web analytics

Chinees nieuw virus en SARS

Update: https://www.businessinsider.nl/wuhan-coronavirus-chinese-wet-market-photos-2020-1?international=true&r=USHerinner je je SARS? Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) was zo besmettelijk dat een SARS-getroffen man op een Air China- vlucht in 2003/ 20 passagiers op afstand van hem en twee bemanningsleden infecteerde. De eenvoudige handeling van het doorspoelen van het toilet verspreidde de dodelijke longziekte en gezondheidswerkers moesten HazMat-pakken dragen om patiënten te behandelen. Achthonderd mensen stierven waaronder Pekka Aro, een hoge functionaris bij de Verenigde Naties.

Waar komt de ziekte vandaan? Dit is wat het Journal of Virology schreef.

“Exotische dieren op een markt in Guangdong zijn waarschijnlijk de directe oorsprong van de SARS, die mensen infecteerde in de winters van zowel 2002-2003 als 2003-2004. Marktplaats Himalaya palm civets en wasbeerhonden herbergden virussen die sterk leken op SARS … de sporadische infecties die werden waargenomen in 2003-2004 werden geassocieerd met restaurants waar palm civet vlees werd bereid en geconsumeerd. ”

The Masked Palm Civet is a nocturnal solitary animals native to the Indian Subcontinent and Southeast Asia. This one in the photo is doing an aggression display and upon feeling further threatened it would spray secretions from its anal glands similarly to a skunk.

 Civet cat

Het antwoord van China op SARS was om 10.000 civets te verdrinken, te verbranden en te elektrocuteren. De slachting werd afgebeeld op hartverscheurende foto’s.

Nu is er een SARS-achtige ziekte terug in China. “Omdat sommige patiënten op een vismarkt werkten waar naar verluidt ook vogels, slangen en organen van konijnen en ander wild werden verkocht,” is er bezorgdheid dat de ziekteverwekker afkomstig is van dieren zoals SARS, meldde Bloomberg deze maand.

En er is nog een op vlees gebaseerde ziekte die een pandemie zou kunnen worden. Afrikaanse varkenspest (ASF), veroorzaakt door het Afrikaanse varkenspestvirus (ASFV), heeft een vierde van de varkens in de wereld gedood, inclusief de helft van alle Chinese varkens in de fabriek. Naast Vietnam, Cambodja, Laos, Noord-Korea en de Filippijnen heeft ASF zich naar Europa verspreid, waardoor de hoop van de EU-varkenshouders op export naar China en andere verwoeste regio’s teniet wordt gedaan.
(Moet ineens denken aan het feit dat we hier dus vlees importeren uit die landen, en dan zeggen zij het is kip…ja is het wel kip?
:O
Straks zit je slang te vreten oid…omg…
EU is zo dom bezig… echt alles komt vanuit het buitenland en iedereen is hier zga arm aan het worden behalve zij! Walgelijk…en ons voedsel verkopen ze duur aan het buitenland…
(Wist je dat een shirt van de Zeeman of trui net zoveel waard is als één van een duur merk?
Ze laten alles nml maken in goedkope landen, de kwaliteit is niet meer anders.
Je betaald alleen maar de naam!
Dus wees wijzer.)

Hoewel de ziekte geen mensen doodt, leeft het in het vlees. “Het ministerie van landbouw heeft zelfs contact opgenomen met het Duitse leger en verpleegkundigen om hen te waarschuwen voor de risico’s van het oversteken van Duitsland vanuit Oost-Europa met spekbroodjes”, meldt POLITICO Pro Agriculture. De lokale overheden van Duitsland bouwen hekken langs de Poolse grens om te proberen de ziekte te stoppen waarbij wilde zwijnen zich kunnen verspreiden.

Net als EU-varkenshouders hebben Amerikaanse varkenshouders gehoopt op export naar China. Maar hun hoop wordt waarschijnlijk minder naarmate de kans groter wordt dat ASF zich naar de Verenigde Staten verspreidt. “Het is geen kwestie van of ASF de Amerikaanse kust bereikt, maar wanneer,” schrijft Thomas Parsons, professor aan de School of Veterinary Medicine, en Scott Michael Moore, China Program Director aan de University of Pennsylvania, in the Hill . “Als het virus de VS binnenkomt, zou je toekomst als varkensvleesproducent radicaal veranderen”, waarschuwt Pork Business .

