22 september 2020

 

IBN Ghaldoun ach? Fraude gebeurd op allerlei scholen toch?

IBN Ghaldoun ach?
Waar maken we ons nog druk over zeg, fraude is normaal geworden in dit land!
Alle scholen doen het blijkbaar, de meesten hebben geen zin in pottenkijkers, daar doen ze ook alles voor blijkbaar!!!!!!Valsheid in geschrifte bv, onder valse voorwendselen contracten aanmaken! Het is heel simpel. Het is landelijk nml, dus laat die Ghaldoun maar lekker bestaan want het is bijna discriminatie dat ze die school wel sluiten en andere niet!!!!!!

Een kleine greep via google:

ROC Zwolle geeft diploma’s cadeau
4 juni 2011 om 22:15 in Actueel
“We zijn bang dat de studenten de school aansprakelijk zouden stellen”. Dat was de reactie van het schoolbestuur van het ROC Landstede in Zwolle, nadat ze fraude hebben gepleegd door 20 leerlingen ten onrechte een MBO-diploma toe te kennen.

Ter afronding van de opleiding moesten de leerlingen stage lopen, maar er bleken onvoldoende stageplaatsen beschikbaar. Uit angst dat de school daar door de leerlingen voor aansprakelijk werden gesteld heeft de schoolleiding de 20 diploma’s toch uitgereikt, terwijl niet is toegestaan.

De Onderwijsinspectie geeft aan dat het om ‘niet rechtsgeldige diploma’s’ gaat en houdt nu verscherpt toezicht.

Landstede eist naam klokkenluider
Geplaatst op
28 maart 2012

DEN HAAG/ZWOLLE – Het regionaal opleidingencentrum (roc) Landstede in Zwolle wil dat het ministerie van Onderwijs de naam bekend maakt van een medewerker, die bij de onderwijsinspectie melding heeft gedaan van fraude bij de afdeling ICT-Opleidingen van Landstede.

De beschuldiging bleek na een onderzoek van de inspectie niet te bewijzen. Woensdag stapte het college van bestuur van Landstede naar de Raad van State in Den Haag. “Zo iemand kan geen beroep doen op bescherming van de persoonlijke levenssfeer”, stelde raadsvrouw J. Pinners.

Landstede kwam juni 2011 in het nieuws vanwege fraude met diploma’s. Een jaar eerder kregen twintig studenten namelijk hun diploma op niveau 4 hoewel ze daarvoor niet de benodigde stage liepen, constateerde de inspectie naar aanleiding van een onderzoek. Een reconstructie maakte duidelijk dat er in het schooljaar 2009-2010 meer problemen waren op de ict-opleiding van Landstede. Ziekte en ontslag van docenten, onvoldoende stageplekken, een reorganisatie plus verhuizing: het onderwijs stond van alle kanten onder druk. Volgens een ingewijde is van de verplichte 450 uur les (naast de stage) nog geen 350 uur les gegeven. Dat laatste is aan het zicht van de inspectie onttrokken, doordat de afwezigheidsadministratie in opdracht van leidinggevenden werd opgepoetst. Laatstgenoemde is altijd ontkend door Landstede.

De school heeft een vermoeden wie de klokkenluider is, maar wil zekerheid. “Ook om anderen te kunnen uitsluiten.” Volgens het roc zou het kunnen gaan om een wraakactie van een ontslagen personeelslid dat zelf heeft gefraudeerd. Landstede vindt dat zo iemand geen privacy verdient.

Het ministerie van onderwijs zegt dat de melder, die zijn beschuldiging via de website van de inspectie deed, anonimiteit is beloofd. Om die reden wees de minister het beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) dat Landstede deed af.

Lees ook:   De wolf is eindelijk terug...ehm

Of dat terecht is beslist de Raad van State binnen zes weken.

[divider]

Nog meer fraude met examens
9 juni 2011 om 01:38 in Actueel
Opnieuw lijkt een leraar fraude te hebben gepleegd bij de afgelopen examens. Bij de correctie van het examen Duits zou de docent bij 20 leerlingen fouten hebben verbeterd. Deze keer is het raak op het Lorentz Lyceum in Arnhem.

De fraude kwam vorige week aan het licht toen de tweede corrector (een docent van een andere school) bij 20 examens verbeteringen aantrof. Hierop lichtte hij de Onderwijsinspectie in.

Nu zou je denken dat de Inspectie keihard ingrijpt. Leraar onstlagen, examens ongeldig verklaren, etc. Maar nee, ze kunnen de fraude niet bewijzen. Hoezo, moet er tegenwoordig een camera meekijken als een docent examen corrigeert?

In elk geval, omdat de fraude niet kan worden bewezen, onderneemt de Onderwijsinspectie geen actie. De examens blijven gewoon geldig maar er wordt nog wel onderzocht of de verbeterde antwoorden alsnog fout worden gerekend. Volgens zal de schoolleiding met de kandidaten en hun ouder overleggen of zij genoegen nemen het de uitslag.

Vorige week kwam uit dat op het Eldenzaal College in Gennep een soortgelijk incident heeft plaatsgevonden. Ook hier was het een docent Duits die op 11 van de 34 examens verbeteringen aanbracht. Tegen hem is wèl een onderzoek gestart. In afwachting van dit onderzoek is de docent op non-actief gesteld.

ROTTERDAM – De Rotterdamse scholenkoepel LMC Voortgezet Onderwijs heeft tegen voormalig directeur Rald Visser aangifte gedaan van fraude en belangenverstrengeling. Dat meldt het ANP.

Het bestuur van de scholenkoepel heeft besloten tot de aangifte na een eigen onderzoek naar de geldstromen die tussen november 2012 en maart 2013 plaatsvonden. In deze geldstromen werden een aantal sterke aanwijzingen van financiële onrechtmatigheden gevonden.

Naast de aangifte wordt er ook een civielrechtelijke procedure tegen Visser gestart, met als doel het onrechtmatig bestede publieke geld terug te vorderen. De scholenkoepel stelt dat naast Visser niemand anders wordt verdacht van de praktijken en dat de kwaliteit van het onderwijs binnen de instellingen er niet onder heeft geleden.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem

Medewerker scholengroep Kampen verdacht van fraude
Gepubliceerd: 16 jul 2012 17:33 Laatste update: 16 jul 2012 17:33 Binnenland
(Novum) – Een vereniging voor christelijk onderwijs in Kampen heeft aangifte van fraude gedaan tegen een medewerker. De medewerker van Iris zou jarenlang geld achterovergedrukt hebben en is op non-actief gesteld.

De ‘financiële onregelmatigheden’ kwamen onlangs aan het licht bij een intern onderzoek van het college van bestuur. Het gaat om een voor de vereniging ‘aanzienlijk bedrag’, laat Iris maandag weten.

Het college van bestuur heeft een onafhankelijk bureau ingeschakeld dat gaat uitzoeken hoe de medewerker te werk is gegaan en om welke bedragen het precies gaat. Volgens het college heeft de fraude geen gevolgen voor de kwaliteit van het onderwijs.

[CopyRight 2012, Novum]

Gerelateerde berichten