...
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Negen jaar Rutte: dalende koopkracht en stijgende belastingen

De crisis ligt achter ons, zegt men. De economie groeit. Maar waarom merken we daar zo weinig van? Onder de kabinetten-Rutte zijn de belastingen met ruim 25% gestegen; meer dan 3.000 euro per huishouden. De collectieve belasting- en premiedruk loopt inmiddels op tot bijna 40%.

Maar niet alleen de belastingen zijn omhoog gegaan, ook de prijzen zijn enorm gestegen. U betaalt gemiddeld 13% meer voor iedere kar boodschappen, 15% meer bij de kapper, 23% meer voor het openbaar vervoer en 32% meer voor uw verzekeringen.

Dat alles is het directe gevolg van financieel wanbeleid, waarbij VVD en CDA keer op keer weigerden te kiezen voor het Nederlands belang en onze welvaart lieten wegvloeien naar zinloze klimaatmaatregelen, massale immigratie, steunfondsen voor Zuid-Europa en een alsmaar uitdijend overheidsapparaat.

Forum voor Democratie wil dat Nederlanders eindelijk weer meer te besteden krijgen. Een radicale koerswijziging is nu echt noodzakelijk om de dynamiek terug te krijgen in de economie. Daarom wil FVD een geleidelijke invoering van een belastingvrije voet van uiteindelijk 20.000 euro voor alle werkenden en gepensioneerden.

We moeten snoeien in de bureaucratie; stoppen met de ongecontroleerde immigratie en de 1.000 miljard die Rutte wil uitgeven aan de volkomen absurde ‘energietransitie’ ten goede laten komen aan lastenverlichting, koopkrachtherstel, verbetering van de pensioenen en verbetering van de publieke voorzieningen.

Het kán allemaal. Het is een kwestie van beleidskeuzes. VVD en CDA kiezen voor immigratie, klimaat en overheidsbureaucratie. FVD wil kiezen voor Nederlandse gezinnen, gepensioneerden, publieke voorzieningen en ondernemers.

Lees ook:   Rutte zijn lach en De Bie

Gerelateerde artikelen

Back to top button