06 mei 2021

 

Een sterke onafhankelijke vrouw zijn?

Hoe aantrekkelijk is de sterke, onafhankelijke vrouw?

Je bent als vrouw sterk, onafhankelijk, goed opgeleid, succesvol en hebt een eigen carrière. Je weet wat je wilt en regelt je zaakjes prima zelf. Dat zou je als sterke, onafhankelijke vrouw toch heel aantrekkelijk moeten maken voor mannen. De man hoeft immers niets je te regelen en kan zijn eigen gang gaan. Hij wordt intellectueel uitgedaagd en kan leuke dingen met je ondernemen zonder dat hij steeds als enige in de buidel moet tasten. Wat wil hij nog meer? Toch merken wij in onze praktijk regelmatig dat deze sterke en succesvolle vrouwen moeite hebben de ware te vinden.

Dames: leef je in in het brein van de man

Hoewel die sterke, onafhankelijke, zelfstandige en assertieve vrouw heel aantrekkelijk lijkt voor mannen, voelt dit voor mannen lang niet altijd zo. Hij kan zich makkelijk rot gaan voelen bij zo’n succesvolle vrouw. Waarom voelt dit niet goed voor hem, en vooral, wat kun je hier aan doen als succesvolle zelfstandige vrouw zonder je positie op te geven? Om dit te begrijpen, dagen we de vrouwelijke lezers uit om zich in te leven in de gemiddelde man. Probeer eens te denken en te voelen zoals hij dat doet!

Wat de man wil: gelijkwaardigheid

Wat echt niet goed voelt voor veel mannen, is als hij het gevoel heeft dat de vrouw boven hem staat in een relatie. Dat ze nog beter, succesvoller en slimmer is dan hem. De man wil zich minimaal gelijkwaardig voelen. In een relatie zich minder voelen dan zijn partner, voelt voor een man als een zware aantasting van zijn mannelijkheid. “Ja? En? Wij zijn toch gelijkwaardig? Dat heeft toch niets met mijn baan te maken? ” horen wij de dames denken. Maar nee, voor mannen is maatschappelijk succes en status nu eenmaal nog steeds erg belangrijk, en vaak vormt het onderdeel van hun identiteit.

Hij wil bewonderd en bevestigd worden

De gemiddelde man wil zichzelf graag bewijzen. En niet alleen wil hij presteren, hij wil ook dat dat gezien wordt. Hij heeft het echt nodig bewonderd te worden en respect en bevestiging te krijgen. Als hij minder is of zich minder voelt, zal hij dat niet gaan ervaren. Oftewel: als een vrouw het dan beter kan, zeker als ze ook nog advies geeft, zal hij zich afgewezen voelen.

Hij moet iets betekenen en wil voor haar zorgen

Een man wil graag wat voor een vrouw betekenen. Instinctief zal hij graag voor haar willen zorgen. Dat geeft hem een goed gevoel. Daarom werken sommige mannen ook zoveel. Hij stelt veel werken en veel geld verdienen gelijk aan veel zorgen. Voor de moderne, zelfstandige en succesvolle vrouw is hij op dat vlak eigenlijk nauwelijks meer nodig. Hij kan zich hierdoor gemakkelijk nutteloos gaan voel, alsof hij geen betekenis heeft in haar leven en niet veel toevoegt.

Hij moet je kunnen beschermen

Het instinct om een vrouw te willen beschermen en ondersteunen zit diep ingeworteld bij de man. Ook al is ze verbaal heel assertief, heeft ze al lang geleden een cursus zelfverdediging gedaan en een busje pepperspray in haar tasje, die behoefte zal voorlopig niet verdwijnen. Als een vrouw zich niet zo goed kwetsbaar durft of kan opstellen, geeft ze een man niet de gelegenheid er voor haar te kunnen zijn, haar te mogen ondersteunen en te beschermen. Daardoor heeft hij het gevoel dat zij hem de mogelijkheid ontneemt om “man” te zijn. Hij voelt zich niet meer erkend in zijn “man zijn”. Een man die zich geen “man” kan voelen in een relatie, zal sneller afhaken.

Geef hem bevestiging in zijn mannelijke kracht

Kortom: een man heeft bevestiging nodig in zijn mannelijke kracht. Hoe meer je hem dat geeft, hoe beter hij zich voelt en hoe geweldiger hij jou vindt. Het kan dus zomaar zijn dat je als onafhankelijke, zelfstandige vrouw hem onbewust teveel ontkent in zijn mannelijke kracht. Dus hoe kun je als vrouw met deze behoefte rekening houden, zonder jezelf te verloochenen?

Geef hem zijn aandeel en spreek je waardering daarvoor uit

Hij wil je zo graag verzorgen en zich “de sterke man” voelen. Dit vraagt om het opnieuw invullen van betekenis die beide partijen aan elkaars leven kunnen geven. Er zijn vast dingen die hij voor jou kan doen, die voor hem belangrijk zijn en die jij niet zo leuk vindt. Laat hem klusjes in je huis doen, zware dingen tillen, je boekhouding doen of je adviseren over je nieuwe auto. Ook al kun je die lamp tien keer sneller zelf ophangen, prijs hem toch de hemel in. Hij heeft het echt nodig om zich “man” te kunnen voelen. Kortom: als je de behoefte voelt om ook eens verzorgd te worden, kun je die dus gewoon toelaten. Het komt je relatie alleen maar ten goede.

