Dennenrust in Wageningen laat bejaarde echtparen toch bij elkaar

Wageningen laat echtparen toch bij elkaar

John Claridge Going to work, East End of London, 1959.
BIJGEWERKT : Vandaag 15:50 – GEPLAATST : Vandaag 14:32
Echtparen die in verzorgingshuis Dennenrust in Wageningen wonen en van wie maar een van de partners zorg nodig heeft, mogen bij elkaar blijven. De gemeente Wageningen meldde eerder dat deze paren gescheiden zouden worden, maar door alle kritiek is het standpunt bijgesteld.

We lose sleep over it. We sleep better with it. It is (and should be) the furthest thing from a trend and yet it’s the coolest, best, most fulfilling thing out there. LOVE (old love is sweet love)

Hoewel dinsdagochtend nog werd besloten dat echtparen die in Dennenrust in Wageningen wonen waarvan slechts een van de partners zorg nodig heeft, uit elkaar zouden worden gehaald, is het verzorgingshuis hier dinsdagmiddag op terug gekomen.

Er kwam dusdanig veel kritiek op dit plan dat het standpunt is bijgesteld, zo laat een woordvoerster van de gemeente weten. Wageningen blijft wel van mening dat iedereen die nog zelfstandig kan wonen Dennenrust moet verlaten. Het gaat om ruim dertig oudere mensen.

LEES OOK: GEMEENTE WAGENINGEN GAAT ECHTPAREN UIT ELKAAR HALEN

10 Ways to Significantly Cut Retirement Costs

Burgemeester Geert van Rumund zei maandag dat de tientallen bewoners uiterlijk op 1 oktober vertrokken moeten zijn. “Het is schrijnend, maar een gevolg van de Nederlandse wetgeving en de bezuinigingen op de zorg. De criteria om in een verzorgingstehuis te mogen wonen zijn aangescherpt en wij moeten ons aan de wet houden. Het is onvermijdelijk.”

 

Old couple love, so adorable and cute infinity hand sign like my page to see more Dawn White Photography www.facebook.com/dmvphoto

Volgens verschillende politieke partijen in Wageningen stelt de gemeente zich te formeel op. “Hier wordt een bureaucratisch geschil over de hoofden van een kwetsbare groep ouderen uitgespeeld”, aldus de VVD.

De stichting Jah-Jireh Woonzorg kocht het bejaardenhuis in 2012 om er oudere Jehova’s getuigen te laten wonen. Het oogmerk is dat deze speciale groep in eigen kring elkaar een goede oude dag bezorgt. De gemeente stelt dat ”deze sympathieke woonvorm” van harte welkom is in Wageningen, maar niet in Dennenrust. Het bestemmingsplan staat dat niet toe.

During a relationship, things will happen. There will be a lot of mistakes, and you might break up. If this happens, remember this, remember why you fell in love in the first place. Remember all the times you spent, and all the times you held each other close. Remember that you two were brought together for a reason: it’s fate.

Wageningen hoopt volgens de woordvoerster bij de rechter terecht te komen, zodat er een uitspraak komt over “dit onvoorziene gevolg van landelijke wetgeving.” Als de gemeente wint, zal er gehandhaafd worden.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/wageningen-laat-echtparen-toch-bij-elkaar/SrZnem!YI8Bp2d2PeqAo/

http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=7876:de-oorlog-tegen-de-armen-en-de-ouderen&catid=9:binnenland&Itemid=22

Gerelateerde Berichten