07 mei 2021

 

Studente adopteert hond die haar redde op strand Kreta

Studente adopteert hond die haar redde op strand Kreta

De 25-jarige Georgia Bradley kreeg de schrik van haar leven toen ze als toeriste een wandeling maakte op een verlaten stukje strand op het Griekse eiland Kreta. De Britse universiteitsstudente werd lastiggevallen door twee opdringerige Grieken. Maar een hoogzwangere zwerfhond jaagde het duo vakkundig weg en voorkwam grommend dat de jonge vrouw werd aangerand. Georgia haalde het reddende teefje vervolgens met de grootste moeite naar Engeland.

Het strand van Georgioupoli waar Georgia Pepper uiteindelijk weer vond. © Thinkstock.

Haar vriendje zat in een barretje in de buurt toen Bradley lastiggevallen werd door de twee kerels. ,,Ze bleven maar aandringen dat ik iets met hen zou gaan drinken”, vertelt ze in The Times en DailyMail. ,,Ik bleef zeggen dat ik dat totaal niet zag zitten. Toen greep één mij bij de arm. Ik wist niet wat er zou gebeuren. Was doodsbang! En ik was helemaal alleen in die lastige situatie”.

Uit het niets verscheen op dat moment een zwerfhond. Het dier begon te blaffen, op te springen tegen Bradley en haar handen te likken. De twee mannen bedachten zich blijkbaar en dropen af. De hond volgde Georgia Bradley daarna tot aan haar appartement.
Straathond
Volgens de studente was haar redder in nood een achtergelaten straathond. Ze probeerde het dier onder te brengen in een plaatselijk asiel, maar dat lukte niet. Pepper, zoals Georgia en haar vriend het dier inmiddels hadden genoemd, bleef het koppel volgen op hun vakantie en liep zelfs hun auto achterna toen ze weer naar de luchthaven reden. ,,Dat brak mijn hart. Thuis bleef ik maar aan de hond denken. Ik pakte de eerste vlucht terug, dat was twee weken later”. Na vijf weken zoeken vond ze dan Pepper terug op Kreta, op het strand van Georgioupoli waar ze werd lastiggevallen.

Lees ook:   Kunstmatige ongezonde zoetstoffen overspoelen de winkels dankzij ...

Uiteindelijk kon Bradley de inmiddels zwangere Pepper adopteren en, na een derde vlucht naar Kreta, mee naar Engeland nemen. Dat heeft haar duizenden euro’s gekost: vaccinaties, inplanting van een microchip, aanvraag van een dierenpaspoort, 21 dagen quarantaine en vluchten. Maar voor Georgia Bradley was het dat allemaal waard. ,,Een maffe tocht, maar ik ben superblij. Pepper heeft zich prima aangepast”.

Een week na aankomst in Cornwall, beviel Pepper van zes puppy’s.

https://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/4126190/2015/08/21/Studente-adopteert-hond-die-haar-redde-op-strand-Kreta.dhtml

Gerelateerde berichten