Lees ook:   ZWAARDER door  ZOETSTOFFEN…

Laat hem excelleren op zijn gebied

Hij heeft het nodig om zich gelijkwaardig te voelen. Als jij dus met bepaalde zaken in zijn ogen beter voor elkaar hebt (bijvoorbeeld die goede baan of die hogere opleiding), geef hem dan vooral ook waardering, erkenning en bevestiging voor de dingen die hij doet en kan. Laat hem op zijn eigen gebied excelleren. Laat hem voelen dat het nut en belang van bijvoorbeeld een baan niet alleen samenhangt met de hoogte van het salaris.

Laat ook eens wat van je onzekerheid zien

Hij wil je graag beschermen, ook als is dat tegenwoordig niet meer nodig. Het gaat om zijn gevoel. Voor de liefde is het nodig kwetsbaar te durven zijn en helpt het juist als je niet altijd die “sterke vrouw”bent. Dus laat af en toe ook eens iets van je onzekerheid zien. Geef hem de kans om een arm om je heen te slaan. Kruip eens lekker bij hem weg. Het maakt dat hij zich weer sterk, mannelijk en dus geweldig voelt. Dat heeft hij nodig en dan voelt hij zich nodig.

 

https://singlecoaching.nl/hoe-aantrekkelijk-is-de-sterke-onafhankelijke-vrouw

Jammer dat een man denkt dat een vrouw sterk en onafhankelijk is.
Wat niet altijd zo is natuurlijk. Het lijkt mij heerlijk om een man te hebben die ook eens voor mij zorgt…want dat ken ik niet!
Ik heb altijd voor mijzelf moeten zorgen en de anderen.
Dat is ook niet leuk.
Iemand die ook eens lief is voor mij dan ik altijd voor de ander…?
En ik blijf lief hoor…dat bedoel ik niet maar toch.
Gewoon eens echte liefde mogen ervaren in je leven!
Dat is toch geweldig?
Nu verkies ik niet zomaar iemand dat is misschien wel mijn probleem maar ik ga alleen voor mannen waar ik echt verliefd op kan worden.
De rest zegt mij niets tot weinig.
En als ik eenmaal gekozen heb is dat niet zomaar over, helaas denk ik wel eens.
Maar goed zo zit ik in elkaar en mijn principes zijn wel sterke principes ik heb een man niet nodig…
maar ik vind een goede fijne relatie wel heel prettig…maar ik heb het tot nu toe nog nooit meegemaakt.
Helaas…
In een relatie ben ik ook bizar trouw aan iemand.
Dus had ik er niet veel en dat vergelijkingsmateriaal is nu niet echt om over naar huis te schrijven!
Gelukkig woon ik in mijn eigen huis dus hoef ik er niet over te schrijven hahaha!
Toch doe ik het wel omdat iemand dus tegen mij zei dat ik overkom als die sterke onafhankelijke vrouw!
Pffffffffff ik ben een watje!!!!!!
Kom op…lol?
Ik jank al als ik mensen lief zie doen op tv tegen elkaar!
Dat ken ik gewoon niet…
Mensen die gewoonweg lief zijn tegen elkaar, echte vriendschap kennen, eerlijk zijn en vriendelijk!
De meeste mensen die wel zo waren zijn er inmiddels niet meer.
De liefdeloosheid komt mij inmiddels de neusgaten uit….
Ik heb wel veel meegemaakt en gezien inmiddels, maakt dat je die sterke vrouw?
Had je een keus dan?
Je moet toch wel….
Maar goed dat je voor een man een bedreiging kunt lijken is wel heel erg natuurlijk…als je jezelf bent…
Best een vreemd verhaal dat de man altijd maar die aai over de bol wil en die zelf vaak zga niet uitdeelt?
Ik wil alleen een relatie aangaan met die ene man die mij waard is…
Diegene die mij bekoord en die het helemaal is voor mij.
De rest snapt dit vaak totaal niet, maar je hebt toch behoeftes?
Hoezo?
(rh negatief hahahaha)
… no offense maar eh?
Jullie zijn het niet…of soms net niet…
dus pech, maar dat kan toch groeien?
Nee dat groeit nooit… sorry?
Ik zit anders in elkaar nml.
Wat is beter weloverwogen weten dat je liever niets hebt, dan zomaar iemand…omdat je bv behoeftes hebt?
Wat? Seksueel of die knuffel?
Of alleen gaan voor die ene die passie is en liefde en alles… wat mogelijk is?

Tjah… tis of zomaar wat of de  katten en geraniums of… de liefde van je leven!

Voor mij geen moeilijke keuze. Ik ben maar een watje nml.

En ik wil echt geen dominante mannen meer in mijn leven!
Liever een verlegen type dan dat! Brrrrr

https://www.glamour.nl/artikel/9-redenen-waarom-het-moeilijker-is-voor-sterke-vrouwen-om-liefde-te-vinden

Gerelateerde berichten