web analytics
...

Brigitte Macron, jij durfde wel voor de liefde te gaan

Brigitte Macron, jij durfde wel voor de liefde te gaan

Maggie bewondert de nieuwe first lady van Frankrijk. Brigitte Macron (64) durfde wél te gaan voor een man die 25 jaar jonger is. Iets waarvoor Maggie de moed niet had. “Ik was bang voor het oordeel van de buitenwereld.”

Ik weet nog dat ik zes jaar geleden mijn Nieuwe Vriend aan je wilde voorstellen. Het was buiten. Het was koud. Je stond bij je familie. Nieuwe Vriend werd op zijn schouders geklopt. Er werden handen geschud. Gekust. Welkom geheten. Jij stond daar maar. We keken elkaar aan. Ik zag haat in je ogen. Wanhoop. Op het moment dat Nieuwe Vriend jou de hand wilde schudden draaide je je om en liep weg. Er viel een pijnlijke stilte. Niemand zei wat. Nieuwe Vriend keek je beduusd na. Ik wilde iets zeggen maar stond aan de grond genageld. Vrij snel daarna was je weg. Op wereldreis.

Veertien jaar was je toen je mijn leven binnen wandelde. Ik was 36 en verwikkeld in een nare scheiding. Van mijn vriendin had ik al het een en ander over je gehoord. De zoon van haar nieuwe man was best wel apart. Intelligent. Getalenteerd. Geen standaard puber. Ik schrok toen ik je zag. Ik begon te blozen. Voelde vlinders in mijn buik. Wist mijzelf te vermannen. Je pareerde elke vraag van mij met een wedervraag. Lachte mijn antwoorden weg. Liet mij beduusd achter.

Een paar maanden later werd ik bij jouw ouders thuis uitgenodigd. Gelukkig was je er niet. Je kwam pas binnen toen wij al aan het nagerecht zaten. Gaf mij een hand en drie kussen. Tergend langzaam. Onder invloed van vele glazen wijn sprak ik hardop uit hoe ongelooflijk knap ik je vond. Je grinnikte en verdween. Ik had vlinders in mijn buik.

Lees ook:   Mensen zijn slecht nieuws zat!

In de jaren die volgden hadden we af en toe contact. We hadden dezelfde humor. Deelden dezelfde interesses. Konden goed met elkaar overweg. Het leeftijdsverschil stond nooit tussen ons in. Maar toch. Elke keer als je stiefmoeder mij liet weten hoe verliefd je was op mij, verbrak ik dat contact onmiddellijk. Ik wilde niet dat een jongen gevoelens koesterde voor een 22 jaar oudere vrouw. Ik vertrouwde mijzelf niet. Ik ontliep je niet maar zocht je ook niet op. Jij ontliep mij ook niet. In plaats daarvan haalde je stunts uit waarmee jij mijn aandacht trok. Ik voelde me vereerd en verward. Wat wilde je van me?

We zijn inmiddels twaalf jaar ouder. Jij hebt je wereldreis allang achter de rug. Studeert binnenkort af in datgene waarin jij het beste bent. Kunst. Vormgeving. Je woont ergens in het noorden. Ik woon alweer jarenlang samen met Nieuwe Vriend. We volgen elkaar op Facebook. Ik like jouw afstudeerprojecten. Jij reageert nooit op iets van mij.

Een paar maanden geleden kwam Emmanuel Macron in beeld als Franse presidentskandidaat. Zijn vrouw Brigitte is 25 jaar ouder is dan hij. Ik moest meteen aan je denken. En aan mezelf.

Dat je mij in die tijd een appje stuurde, verbaasde mij niets. Ik wist waarom. We raakten aan de praat. Over vroeger. Over hoe het had kunnen zijn. Het werd een openhartig gesprek. Ik durfde toe te geven dat ik bang was geweest voor de mening de buitenwereld vanwege ons leeftijdsverschil.

Uiteindelijk durfde ik die ene vraag te stellen: ‘Zou je mij nu nog willen?’

Lees ook:   Fantoommobiel

Ik zag hoe je zocht naar woorden. Aan het typen… Aan het typen… aan het typen….

Je antwoord kwam als een mokerslag bij me binnen.
‘Het is te laat. Je bent te oud nu.’
Ik staarde naar mijn schermpje.
Je. Bent. Te. Oud. Nu.
Vooral dat laatste woord: NU.
Ik hapte naar adem. De emoties en gebeurtenissen van de afgelopen twaalf jaar flitsten door mijn hoofd. Details die ik allang was vergeten kwamen omhoog.

Ineens drongen je woorden tot me door. Jij hebt altijd geweten dat wat er tussen ons speelde oprecht was. En dat ik mijn rol als oudere vrouw zo serieus nam omdat ik vreesde voor het oordeel van de buitenwereld. Plotseling begreep ik die blik vol haat toen ik je aan Nieuwe Vriend voorstelde. En waarom jij je omdraaide en wegliep.

https://www.saarmagazine.nl/brigitte-macron-jij-durfde-wel-voor-de-liefde-te-gaan/

wmpl cry via Angel-Wings Auwie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!