web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

‘ANTISTOFFEN-TEST GGD KAN VACCIN-BEHOEFTE REMMEN’

Als de GGD op grote schaal gaat testen op antistoffen zijn misschien minder coronavaccins nodig. Het kan in ieder geval de acute behoefte van vaccins voor massale inenting van de Nederlandse bevolking wat verlichten, waardoor iets meer tijd gewonnen wordt, zegt ic-arts Diederik Gommers in de podcast Vraag het Gommers.

Als je een coronabesmetting hebt gehad, beschermen antistoffen je voor kortere of langere tijd tegen nieuwe aanvallen van het virus. En zelfs als de aanwezige IGG-antistoffen, de meest hardnekkige, dreigen uit te werken, kunnen ‘geheugencellen’ je nog beschermen, door opnieuw antistoffen aan te maken, zegt Gommers. ‘Als je weet dat je antistoffen hebt, hoef je misschien niet het vaccin te krijgen en dat scheelt vaccins.’

Zeker in de periode nadat de eerste vaccins op de markt komen is elke maatregel om de behoefte aan vaccins te beperken welkom, zegt Gommers. Al zal het niet meteen alle nood lenigen. ‘Het is een klein percentage: maar 5 tot 6 procent van de mensen heeft antistoffen.’ Aan de testcapaciteit van de GGD’en zal het volgens Gommers in ieder geval niet liggen. ‘Ze hebben nu heel veel tests, als je nu belt kun je ook echt snel terecht.’

De aanwezigheid van antistoffen in je lichaam is nog het best te bepalen als je je laat testen nadat je in contact bent geweest met iemand die besmet is, zegt Gommers. ‘Als je je laat testen omdat je te dichtbij bent geweest en die test is negatief, dan heb je het coronavirus waarschijnlijk toch al doorgemaakt. En vanuit de eerste golf hebben we in RIVM-onderzoek gezien dat mensen zeker acht maanden antistoffen hebben.’

Lees ook:   Orgaandonaties bij leven dus

Meer bewegingen dan in april
Intussen blijft de ingezette daling van het aantal besmettingen steken op een niveau dat Gommers enige zorgen baart. ‘Je ziet vooral dat we nu meer bewegen dan in april en bovendien gebeuren relatief veel besmettingen op het werk. Als je nog een week extra vakantie organiseert, zijn ook de ouders van de kinderen meer thuis. Het gaat niet alleen om de kinderen, maar we zouden ook graag zien dat meer mensen thuis gaan werken.’

Al met al moeten we zeker nog een aantal maanden doorbijten, waarschuwt Gommers. En dan nog: het is maar de vraag of er ooit voldoende wordt gevaccineerd om het coronavirus definitief te verbannen. ‘Als het vaccin bij iedereen antistoffen opwekt en iedereen zou het nemen, dan heeft het virus geen gastheer meer. En als het geen levende cellen meer heeft kan het niet overleven. Als we het virus willen laten uitsterven, is dat bijna een onbegonnen zaak.’

https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10427435/antistoffen-test-ggd-kan-vaccin-behoefte-remmen

Natuurlijk had men allang op antistoffen moeten testen, weer een melkkoe aangaande centen vangen.

En wie zegt dat deze wel goed test?
Wie zegt dat dit niet gewoon het griepvirus is, dat wat verknutseld is door deze en gene, om er geld mee te verdienen?
Maar goed ja antistoffen want diegene die antistoffen heeft, heeft ook geen vaccin nodig dat is nogal logisch! Dat had men toch ook wel eerder kunnen bedenken?

Daarnaast als een niet gevaccineerd persoon een gevaar is voor een gevaccineerd persoon dan deugt het vaccin niet.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken