...

19 oktober 2021

 

iPhone 12-magneten kunnen implanteerbare hartapparaten deactiveren

2461421b5d27fb852feba7f3887b9bf4 via Angel-Wings

Cardiologen van Henry Ford waarschuwden dat de magnetische array in de nieuwe iPhones mogelijk de werking van pacemakers en implanteerbare defibrillatoren kan verstoren.

Cardiologen van Henry Ford Health System hebben ontdekt dat de magneten in een iPhone 12 mogelijk interferentie kunnen veroorzaken met apparaten zoals pacemakers en implanteerbare defibrillatoren.

Omdat de apparaten schakelaars hebben die reageren op een externe magneet, ontdekten de artsen dat ze kunnen worden geactiveerd door de magnetische array in nieuwe iPhones, die helpen om de telefoon op een draadloze oplader uit te lijnen en de draadloze oplaadsnelheden te verhogen.

“Een handige plek om je telefoon mee te nemen is in je voorzak”, zei dr. Joshua C. Greenberg, een elektrofysiologie fellow in het Henry Ford Hospital, tijdens een persconferentie donderdag over de bevindingen. “Wat onze bevindingen bevestigen, is het belang van hoe deze nieuwe technologie apparaten kan beïnvloeden.

“In ons geval kan een nieuwe telefoon een defibrillator en dus uw hart stoppen”, voegde hij eraan toe.

WAAROM HET UITMAAKT 

Meer dan 300.000 mensen in de Verenigde Staten ondergaan elk jaar een operatie om pacemakers of defibrillatoren te implanteren, die elektriciteit gebruiken om het hart te laten kloppen of om het weer op een normaal ritme te brengen.

Een magneet kan worden gebruikt om apparaten uit te schakelen of impulsen af ​​te geven waardoor het hart  synchroon gaat kloppen, wat kan leiden tot mogelijk dodelijke aandoeningen.

“Het is duidelijk dat we niet elke keer een operatie kunnen uitvoeren als we een van deze apparaten moeten bedienen, en daarom zijn ze zo ontworpen dat we sterke magneten op de borst kunnen gebruiken om hun functie te controleren”, zei Henry Ford-cardioloog Dr.Gurjit Singh in een persverklaring. “Dus begonnen we ons af te vragen of de magneet in de iPhone 12 de veilige werking van deze apparaten zou beïnvloeden.”

 

De cardiologen ontdekten dat het medische apparaat gedeactiveerd werd door een iPhone 12 Pro dicht bij de borst van een patiënt te brengen met een implanteerbare defibrillator van het merk Medtronic.

“We zagen op de externe defibrillatorprogrammer dat de functies van het apparaat waren onderbroken en uitgesteld. Toen we de telefoon van de borst van de patiënt weghaalden, keerde de defibrillator onmiddellijk terug naar zijn normale functie”, aldus Singh.

Singh en Greenberg schreven samen met hun collega Dr. Mahmoud R. Altawil een brief aan de redacteur die de afgelopen maand in HeartRhythm werd gepubliceerd en waarschuwde voor de mogelijke interferentie.

“We melden hierbij een belangrijk probleem voor de volksgezondheid met betrekking tot de nieuwere generatie iPhone 12, die mogelijk levensreddende therapie bij een patiënt kan afremmen, vooral wanneer de telefoon in een borstzak wordt gedragen”, schreven de artsen.

Na de publicatie van de brief publiceerde Apple een verklaring waarin werd opgemerkt dat de magneten en elektromagnetische velden in iPhones en MagSafe-accessoires medische apparatuur zouden kunnen verstoren.

“Hoewel alle iPhone 12-modellen meer magneten bevatten dan eerdere iPhone-modellen, wordt niet verwacht dat ze een groter risico op magnetische interferentie bij medische apparaten opleveren dan eerdere iPhone-modellen”, aldus de verklaring.

“Om mogelijke interactie met deze apparaten te voorkomen, moet u uw iPhone en MagSafe-accessoires op een veilige afstand van uw apparaat houden (meer dan 15 cm uit elkaar of meer dan 30 cm bij draadloos opladen),” vervolgde hij. “Maar raadpleeg uw arts en de fabrikant van uw apparaat voor specifieke richtlijnen.”

De cardiologen zeggen dat ze van plan zijn een uitgebreider onderzoek te starten naar de belangrijkste merken defibrillatoren en pacemakers om te bepalen of ze ook worden beïnvloed door de magneten van de iPhone 12.

DE GROTERE TREND 

Hoewel de vrees voor elektromagnetische interferentie in het verleden leidde tot verboden op mobiele telefoons in gebieden voor patiëntenzorg, zijn die verboden grotendeels verdwenen. In feite zijn telefoons en andere mobiele apparaten niet alleen alomtegenwoordig in zorggebieden; in sommige arena’s zijn ze een noodzakelijk onderdeel van het ecosysteem geworden.

Toch kan de ontdekking van de cardiologen van Henry Ford dienen als een herinnering dat medische apparatuur kwetsbaar kan zijn voor interferentie – hetzij per ongeluk, zoals vanaf een iPhone, of kwaadaardiger, zoals door slechte actoren die proberen misbruik te maken van beveiligingslekken .

