21 januari 2021

 

‘Gulden kan weer terug’

‘Gulden kan weer terug’

Google Afbeeldingen resultaat voor https://3.bp.blogspot.com/_stYthFvxFCM/Se8xIkpblqI/AAAAAAAAAYw/O_rPzIbYCIs/s400/gulden1.JPG:

Nederland kan net zo goed de gulden weer terugnemen, nu duidelijk is dat de voordelen van de euro eigenlijk nauwelijks meetbaar zijn.

Dat blijkt uit een uitgebreide steekproef onder bezoekers van DFT, de grootste financiële nieuwssite van Nederland. Liefst tweederde van de ruim 8200 ondervraagden geeft daarin aan de euro weer te willen inruilen voor de gulden.

Hoewel de roep om terugkeer van de gulden klinkt sinds de invoering van de euro, is de steun voor de eenheidsmunt verder onder druk komen staan nadat oud-CPB-directeur Teulings dit weekeinde in De Financiële Telegraaf toegaf dat de euro ons land eigenlijk nauwelijks iets oplevert.

Ook economen blijven onderling sterk verdeeld over de eenheidsmunt, al wordt het positieve effect van de interne Europese markt, waaraan ook een land als Zwitserland deelneemt, alom toegegeven.

Op de vraag of men Nederland in Europa ziet als lid van de EU en mét de euro antwoordt 44% dat het ons land het liefst zowel de eurozone als de EU ziet verlaten. Een groep van 22% wil wel de euro kwijt, maar daarbij wel binnen de EU blijven.

Bij de voorstanders van de euro is het grootse deel, totaal 26% van de stemmers, voor voortzetting van de huidige situatie van Nederland als lid van de eurozone en de EU. Maar verdere verdieping van de samenwerking wordt niet nodig geacht. Een kleine groep van zo’n 8% pleit daar wel voor.
Komende donderdag worden de Europese verkiezingen gehouden, waarbij het geld dat jaarlijks van Nederland naar Europa gaat in de campagne een belangrijke rol speelt.

Lees ook:   Vrijheid voor 1 jaar in slechts 2 injecties!

https://www.telegraaf.nl/dft/22642245/___Gulden_kan_weer_terug___.html

Gerelateerde berichten