web analytics
...

Autisme begrijpen: wetenschappelijk bewijs, natuurlijke strategieën en praktische stappen voor een gezond leven

Autisme begrijpen: wetenschappelijk bewijs, natuurlijke strategieën en praktische stappen voor een gezond leven

Gepubliceerd door Dr. Rath Health Foundation

Autismespectrumstoornis (ASS) wordt omgeven door tal van controverses en argumenten tussen zowel gezondheidswerkers als ouders. De controverses strekken zich niet alleen uit over de behandeling van de aandoening, maar ook over de vraag of deze in de eerste plaats als een aandoening moet worden beschouwd. In een nieuwe brochure, uitgegeven door de Dr. Rath Health Foundation, onderzoeken Mirja Holtrop en Dr. Aleksandra Niedzwiecki de wetenschappelijke bewijzen. Kijkend naar natuurlijke strategieën, beschrijven ze praktische stappen voor patiënten met de diagnose autisme om een ​​gezond en bloeiend leven te bereiken.

Download een gratis exemplaar van de brochure hier. (Zie link onderaan artikel)

Autismespectrumstoornissen omvatten een breed scala aan aandoeningen die worden gekenmerkt door weinig sociale vaardigheden, repetitief gedrag, uitdagingen bij de ontwikkeling van spraak en non-verbale communicatiestoornissen. Voorbeelden zijn onder meer Disintegrative Disorder (CDD) bij kinderen, Pervasive Developmental Disorder – Not Otherwise Specified (PDD-NOS) en het Asperger-syndroom.

Veel populaire boeken over dit onderwerp leren ouders hoe ze hun kind kunnen trainen, zodat hij of zij beter kan functioneren in sociale interacties. Deze boeken gaan echter meestal niet in op hoe de onderliggende voorwaarden kunnen worden verbeterd. Na onderzoek te hebben gedaan naar origineel onderzoek naar de rol van micronutriënten bij autisme, hebben mevrouw Holtrop en Dr. Niedzwiecki geconcludeerd dat er veel robuuste wetenschap bestaat om natuurlijke, veilige en effectieve opties te ondersteunen die ouders kunnen gebruiken om hun getroffen kinderen te helpen beter te worden.

Natuurlijke remedies voor autismespectrumstoornissen
Voedingssupplementen zijn erg belangrijk bij autisme omdat ze belangrijke micronutriënten bieden om specifieke metabole routes in de lichaamscellen te ondersteunen. Supplementen kunnen ook worden ingenomen in doses die zelden alleen met een dieet te bereiken zijn. Onderzoek toont daarom aan dat micronutriënten een grote invloed kunnen hebben op autistische symptomen.

Tot dusver zijn de meeste onderzoeken met micronutriënten bij autisme uitgevoerd met individuele voedingsstoffen. In overeenstemming met de Cellular Medicine- benadering worden de meest uitgesproken en uitgebreide gezondheidseffecten echter bereikt met multinutriëntensupplementen die synergetisch op elkaar inwerkende natuurlijke ingrediënten bevatten. De belangrijkste micronutriënten waarvoor wetenschappelijk bewijs bestaat voor hun rol bij autisme zijn de volgende:

Vitamine D : Maternale vitamine D-tekort kan autisme veroorzaken bij pasgeborenen. Het is aangetoond dat autistisch gedrag verdwijnt na een hoge dosis vitamine D-therapie. Er is ook aangetoond dat vitamine D-tekort tijdens de zwangerschap kinderen vatbaar kan maken voor autisme.

Lees ook:   Smerige zaken - weet waar je eet en wat je eet

Vitamine A : Autisme kan ook verband houden met schade aan het G-alfa-eiwit, een receptoreiwit in het netvlies. Dit eiwit is essentieel voor taalverwerking en aandacht. Wetenschappelijk bewijs suggereert dat natuurlijke vitamine A dit eiwitdefect bij autistische patiënten herstelt.

Glutamine : De serumspiegels van dit aminozuur zijn bijzonder laag bij patiënten met autisme. Glutamine werkt als een voorloper van de neurotransmitters glutamaat en GABA. Het is aangetoond dat glutamine helpt om het lekkende darmsyndroom te voorkomen, een aandoening die veel voorkomt bij autisme. Soms aangeduid als verhoogde darmpermeabiliteit, is het lekkende darmsyndroom een ​​aandoening waarbij ziektekiemen en gifstoffen door de darmwand kunnen gaan.

Glutamaat is een niet-essentieel aminozuur. Het kan de bloed-hersenbarrière niet passeren en moet daarom in voorlopers van aminozuren in neuronale cellen worden gesynthetiseerd. De belangrijkste neurotransmitter voor een normale hersenfunctie, glutamaat, is betrokken bij leren en geheugen. Glutamaat moet worden uitgebalanceerd met de neurotransmitters GABA en glutamine. Verhoogde niveaus van glutamaat die vrijkomen tijdens neuronaal letsel zijn giftig voor neuronen. Afwijkingen in het glutamaatniveau worden beschouwd als een belangrijk mechanisme achter autisme. Patiënten met autisme hebben een hoog glutamaatgehalte, wat kan leiden tot zelfstimulerend gedrag, toevallen en vergelijkbare symptomen.