Lees ook:   Ab Osterhaus blij om griepvirusslachtoffer

De New York Times beschuldigt China’s “kleine boerderijen, vaak samengepakt in drukke landbouwgebieden,” voor de ASF-pandemie, maar de Amerikaanse boerderijen hebben identieke omstandigheden.

Terwijl een andere ademhalingsepidemie dreigt, is het duidelijk dat de uitbraak van SARS de Chinese leveranciers van levende dieren op de markt niets heeft geleerd. En hetzelfde kan worden gezegd over Amerikaanse varkenshouders.

In 2014 doodde het varkensepidemische diarree-virus (PEDv) een tiende van alle Amerikaanse varkens in 2014. De PEDv-plaag was zo verwoestend, een boerderij in Kentucky voerde dode varkens aan andere varkens in een poging om “immuniteit” bij overlevenden te induceren. Hoewel PEDv geen schade toebracht aan mensen, werden foto’s van dumptrucks die de dode varkens op stortplaatsen deponeerden grotendeels onderdrukt om mensen varkensvlees te laten eten.

Als het gaat om door vlees veroorzaakte ziekten, hebben producenten de mogelijkheid om wereldwijd epidemieën te veroorzaken.

———————-

Coronavirus uit China stak de Atlantische Oceaan over. Vandaag werd het onthuld in de VS.

 

Vandaag onthulde in de Verenigde Staten het eerste geval van infectie met een nieuw type coronavirus.

Dit werd gerapporteerd aan de hand van bronnen in de gezondheidszorg door The Washington Post. Even later werd deze informatie officieel bevestigd door de persdienst van het Centre for Disease Control and Prevention.

Waar kwam het virus naar de Verenigde Staten?
Deze keer – in tegenstelling tot Japan, Thailand en Zuid-Korea – is de zieke geen toerist uit China. Symptomen van nieuwe longontsteking zijn geïdentificeerd in de staat Washington, in het noordwesten van het land.

Zoals opgemerkt, keerde de man terug van een reis naar China een paar dagen voordat de passagiers op de internationale luchthavens begonnen met het controleren van passagiers die daar vandaan kwamen.

Op dit moment is de toestand van het coronavirus van de “verslaafde” reiziger, zoals artsen zeggen, stabiel.

Hoe het allemaal begon
Bedenk dat de uitbraak van een nieuwe ziekte in de stad Wuhan, Chinese autoriteiten in december vorig jaar hebben gemeld . Het veroorzakende middel, coronavirus 2019-nCoV, werd op 9 januari door epidemiologen ontdekt . Aanvankelijk werd aangekondigd dat het niet van persoon op persoon werd overgedragen.

“Nu is het virus gemuteerd en is infectie mogelijk geworden,” zeiden de Chinese autoriteiten in een officiële verklaring.

cijfers
Op 21 januari waren 319 zaken geregistreerd, waarvan

270 van hen in Hubei
10 – in Beijing
17 – in Guangdong
6 – in Shanghai
5 – in Zhejiang
2 – in Tianjin
5 – in Chunqing
1 in de provincies Sichuan, Hunan en Shandong.
6 mensen stierven aan de ziekte.

WHO zal vandaag een spoedbijeenkomst houden over coronavirus 2019-nCoV.

Zoals eerder gemeld door Pravda.Ru, zal een vaccin tegen het nieuwe virus binnen ongeveer zes maanden in Rusland verschijnen .

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/health/1468572-koronavirus_kitaj_ssha/

Nieuw dodelijk virus in China: moeten we ons in Nederland zorgen maken?

Een nieuw virus dat luchtweginfecties veroorzaakt grijpt in China om zich heen, met tot nu toe 6 doden en meer dan 200 besmettingen tot gevolg. Het klinkt ernstig, maar moeten we ons ook in Nederland zorgen maken?

“Dit is waar we al bang voor waren”, zegt de Nederlandse viroloog Ab Osterhaus nadat bekend werd dat het nieuwe coronavirus overdraagbaar is van mens op mens (m.a.w besmettelijk dus). Zeker nu het Chinees nieuwjaar eraan komt, een tijd waarin veel Chinezen op reis gaan, neemt de bezorgdheid over de verspreiding van het virus toe.

