web analytics
...
Maatschappij & Psyche

‘Playertaks’ moet weglopende vaders treffen

‘Playertaks’ moet weglopende vaders treffen

Father
26 mei 2015 om 15:40 door Job Halkes

Een zogenaamde playertaks moet voorkomen dat jonge vaders voor of vlak na de geboorte van een kind de benen nemen. Het CDA in Dordrecht wil dat dit soort players op de uitkering wordt gekort om het geld vervolgens aan de moeder te geven voor de opvoeding van het kind.

„Dat geld kan dan worden besteed aan luiers, voeding en school”, legt CDA-burgerraadslid Christaan Merkuur uit. Hij kwam op het idee van de playertaks door wat hij in de praktijk zag op de mbo-school waar hij gastlessen geeft. „De jongens laten zich uitschrijven bij de gemeente of erkennen het kind gewoon niet. In Dordrecht zijn zelfs 60 kinderen die volgens de burgerlijke stand niet eens een vader hebben. Het is structureel hetzelfde verhaal. Die vaders lopen weg voor hun morele verantwoordelijkheid.”

VOORBEELD
Merkuur schetst een voorbeeld van een 14-jarig meisje. „Zij raakte zwanger, maar de jongen zei na zes maanden tot ziens. Het meisje moest daardoor noodgedwongen stoppen met school. Na de geboorte zorgt ze samen met haar moeder voor het kind. Maar die moeder verdient ook niet veel en financieel is het dus enorm zwaar voor dit gezin. En voor de opvoeding van het kind is dit ook niet goed.”

De Drechtsteden tellen jaarlijks zo’n 50 tienerzwangerschappen. „Daarmee staan we al jaren in de top tien van Nederland. Maar je hebt als vader de morele verantwoordelijkheid te nemen voor je kind, of je de moeder nou nog aardig vind of niet.” De huidige alimentatieplicht werkt niet altijd, aldus de CDA’er. „Daar weten zich goed aan te onttrekken.” Hij wil ook de landelijke politiek betrekken bij zijn plan.

Lees ook:   Laura Eisenhower achterkleindochter van Dwight D Eisenhower heeft een bericht!

https://www.metronieuws.nl/rotterdam/2015/05/playertaks-moet-weglopende-vaders-treffen

Zeer goed plan, jammer dat ze dit jarennnnnnnnnnn terug niet deden!
Als je een beetje opvoeding krijgt weet je dat je beiden verantwoordelijk bent voor een kind.
Maar je hebt er slappelingen bij natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button