Foliumzuur : veel onderzoeksgegevens wijzen op lage foliumzuurniveaus bij patiënten met autisme. Suppletie met foliumzuur kan in sommige gevallen de symptomen van autisme oplossen, vooral bij patiënten met genetische veranderingen die de functie van folaatafhankelijke enzymen beïnvloeden.

Vitamine C vermindert de ernst van de symptomen en verbetert de sensorische motorische scores bij patiënten met autisme, mogelijk vanwege de interactie met dopaminesynthese. Het heeft ook sterke spaarzame effecten op het glutathiongehalte, een belangrijke antioxidant. Voldoende inname van vitamine C kan leiden tot verminderde oxidatieve stress, verbeterde cellulaire sulfatatieprocessen en verhoogde bio-energieproductie in de cellen.

Glutathion en cysteïne: Er zijn aanwijzingen dat autistische patiënten significant lagere niveaus van de antioxidante aminozuren glutathion en cysteïne hebben in vergelijking met gezonde individuen. Een lage antioxidantstatus schaadt de ontgifting en veroorzaakt oxidatieve schade aan de cellen. Dit is in verband gebracht met autistische symptomen. Tekorten aan glutathion en cysteïne verstoren de methyleringsprocessen in cellen en zijn in verband gebracht met neurologische symptomen bij autisme.

Vitamine B1: Een tekort aan deze vitamine is in verband gebracht met een vertraagde taalontwikkeling. Suppletie komt significant ten goede aan patiënten met autisme.

Lees ook:   Frankrijk kampt met een ongekende stijging van het aantal corona-infecties. Vooral door de besmettelijkere Delta-variant

Vitamine B12: een laag vitamine B12-gehalte verstoort het methyleringsproces, wat belangrijk is voor ontgifting in cellen. Onvoldoende inname van vitamine B12 kan neurologische schade veroorzaken. Een tekort aan vitamine B12 kan optische autopathie en verlies van gezichtsvermogen veroorzaken bij autistische patiënten. Vitamine B12 is ook belangrijk voor het verhogen van glutathion en cysteïne.

De vitamine B6- spiegel is laag bij veel patiënten met autisme. Wanneer patiënten B6-supplementen krijgen, vertonen ze beter oogcontact, verbeterde spraak en minder zelfstimulerend gedrag. Vitamine B6 in combinatie met magnesium is een efficiënte behandeling voor patiënten met autisme.

Magnesium: dit mineraal is belangrijk voor neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor sociale reacties en emoties. Patiënten met autisme hebben over het algemeen een laag magnesiumgehalte. Magnesium verbetert de efficiëntie van vitamine B6-therapie, dus deze twee voedingsstoffen moeten samen worden ingenomen.

Zink bindt kwik en verwijdert het uit hersenweefsel. Bij autistische kinderen wordt het zink- en kopergehalte vaak met name verlaagd. Lage zinkgehaltes verstoren metallothioneïne, een eiwit dat helpt bij het uitscheiden van zware metalen uit de weefsels.

Carnitine transporteert vetzuren naar cellen, zodat ze kunnen worden verbrand voor bio-energie. Onderzoek toont aan dat een lage carnitinestatus een veelvoorkomend kenmerk is van autisme en dat het het vermogen van het lichaam om vetzuren te gebruiken voor leren en sociale ontwikkeling schaadt.

Omega-3-vetzuren: Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat kinderen met autisme een zeer laag gehalte aan omega-3-vetzuren hebben. Het omega-3-vetzuur Docosahexaenoic Acid (DHA) is een belangrijk onderdeel van elke hersencel. Omega-3-vetzuren hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen. Zoek naar veganistische olie omega-3-capsules die rijk zijn aan DHA, of gebruik visoliecapsules. De omega-vetzuren van de hoogste kwaliteit zijn ‘moleculair gedestilleerd’, wat betekent dat ze geen kwik bevatten.

Tyrosine helpt de productie van dopamine in hersencellen. Lage tyrosinespiegels kunnen leiden tot dopaminetekorten in de hersenen, wat kan leiden tot stemmingsstoornissen en autistisch gedrag.
Tryptofaan is een natuurlijk aminozuur dat het lichaam helpt om serotonine aan te maken, een neurotransmitter die een kalmerende werking heeft. Wetenschappelijk onderzoek toont duidelijk aan dat mensen met autisme mogelijk een beschadigd tryptofaanmetabolisme hebben, met verlaagde niveaus van dit aminozuur. Dit kan de hersenontwikkeling, neuro-immuunactiviteit en mitochondriale functie beïnvloeden.

In de brochure vindt u wetenschappelijke referenties die alle bovenstaande informatie ondersteunen . Als u vragen heeft over deze brochure en de onderwerpen die erin worden besproken, neem dan gerust contact met ons op.

https://www.dr-rath-foundation.org/2019/09/understanding-autism-scientific-evidence-natural-strategies-and-practical-steps-for-a-healthy-life/

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!