22 april 2021

 

Koppels van hetzelfde geslacht op zoek naar kinderen uit Rusland en China

Koppels van hetzelfde geslacht op zoek naar kinderen uit Rusland en China
05.03.2013

Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt het verhaal van de adoptie van een kind door een Russisch koppel van hetzelfde geslacht in de VS. Ondertussen, vertegenwoordigers van de Doema worden geleid naar Frankrijk om afgevaardigden te herinneren dat onder de Familie Code van de Russische Federatie een gezin is een unie tussen een man en een vrouw. De homogemeenschap heeft geprobeerd om ons te overtuigen dat koppels van hetzelfde geslacht ook kinderen kunnen opvoeden.
Yegor Shatabalov werd door een Amerikaanse burger Marcia Ann Brandt in 2007 geadopteerd. De beslissing werd genomen door de Kemerovo regionale rechtbank. De Amerikaanse bleek een crimineel te zijn en heeft geen informatie gegeven over haar homoseksualiteit, die de mogelijkheid van adoptie van een kind in Rusland zou elimineren. Nu onderzoekt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de bevoegde Russische autoriteiten in het vaststellen van de omstandigheden van de adoptie.
Zoals ontdekt door de Russische ambassade in Washington, Brandt had ten tijde van de goedkeuring had een echtgenote, Beth Chapman. In 2009, toen Brandt met Chapman brak en bijeen kwamen in de rechtbank over de voogdij van het kind. Vergelijkbare adopties gebeurden ook in andere landen.
Een paar jaar geleden China was er een verdachte toename van het aantal alleenstaande vrouwen in de VS en andere landen die aanvragen deden voor adoptie.
Volgens de sociologische dienst Gallup, is ongeveer 3,4 procent van de Amerikaanse bevolking openlijk homo. Homoseksuelen en lesbiennes hebben 20.000 gezinnen gevormd in de Verenigde Staten.Volgens de statistieken, hebben koppels van hetzelfde geslacht in 2009 het aantal adoptie kinderen verhoogd naar 30.000 geadopteerde kinderen. Er is geen informatie over de manier waarop velen van hen Russisch zijn.
Op het moment, kostte het de homoseksuele gemeenschap aanzienlijke inspanning en brachten zij aanzienlijke hoeveelheid geld in het laatje om kinderen te mogen adopteren. Een geheel van wetenschappelijke teksten en het onderzoek werd voorbereid die beweerde dat seksuele geaardheid van de ouders voor kinderen geen seksuele oriëntatie beïnvloedde. De resultaten van de studies veroorzaakten toch enige twijfel. Als we erkennen dat de ontwikkeling van een kind voornamelijk wordt bepaald door de omgeving, de aanwezigheid van twee ouders van hetzelfde geslacht kan niet dit toch niet anders dan invloed hebben op dit kind.   Wat niets wil zeggen over de kunde van deze twee ouders om een kind groot te brengen en goed op te voeden uiteraard.
Nog niet zo lang geleden publiceerde een Amerikaanse wetenschappelijk tijdschrift een werk van de Amerikaanse socioloog Mark Regnerus. In zijn onderzoek interviewde hij 3.000 mensen waaronder arm, rijk, wit en kleur. Onder hen waren er 248 homoseksuelen als ouders aanwezig bij het opvoeden van kinderen. Alleen 2.13 procent van de kinderen uit heteroseksuele gezinnen veronderstelden dat overspel aanvaardbaar was, terwijl bij de kinderen uit homoseksuele gezinnen dit aantal veel hoger was nml 40 procent.
Kinderen die opgroeiden in homoseksuele gezinnen wenden zich vaker tot psychiaters – 19 procent tegenover 8 procent. Dat is niet vreemd, want in 25 procent van deze gezinnen hadden deze kinderen ten minste een keer seksueel misbruik meegemaakt. In heteroseksuele gezinnen is dit aantal 8 procent. 69 procent van de kinderen opgevoed in lesbische gezinnen en 57 procent groeide op in homoseksuele gezinnen ontvangen overheidssubsidies, terwijl in heteroseksuele gezinnen dit aantal 17 procent is. In de homoseksuelen gezinnen noemden 60-70 procent van de kinderen zichzelf heteroseksueel. In traditionele gezinnen, waren dat er meer dan 90 procent. De homogemeenschap vond het niet leuk deze onderzoeken en getallen. Eerst probeerden ze om de methoden van onderzoek in twijfel te trekken.
Echter Regnerus gebruikt een klassieke techniek in duizenden studies en volgde een nauwkeurig procedure. Dit werd vastgesteld door een speciale commissie. Daarna riepen homoseksuelen sponsors en partners van de universiteit op, waar Regnerus werkt om te stoppen met de financiële samenwerking met deze instelling. Dit zal naar verwachting, lukken omdat steeds meer westerse landen geen wetten hebben voor het homohuwelijk en adoptie mogelijkheden voor dergelijke gezinnen.
Vitaly Salnik

Lees ook:   ArT

Best een interessant artikel aangaande invloeden van ouders aangaande de opvoeding van kinderen.
Dat het niet verwonderlijk is dat de kinderen anders gaan denken over het leven en hun overtuigingen, lijkt me meer dan logisch.
Misschien zijn ze vrijer dan doorsnee kinderen.
En kan men het daar later ook nog moeilijk mee hebben.
Aangaande het verhaal van het Turkse jongetje dat geadopteerd is door 2 lesbische moeders. Kan ik me de ouders wel voorstellen. Als jij uit een heel ander nest komt, en dit niet gewend bent vanuit je cultuur, dan is dat een culturele schok, om ineens in een totaal andere wereld te verkeren dan je van huis gewend zou zijn of wat daar als wel of niet normaal wordt gezien.
Ik vermoed dat de moeder van dit jongetje uiteindelijk de bal deze kant uitrolde. Uit wanhoop.
Op zich niet zo slim van haar, omdat dit in ons land wel geaccepteerd wordt.
Dus denkt men al snel, ga dan terug naar je eigen land, en voedt je kinderen daar op zoals je gewend bent als je het er niet mee eens bent.
Toch was het van jeugdzorg uit ook niet slim om een Turks jongetje bij lesbiennes te plaatsen.
Men had ook een gewoon Nederlands gezin kunnen uitkiezen, zonder geloofsovertuiging bv of een anders zijnde staat van leven dan we tot nog toe gewend zijn.
Het doet me denken aan een Nederlands kind plaatsen bij islamieten, dat wil je toch ook niet?
Lijkt me… Of ergens in Staphorst bij een streng gezin, met een heftige geloofsovertuiging.

 

Gerelateerde berichten