...

04 december 2021

 

Af-braaksel-kabinet ‘Armoede onder huurders neemt toe’

Woonbond: ‘Armoede onder huurders neemt toe’

724.000 huurders kunnen levensonderhoud niet betalen
© ANP.

Armoede onder huurders neemt toe. Na aftrek van hun woonlasten kunnen nu al 724.000 huurders noodzakelijke uitgaven voor het levensonderhoud niet betalen. In 2017 zitten naar verwachting 891.000 huurders onder de armoedegrens, stelt de Woonbond donderdag op basis van onderzoek.
Sinds 1 juli dit jaar mogen de huren van het kabinet harder stijgen dan de inflatie. En om de door het Rijk opgelegde verhuurdersheffing te compenseren, schroeven veel verhuurders hun huurprijzen momenteel flink op.

In combinatie met stijgende energieprijzen en een achterblijvende inkomensontwikkeling drukt het kabinetsbeleid volgens de Woonbond zwaar op de portemonnees van huurders. Het deel dat zij van hun inkomen kwijt zijn aan woonlasten, zal de komende 4 jaar stijgen van ruim 29 naar bijna 33 procent, voorziet de huurdersbelangenvereniging.

Huurbeleid aanpassen

Woonbond-directeur Ronald Paping roept het kabinet op zijn huurbeleid aan te passen. Nu komt ongeveer de helft van de huurders van gereguleerde huurwoningen (1,3 miljoen huishoudens) op grond van hun inkomen in aanmerking voor huurtoeslag. Toch houdt de helft van deze groep na aftrek van woonlasten onvoldoende over, blijkt uit cijfers van de Woonbond.

Er zijn wel flinke regionale verschillen in de woonlasten van huurders. Huurders in het noordoosten van Nederland staan er door de bank genomen het minst gunstig voor. Dat komt vooral door de lage besteedbare inkomens van huurders in Drenthe en Groningen.

Ad.nl

[divider]

Dit kabinet heeft geen oortjes! Halloooooooooh, ze zijn doohooooffffffffffff!
Ze horen niemand…want, ze hebben nu zelf geld zat! Waarom je dan nog druk maken om mensen die het minder hebben?
NOU?
Dat is toch niet logisch…?
En als praten niet meer helpt wat moet je dan vervolgens doen?
Het laten voelen!
Gewoon laten VOELEN dat het afgelopen is met dat gezeik!

Lees ook:   Zorgen over toenemend anabolengebruik onder jongeren

=========>>>>>LINK: Dus 21 september demonstreren in Den Haag tegen dit Kabinet

En kun je niet naar Den Haag die dag!
(Brand dan een rode kaars voor je raam die dag….lol)

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten