web analytics

Spirituele betekenis van lang haar

Spirituele betekenis van lang haar

TheIndigenousBadass™ on Instagram: “Someone I know who gave me permission to share this photo 🤩💖 #native#indigenous#firstnations#model#americanindian#ojibway”

Waarom hebben wijze mannen en vrouwen, Sjamanen, Goeroes, Indianen, Neanderthalers, Kelten, Vikingen, Gaels, Picten, Scythen en Merovingers allemaal lang haar?

Haar fungeert als een antenne voor het zenuwstelsel, het ontvangt informatie naar de neocortex, hersenstam en limbisch systeem. Bij langer haar werken de antennes dus beter.

Om volledig gebruik te maken van hun intuïtie en hen in staat te stellen gevaar, weersveranderingen enz. te voelen, stonden onze voorouders op een berg, en hun lange haar waaide vrij in de wind en pikte dan de signalen op. Rood haar heeft meer ijzer dan welke andere kleur dan ook, wat betekent dat het zelfs beter is om signalen op te vangen.

Het verhaal van Samson die zijn macht verloor door het knippen van zijn lange haren, heeft hier weer allemaal betrekking op. Ook werd bij heksen hun haar afgeschoren, omdat men dacht dat het hun kracht zou bevatten. In de donkere eeuwen was het vaak een straf om je haar te laten scheren.

Haar slaat ons aangeleerde gedrag op, en dit is iets dat we instinctief weten. Dit is de reden waarom vrouwen die uit een relatie komen vaak hun haar afknippen. Het is als een nieuwe start. Ze kunnen dan bv. beginnen met het opbouwen van nieuw gedrag.

Long haired men you've never seen before

Bij het toetreden tot het leger is het de gewoonte om het haar van de nieuwe rekruut af te scheren. Dit is belangrijk voor elke training, omdat het aangeleerd gedrag uit het bewustzijn verwijdert en een frisse schone lei creëert om aan te werken.

Lees ook:   New World Order en wat zij willen van ons allen!

In het verleden, toen ze bij hun inwijding tot de Orde van de Clerik, door de priesterinwijdingen gingen, werden ze getonsureerd – de bovenkant van hun hoofd werd geschoren, de rest werd langs de zijkanten langer gelaten om de olie op te vangen die langs hun nek en gezicht stroomde. De speciale olie met psilocybine werd op de pas geschoren huid bovenop het hoofd gedaan, waar de olie in de wondjes zou sijpelen, en er werd een kalotje op geplaatst. Door de Cleric een directe verbinding met ‘God’ te geven, zouden ze  een vreemde ervaring hebben.

Als je aan je spirituele reis begint, is het een goed moment om je haar af te knippen. Houd het dan lang, behalve het bijsnijden van de uiteinden om het gezond te houden, en merk op hoe je dromen, intuïtie en zintuigen met je meegroeien.

MARK GORDON's Blog: THE POWER OF HAIR - Part One (Native American Story)


De religieuze betekenis van haar dateert van vóór de Bijbel als een symbool van geloof, waarheid en hogere geest.

Native American Indianen stonden bekend om hun lange, dikke, rechte en glanzende zwarte haren en bronzen huid. Het waren dappere krijgers die in de natuur en met de natuur hebben geleefd en hun omgeving hebben aanbeden. Ze waren eerlijk, naïef en niet gewend aan de verraderlijke aard van de blanke man van het oude continent en zijn daarom bijna van de aardbodem geveegd.

Immigranten uit Europa hebben Amerikaanse Indianen als wilden verklaard. Ze realiseerden zich al snel dat een nieuw continent erg ”rijk” was en ze begonnen de indianen systematisch te doden. Tegen het einde van de 19 e eeuw zijn tussen 12 en 15 miljoen(!!!) Indianen met succes vernietigd door moord en ziekte, waarvan pokken het dodelijkst zijn gebleken. Er wordt geschat dat er in de tijd van Columbus zoveel indianen op het grondgebied van de Verenigde Staten woonden.

Lees ook:   Dokter adviseert minder pillen

Na talloze bloedbaden werden de indianen schandelijk in zeer kleine en armoedige reservaten gegooid. Mensen, die vrij als vogels hebben geleefd, bewoonden dit continent al sinds het stenen tijdperk en hebben hun eigen religie, rituelen en gebruiken ontwikkeld. Plotseling bevonden ze zich in kleine reservaten, beroofd van hun rechten, afgewezen en belachelijk gemaakt. Maar zelfs dat was niet genoeg. Indiase kinderen werden bij hun ouders weggehaald en naar kostscholen gestuurd waar ze gedwongen werden christelijke namen aan te nemen, gedwongen werden een nieuwe taal te leren en hun moedertaal te verwaarlozen, ze werden gedwongen hun gewoonten en cultuur te verwaarlozen, gedwongen hun Indiaanse kleding niet langer te dragen en westerse kleding te dragen, en wat nog erger is … ze werden gedwongen hun haar af te knippen dankzij de Amerikaanse regering,

Voor indianen staat lang haar voor een sterke geest. Ze geloven dat hoe langer het haar is, hoe sterker de geest. Niet iedereen mag zijn haar aanraken. Mannen van sommige stammen knipten hun haar alleen omdat ze rouwden om de dood van een naast familielid, wat betekende dat de geest van een rouwende werd verlaten door het verlies van een geliefde. Toen ze in het verleden hun haar afknipten, moesten ze het ceremonieel afvoeren.  Ze gooiden hun haar dat was afgesneden in een rivier. Omdat ze een deel van de aarde zijn, plaatsen ze zichzelf altijd weer in de aarde.

Het is ongelofelijk dat zelfs vandaag de dag op sommige plaatsen in de VS Inheemse Amerikaanse mannen en jongens hun lange haren niet mogen dragen op school of op het werk, omdat dit in strijd is met de institutionele kledingvoorschriften.

Lees ook:   Vragen stellen aan het Hogere Zelf door middel van spiertest

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button