web analytics
...
Gezondheid & Uiterlijk

‘Avocado helpt tegen borstkanker’

‘Avocado helpt tegen borstkanker’

Hoe zie je of je advocado rijp is? - veerle.be

(Novum) – Avocado’s zouden de werking van ’s werelds meest gebruikte medicijn tegen borstkanker, Tamoxifen, kunnen versterken. Dat concluderen Australische wetenschappers, meldt persbureau Australian Associated Press (AAP) dinsdag. Tests zouden hebben uitgewezen dat kankercellen sneller verdwijnen als Tamoxifen wordt gecombineerd met persine, dat in avocado’s zit. Persine wordt al gebruikt in insectenspray.

Het resultaat zou vooral veel kunnen betekenen voor vrouwen bij wie Tamoxifen niet goed aanslaat, licht hoofdonderzoeker Caroline Roberts toe aan AAP. De onderzoekers spreken van een geweldig vooruitzicht, hoewel nog geen tests op dieren zijn uitgevoerd.

Na behandeling wordt Tamoxifen meestal voor vijf jaar voorgeschreven, om te voorkomen dat tumoren terugkeren. Door toevoeging van persine zou de dosis omlaag kunnen, stellen de Australiërs. Daardoor treden minder bijverschijnselen op.

Onderzoeker Roberts hoopt op subsidie om de ontdekking te kunnen testen op muizen met borstkanker, om te zien of de effecten bij beesten merkbaar zijn. Het onderzoeksrapport is nog niet gepubliceerd. Het is deze week al wel in Sydney gepresenteerd, laat AAP weten.

https://www.trouw.nl/nieuws/avocado-helpt-tegen-borstkanker~b8398218/

Lees ook:   Oorsprong van besnijdenis

Gerelateerde artikelen

Back to top button