OP HET VERSLAG

Lees ook:   Steeds meer volwassenen met ADHD

“Wij zijn van mening dat onze bevindingen op grote schaal ingrijpende gevolgen hebben voor de mensen die dagelijks met deze apparaten leven, die, zonder na te denken, hun telefoon in hun borstzak, bovenzak of jas zullen stoppen – niet wetende dat dit hun defibrillator kan veroorzaken. of pacemaker om te functioneren op een manier die mogelijk dodelijk kan zijn, “zei Singh.
“In ons geval kan een telefoon met een … defibrillator in uw zak stoppen om therapieën af te geven”, voegde hij eraan toe.

WAAROM HET UITMAAKT

Meer dan 300.000 mensen in de Verenigde Staten ondergaan elk jaar een operatie om pacemakers of defibrillatoren te implanteren, die elektriciteit gebruiken om het hart te laten kloppen of om het weer op een normaal ritme te brengen.

Een magneet kan worden gebruikt om apparaten uit te schakelen of impulsen af ​​te geven waardoor het hart niet synchroon gaat kloppen, wat kan leiden tot mogelijk dodelijke aandoeningen.

“Het is duidelijk dat we niet elke keer een operatie kunnen uitvoeren als we een van deze apparaten moeten bedienen, en daarom zijn ze zo ontworpen dat we sterke magneten op de borst kunnen gebruiken om hun functie te controleren”, zei Henry Ford-cardioloog Dr.Gurjit Singh in een persverklaring. “Dus begonnen we ons af te vragen of de magneet in de iPhone 12 de veilige werking van deze apparaten zou beïnvloeden.”

De cardiologen ontdekten dat het medische apparaat gedeactiveerd werd door een iPhone 12 Pro dicht bij de borst van een patiënt te brengen met een implanteerbare defibrillator van het merk Medtronic.

“We zagen op de externe defibrillatorprogrammer dat de functies van het apparaat waren onderbroken en uitgesteld. Toen we de telefoon van de borst van de patiënt weghaalden, keerde de defibrillator onmiddellijk terug naar zijn normale functie”, aldus Singh.

Singh en Greenberg schreven samen met hun collega Dr. Mahmoud R. Altawil een brief aan de redacteur die de afgelopen maand in HeartRhythm werd gepubliceerd en waarschuwde voor de mogelijke interferentie.

“We melden hierbij een belangrijk probleem voor de volksgezondheid met betrekking tot de nieuwere generatie iPhone 12, die mogelijk levensreddende therapie bij een patiënt kan afremmen, vooral wanneer de telefoon in een borstzak wordt gedragen”, schreven de artsen.

Na de publicatie van de brief publiceerde Apple een verklaring waarin werd opgemerkt dat de magneten en elektromagnetische velden in iPhones en MagSafe-accessoires medische apparatuur zouden kunnen verstoren.

“Hoewel alle iPhone 12-modellen meer magneten bevatten dan eerdere iPhone-modellen, wordt niet verwacht dat ze een groter risico op magnetische interferentie bij medische apparaten opleveren dan eerdere iPhone-modellen”, aldus de verklaring.

“Om mogelijke interactie met deze apparaten te voorkomen, moet u uw iPhone en MagSafe-accessoires op een veilige afstand van uw apparaat houden (meer dan 15 cm uit elkaar of meer dan 30 cm bij draadloos opladen),” vervolgde hij. “Maar raadpleeg uw arts en de fabrikant van uw apparaat voor specifieke richtlijnen.”

De cardiologen zeggen dat ze van plan zijn een uitgebreider onderzoek te starten naar de belangrijkste merken defibrillatoren en pacemakers om te bepalen of ze ook worden beïnvloed door de magneten van de iPhone 12.

DE GROTERE TREND

Hoewel de vrees voor elektromagnetische interferentie in het verleden leidde tot verboden op mobiele telefoons in gebieden voor patiëntenzorg, zijn die verboden grotendeels verdwenen. In feite zijn telefoons en andere mobiele apparaten niet alleen alomtegenwoordig in zorggebieden; in sommige arena’s zijn ze een noodzakelijk onderdeel van het ecosysteem geworden.

Toch kan de ontdekking van de cardiologen van Henry Ford dienen als een herinnering dat medische apparatuur kwetsbaar kan zijn voor interferentie – hetzij per ongeluk, zoals vanaf een iPhone, of kwaadaardiger, zoals door slechte actoren die proberen misbruik te maken van beveiligingslekken .

OP HET VERSLAG

“Wij zijn van mening dat onze bevindingen op grote schaal ingrijpende gevolgen hebben voor de mensen die dagelijks met deze apparaten leven, die, zonder na te denken, hun telefoon in hun borstzak, bovenzak of jas zullen stoppen – niet wetende dat dit hun defibrillator kan veroorzaken. of pacemaker om te functioneren op een manier die mogelijk dodelijk kan zijn, “zei Singh.
Bron

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten