...

25 juni 2021

 

‘Afrikavrijwilligers, blijf thuis. Jullie hulp werkt averechts’

‘Afrikavrijwilligers, blijf thuis. Jullie hulp werkt averechts’

little African baby. best thing I've seen today...little animal rights advocate.:

Ze gaan er vaak met de beste bedoelingen naar toe. Duizenden Nederlandse vrijwilligers die werken in Afrikaanse kindertehuizen. Klinkt nobel, maar de hulporganisatie Save the Children komt nu met een opmerkelijke oproep: vrijwilligers kunnen beter thuisblijven. Want die goedbedoelde hulp werkt averechts.

Volgens Save the Children zorgen de vrijwilligers er indirect voor dat er meer kinderen in weeshuizen verblijven dan nodig. Vrijwilligers betalen vaak om in een weeshuis te mogen werken. Volgens Save The Children is er dus geld te verdienen aan het hebben van een weeshuis. Ook zegt de organisatie dat de kinderen vaak nog gewoon familie hebben en dus niet altijd in een weeshuis thuishoren.

40.000 kinderen in weeshuizen Oeganda
Correspondent Koen de Regt was bij een weeshuis in Oeganda, daar gaan ook veel Nederlandse vrijwilligers naar toe. In Oeganda zijn meer dan 200 geregistreerde instellingen, samen zorgen ze voor ruimt 40.000 kinderen.

RTL Nieuws

Het is net jeugdzorg in Nederland, men verdiend meer aan kinderen die men uit huis plaatst dan als men kinderen helpt in een thuissituatie.

Mensen ruiken geld en dan gaan ze over lijken blijkbaar.
Dat ze hiermee kinderen en hun families kapot maken zal hen dus een rotzorg zijn.
Zo werkt dit dus ook als men als vrijwilliger gaat helpen in Afrika, dus ipv nobel is dit dus niet zo nobel.

 

Lees ook:   Anne Faber gevonden

Gerelateerde berichten