web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & Psyche

De aangescherpte bijstandswet bezorgt advocaten kopzorgen

De aangescherpte bijstandswet bezorgt advocaten kopzorgen

St. Francis of Assisi icon by Theophilia on deviantART. Great to see a Catholic presence on DeviantART. Check out her entire Saints' gallery-- she's even done some intricate pumpkin carvings of the Theotokos and the Sacred Heart of Jesus.:

De aangescherpte bijstandswet bezorgt advocaten kopzorgen. De verplichte tegenprestatie moet van tafel en van een kale kip moet je niet willen plukken “Iemand heeft honger, dat kan toch niet”, roept mensenrechtenadvocaat Jelle Klaas verontwaardigd. De bevlogen Haarlemse jurist heeft zijn levensdoel gemaakt van het rechtzetten van het onrecht dat zijn cliënten wordt aangedaan. “Met ons kantoor richten wij ons op mensen die worden uitgesloten van het recht op voedsel. Dat komt door de super ingewikkelde bijstandswet. Bijstandsgerechtigden doen soms zonder het te beseffen iets verkeerd, waardoor hun uitkering wordt gekort of ingehouden.”
In de tien jaar dat hij advocaat is, ziet hij de samenleving verharden. “Rond de tijd dat ik begon, kregen wij de eerste mensen op kantoor die honger hadden”, vertelt Klaas. “Een schrijnend voorbeeld is een gezin dat zes maanden van de helft van de uitkering van vader moest rondkomen. Vader werd gekort omdat hij volgens de sociale dienst niet genoeg deed om werk te vinden. Een van zijn kinderen heeft suikerziekte en viel in de klas een aantal keren flauw, omdat het gezin te weinig geld had voor zijn dieet.”

Lees verder:
https://www.mugweb.nl/nieuws/%E2%80%98de-staat-hongert-mensen-uit%E2%80%99/

Dit zijn pas advocaten, dit zijn pas mensenmensen!!!
Zo zie ik de mensen het liefst!

Lees ook eens:   Moederdag! Memory day!

Gewoon Heilige mensen…

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