeld. Stel je voor dat zij of hij iemand anders wordt, iemand uit je verleden. Confronteer de persoon uit je verleden in een ander rollenspel. Wissel de rollen heen en weer terwijl je jezelf en de persoon uit je verleden speelt terwijl je praat. Stem en overdrijf attitudes, projecties en emoties terwijl je van rol wisselt.

Nu dialoog met twee van je eigen subs. Je speelt de sub die je aan de wereld laat zien, dan speel je een sub in je die resoneert met je geliefde. Voer een dialoog tussen uw twee subs.

Merk op welk innerlijk conflict dit experiment opvallend heeft gemaakt.

Noem een ​​stap die u deze week zet om uw verborgen emoties te uiten en valse emoties en projecties te verhinderen.

* Lessin, S. & Lessin, J., 2017, Teach Tantra

** Schiffman, M., 1971, Gestalt Self-Therapy

https://enkispeaks.com/talk-to-someone-whos-absent-gestalt-self-therapy/

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button