Lees ook:   CLAIM: COVID-vaccins hebben al 20 miljoen mensen gedood en meer dan 2 miljard gewond wereldwijd

De coronavirussen vormen een grote familie van virussen die ziekten kunnen veroorzaken bij mens en dier. Het nu ontdekte virus is verwant aan het SARS-virus dat in 2003 veel onrust veroorzaakte en over de hele wereld ruim zevenhonderd levens eiste.

Er bovenop zitten
Osterhaus vindt dat we ons in Nederland geen overmatige zorgen moeten maken, maar ons wel goed moeten voorbereiden. Als de ziekte zich zo blijft ontwikkelen is volgens Osterhaus de kans dat er ook in Nederland één of enkele patiënten komen, reëel aanwezig. “We moeten er bovenop zitten”, zegt Osterhaus.

Osterhaus vergelijkt het met het SARS- en MERS-virus, waar we in Nederland uiteindelijk weinig last van hebben gehad.

Maar hij wijst er gelijk op dat er in Nederland veel kennis is op dat gebied. (!!!!!) “Het Erasmus MC is betrokken geweest bij de ontdekking van SARS- en het MERS-virus is er zelfs ontdekt.” (!!!!!!)

In Nederland is er dan ook een goede infrastructuur van microbiologische laboratoria die de ziekte snel kunnen detecteren en de nodige maatregelen kunnen treffen. Door zogeheten bron- en contactonderzoek kunnen ze de risico’s voor verspreiding door een patiënt beperken.

Soms dodelijk
Veel voorkomende tekenen van infectie met het coronavirus zijn ademhalingsproblemen, koorts en hoesten. In ernstige gevallen kan het leiden tot een longontsteking, nierfalen en is het dodelijk. De standaard aanbevelingen die de WHO doet om verspreiding te voorkomen zijn: regelmatig handen wassen, mond en neus bedekken bij hoesten en niezen en het grondig koken van vlees en eieren.

Eerder uitgebroken coronavirussen zijn MERS en SARS. Dat laatste virus werd in 2003 ook in China ontdekt. Het werd overgedragen van civetkatten op mensen.

Daarnaast is het nog de vraag hoe gevaarlijk de ziekte is. 6 doden op 200 besmettingen klinkt als redelijk veel, maar Osterhaus noemt twee belangrijke nuanceringen. Ten eerste waren het waarschijnlijk vooral slachtoffers met ‘onderliggend lijden’, dus mensen die al ziek of heel oud waren. En ten tweede is het de vraag of alle besmettingen wel gediagnosticeerd zijn, en het aantal doden dus niet relatief lager ligt.

Isolatie
Harald Wychel van het RIVM zegt dat ze het risico dat het virus binnenkort naar Nederland komt heel laag inschatten, maar dat ze er wel alert op zijn. Het feit dat de ziekte van mens op mens overdraagbaar is (Besmettelijkkkk again), zorgt niet voor nieuwe maatregelen omdat ze er al rekening mee hielden.

“Als er iemand Nederland binnenkomt met symptomen die in de regio Wuhan is geweest: dan treedt het protocol isolatieverpleging in werking”, zegt Wychel. “Je gaat er vanuit dat diegene besmet is, dus dan ga je iemand onder isolatie verzorgen.” Het GGD doet in zo’n geval gelijk onderzoek naar de bron van de besmetting.

In China lijken ze in ieder geval lessen te hebben geleerd van het SARS-virus, want daar nemen ze alle mogelijke maatregelen om het virus in te perken, zegt Osterhaus. “Bij SARS hebben ze in het begin fouten gemaakt, maar de hele virologische infrastructuur is nu goed op orde. Na SARS is er in China een behoorlijke omwenteling geweest en is het SARS-virus uiteindelijk verdwenen. Ze zitten er nu echt bovenop.”

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4992986/nederland-coronavirus-china-virus-sars-mers-rivm

Wat zal Abje zich in zijn knuistjes wrijven!

Heeft zichzelf vast al geïnjecteerd met het antivirus…want wat je maakt moet je ook weer tegen kunnen gaan.

https://angel-wings.nl/politiek-elite/2020/01/nieuw-mega-eng-virus-in-china/

Gerelateerde artikelen

Back to top button